U mnie trzecie, dwoje poprzednich 3700 i 3800 więc nastawiam się że mała też będzie z tych większych... Jakoś wielkość dziecka mnie nie przeraża tak bardzo jak wizja wywoływania porodu... Poprzednie wywoływanie pamiętam do dziś, a pierwszy jak sam się rozkręcił to w sumie ból nie jest porównywalny z tym po oksytocynę.... Mam nadzieję że przy trzecim zacznie się samo zanim zdecydują się na wywoływanie, a pewnie będą chcieli ze względu na cukrzycę i insuline
reklama
ewitka32
Fanka BB :)
Mnie przeraża chyba wszystko co jest poza porodem naturalnym, czyli cesarka, wywoływanie, oksytocyna, każde nawet słowo jest przerażajace, tym bardziej, ze to moje pierwsze dziecko, podejrzewam, ze po porodzie powiem nigdy więcej naturalnego
Madziszy
U mnie z małą miałam taki brzuch równy 38tc 2 tygodnie przed porodemmoja córa też 3600 na USG, to było w poniedziałek w tamtym tygodniu. W piątek mam mieć w szpitalu kolejne, czyli prawie 2 tygodnie później, ciekawe ile teraz wyjdzie. Chociaż po brzuchu i moich odczuciach wcale mi się nie wydaje taka duża, no zobaczymy jak to wyjdzie finalnie
Załączniki
olala25
no to jesteśmy w podobnej sytuacji, u mnie pierwsze 3960, drugie 3690 i teraz też zapowiada się podobna waga. Pierwszy poród wywoływany, drugi spontaniczny, no i drugi wiadomo, o niebo lepszy a u mnie decyzja o wywołaniu już tuż, tuż, jutro idę na badanie i albo już zostanę albo zaraz po weekendzie będę się musiała zgłosić. No ale mam nadzieję, że jednak skoro to trzecie to i tak nam pójdzie w miarę sprawnieU mnie trzecie, dwoje poprzednich 3700 i 3800 więc nastawiam się że mała też będzie z tych większych... Jakoś wielkość dziecka mnie nie przeraża tak bardzo jak wizja wywoływania porodu... Poprzednie wywoływanie pamiętam do dziś, a pierwszy jak sam się rozkręcił to w sumie ból nie jest porównywalny z tym po oksytocynę.... Mam nadzieję że przy trzecim zacznie się samo zanim zdecydują się na wywoływanie, a pewnie będą chcieli ze względu na cukrzycę i insuline
Madziszy
A mówią że maleństwa nie chcą mieć więcej jak 1-2 dzieci a ja widzę że jest nas więcej 3+no to jesteśmy w podobnej sytuacji, u mnie pierwsze 3960, drugie 3690 i teraz też zapowiada się podobna waga. Pierwszy poród wywoływany, drugi spontaniczny, no i drugi wiadomo, o niebo lepszy a u mnie decyzja o wywołaniu już tuż, tuż, jutro idę na badanie i albo już zostanę albo zaraz po weekendzie będę się musiała zgłosić. No ale mam nadzieję, że jednak skoro to trzecie to i tak nam pójdzie w miarę sprawnie
U nas też 3cieA mówią że maleństwa nie chcą mieć więcej jak 1-2 dzieci a ja widzę że jest nas więcej 3+
Madziszy
Ja na starym zdjęciu z 3 ciąży na 2 tygodnie przed porodem teraz widziałam różnice ale wtedy to nieA powiedzcie mi jak to jest z tym obniżaniem się brzucha, jakoś nie potrafię dostrzec w sobie tego obniżania
Z resztą jak teraz też w trakcie ciąży nie widziałam ale teraz jak patrzę widzę różnice
Ja termin mam dopiero na 18 października i plan jest taki że 7 idę zobaczyć jak to wygląda i wtedy zapadnie decyzja czy zostawia czy jeszcze nie... Mój lekarz nie jest zwolennikiem wczesnego wywoływania i wie o moich obawach odnośnie tego... Więc teraz to próbuje robić wszystko co mogę żeby samo ruszyłono to jesteśmy w podobnej sytuacji, u mnie pierwsze 3960, drugie 3690 i teraz też zapowiada się podobna waga. Pierwszy poród wywoływany, drugi spontaniczny, no i drugi wiadomo, o niebo lepszy a u mnie decyzja o wywołaniu już tuż, tuż, jutro idę na badanie i albo już zostanę albo zaraz po weekendzie będę się musiała zgłosić. No ale mam nadzieję, że jednak skoro to trzecie to i tak nam pójdzie w miarę sprawnie
reklama
ewitka32
Muszę zdjęcie zrobić i porównać, bo mam wrażenie, że nic się nie ruszaJa na starym zdjęciu z 3 ciąży na 2 tygodnie przed porodem teraz widziałam różnice ale wtedy to nie
Z resztą jak teraz też w trakcie ciąży nie widziałam ale teraz jak patrzę widzę różnice