reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
O kurcze, koleżanki robią mi baby shower :D hehe ja taka stara, aż nie wiem co myśleć
Jakoś nie planowałam takich atrakcji 😅
Bawicie się w coś takiego?
ja miałam taki pomysł, bo pierwsze, wyczekane dziecko ale chyba przespałam moment, bo teraz z tym brzuchem już totalnie nie mam na to siły i ochoty 🤷🏻‍♀️ wiec odpuszczam

Ja po wczorajszej wizycie mam zalecone już kategoryczne leżenie 🙈 Szyjka ponad 3 cm i zamknięta, ale miękka. Dziecko ma bardzo nisko główkę, napiera na szyjkę. Do tego macica ciągle w gotowości - skurcze 🙈 A szpitalu, który brałam pod uwagę w razie przedwczesnego porodu pozwalniali się neonatolodzy 🙈 Dziś 32+4. Marzę o tym, żeby dotrwać do 37+0. 🙄
Dacie radę! A ktg już Ci robili? Bierzesz magnez i potas?

@crainte też uważam, że poczucie bezpieczeństwa w szpitalu jest najważniejsze! lepiej być pod kontrolą 🙂 trzymam mocno kciuki, a który tydzień ma teraz dokładnie?
Dokładnie 34+0. Zobaczymy co będzie na obchodzie. Pewnie decyzja o sterydach. Pobrali mi wymaz na Hbs, faktycznie niespecjalnie wyczuwalne🙂 Pobrali hektolitry krwi i co 2 godziny sprawdzają tętno Malucha, ale tutaj to norma, każdej sprawdzają.

Dacie radę! A ktg już Ci robili? Bierzesz magnez i potas?
Dziękuję za słowa otuchy 😊 Od 3 tygodni mam KTG raz w tygodniu. W tym tygodniu będę mieć nawet 2 razy, ginekolog zalecił i idę jutro. Zawsze wychodzi czynność skurczowa macicy. Biorę od 2 tygodni Aspargin 3x2 i teraz przez tydzień mam brać No-spę forte 2x1. A dziś i tak mi się kilka razy brzuch napinął i twardniał 🙈 Mam nadzieję, że te skurcze się trochę wyciszą, a synkowi przestanie się tak spieszyć na ten świat. 🙈 Jeszcze minimum przez miesiąc powinniśmy być w dwupaku 🤰

Dokładnie 34+0. Zobaczymy co będzie na obchodzie. Pewnie decyzja o sterydach. Pobrali mi wymaz na Hbs, faktycznie niespecjalnie wyczuwalne🙂 Pobrali hektolitry krwi i co 2 godziny sprawdzają tętno Malucha, ale tutaj to norma, każdej sprawdzają.
Wszystko będzie dobrze, oby jak najdłużej w dwupaku. Sama też walczę o to, by mój synek jak najdłużej chciał zostać w brzuszku, tyle, że u mnie 32+4. Trzymam kciuki mocno. Widać, że porządny szpital. Jesteś w dobrych rękach. 🙂

Dziękuję za słowa otuchy 😊 Od 3 tygodni mam KTG raz w tygodniu. W tym tygodniu będę mieć nawet 2 razy, ginekolog zalecił i idę jutro. Zawsze wychodzi czynność skurczowa macicy. Biorę od 2 tygodni Aspargin 3x2 i teraz przez tydzień mam brać No-spę forte 2x1. A dziś i tak mi się kilka razy brzuch napinął i twardniał 🙈 Mam nadzieję, że te skurcze się trochę wyciszą, a synkowi przestanie się tak spieszyć na ten świat. 🙈 Jeszcze minimum przez miesiąc powinniśmy być w dwupaku 🤰
A dużo masz tych skurczy powyżej 70?

Ja po wczorajszej wizycie mam zalecone już kategoryczne leżenie 🙈 Szyjka ponad 3 cm i zamknięta, ale miękka. Dziecko ma bardzo nisko główkę, napiera na szyjkę. Do tego macica ciągle w gotowości - skurcze 🙈 A szpitalu, który brałam pod uwagę w razie przedwczesnego porodu pozwalniali się neonatolodzy 🙈 Dziś 32+4. Marzę o tym, żeby dotrwać do 37+0. 🙄
Nie zaproponowali sterydoterapi?

O kurcze, koleżanki robią mi baby shower :D hehe ja taka stara, aż nie wiem co myśleć
Jakoś nie planowałam takich atrakcji 😅
Bawicie się w coś takiego?
ja jeszcze na żadnym nie byłam 🙂 u nas za to funkcjonuje pępkowe jako impreza dla znajomych kilka tygodni po urodzeniu

reklama
szyjka trzyma, to mam nadzieję, że dacie radę jak najdłużej 🙂 może to tylko skurcze przepowiadające wychodzą na KTG? Nie wiem jak to jest dokładnie, bo w żadnej z ciąż nie miałam regularnych KTG

Do góry