to właśnie tak na drugie ma mój syn Aleksander ale mówimy Aleks bo tak miał mój pradziadek na imię i tak do niego wołali a na drugie SzymonU mnie będzie Szymon
reklama
kociamama.
Moderator
Dziewczyny macie jakies zdanie o tensie do porodu? Uzywala ktoras z Was wczesniej?
Zastanawiam sie nad kupnem ale sama nie wiem
Zastanawiam sie nad kupnem ale sama nie wiem
Olafasola1990
Fanka BB :)
No wlasnie nie obawiam się grzybów z tego co się dowiedziałam to kuzynka do sosu dodała trochę brandy Ale uspokaja mnie, ze to bezpieczne i mam się nie martwić. To wszystko takie popieprzone… już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkimAlkoholu się obawiasz, a grzybów nie? Jak tak patrzeć, to niczego lepiej nie jeść
Olafasola1990
Mam to samo… raz brzuch wypina mi się prawej, raz z lewej strony. Czasami na gorze poczuje mała stopę a czasami gdzieś z boku po prawej stronie. Najgorzej jak na samym dole macha rączkami (chyba) to mam wrażenie, ze zaraz je wystawi na zewnątrz. Ogólnie mam wrażenie, ze jest bardzo nisko. Dodatkowo mam tez takie schizy, ze mała się obraca w brzuchu i zamiast być główka w dół to jest dupka, akrobacje straszne. U nas juz 37tcJa wlasnie mialam dzis troche ponarzekac na to ulozenie bo zglupialam i znowu zaczynam sie martwic
Cala ciaze mala byla obrocona glowkowo,
2,5tyg temu na usg okazalo sie, ze obrocila sie miednicowo, oczywiscie mialam milion mysli i troche sie stresowalam czy jeszcze wroci do pozycji glowkowej. Tydzien pozniej na usg 3trym znow ulozyla sie glowkowo wiec poczulam ulge, lekarz uspokoil mnie, ze juz raczej powinna tak zostac i zebym sie nie stresowala wiec odpuscilam. Od kilku dni mloda zapodaje takie akrobacje, ze szok, brzuch to mi tak lata, czasem jak leze na boku to tak mna szarpnie, ze az sie cala porusze
No i od wczoraj mam zagadke, bo z jednej strony kiedy ma czkawke(tak mi sie wydaje, ze to czkawka) to czuje ja na dole brzucha, ale z drugiej strony co chwile odczuwam tez parcie na pecherz, i to tak mocne, ze czasem mam wrazenie, ze sie zaraz zsikam. Tlumaczylam sobie, ze moze napiera tak glowka ale czasem tez odczuwam takie typowe kopniaki w dole brzucha i to naprawde dosc nisko.. najbardziej pasuje mi to na nozki(ale moze raczkami tez moze tak uderzac?) bo z kolei w okolicach pepka czesto wystaje taka twarda gula, niby jakby pupa ale taka twarda jak kosc, i przekreca sie raz z lewej raz z prawej. U mnie aktualnie 31+5 wiec licze na to, ze nawet jesli znow zrobila fikolka to jeszcze zdazy sie obrocic.. ale oczywiscie juz mam stresa
Olafasola1990
Moja jak macha to tak jakby chciała je na zewnątrz wystawićmam dokładnie tak samo jeśli chodzi o odczuwanie małej i ten pęcherz i gula nad pępkiem po obu stronach na zmianę. czasem mi się wydaje że tak baaaardzo nisko nad kością łonowa czuje kopniaki, ale wczoraj byłam na USG i mała jest główka do dołu, a te 'kopniaki' to rączki, tak mi powiedziała ginekolog
Anulka4247
Gdyby któraś polowała jeszcze na niższe ceny na waterwipes to w sklepie internetowym Barbora są po 9.99
A to 28szt tylko w opakowaniuGdyby któraś polowała jeszcze na niższe ceny na waterwipes to w sklepie internetowym Barbora są po 9.99
olala25
ja nie mogę prać w Loveli, bo mnie wszystko od niej swędziNabial jest mocnym alergenem. Jak już go wykluczasz to najlepiej wszystko gdzie może być białko mleka, czyli nie tylko sery, ale też masło, jogurty itd.
Ja dla wygody przeszłam teraz już całkiem na lovelle do prania, w sensie, że nawet nasze ciuchy w tym piore, ale na razie nikogo nic nie swedzi.
@04ma mnie wszystko swędziało, ale tak bardziej w pierwszym trymestrze, teraz na szczęście tylko brzuch, że jak podrapie mimowolnie to pokrwawiony ślad aż potrafi wyjść ja mam AZS, może kup sobie np. Cremobaze czy coś innego do skóry atopowej i próbuj smarować
reklama
Anulka4247
Nie no jest napisane 60 sztA to 28szt tylko w opakowaniu
Załączniki