reklama
kaha216
Moderator
ja miałam taki pomysł, bo pierwsze, wyczekane dziecko ale chyba przespałam moment, bo teraz z tym brzuchem już totalnie nie mam na to siły i ochoty wiec odpuszczamO kurcze, koleżanki robią mi baby shower hehe ja taka stara, aż nie wiem co myśleć
Jakoś nie planowałam takich atrakcji
Bawicie się w coś takiego?
aspekt
Fanka BB :)
Dacie radę! A ktg już Ci robili? Bierzesz magnez i potas?Ja po wczorajszej wizycie mam zalecone już kategoryczne leżenie Szyjka ponad 3 cm i zamknięta, ale miękka. Dziecko ma bardzo nisko główkę, napiera na szyjkę. Do tego macica ciągle w gotowości - skurcze A szpitalu, który brałam pod uwagę w razie przedwczesnego porodu pozwalniali się neonatolodzy Dziś 32+4. Marzę o tym, żeby dotrwać do 37+0.
crainte
Dokładnie 34+0. Zobaczymy co będzie na obchodzie. Pewnie decyzja o sterydach. Pobrali mi wymaz na Hbs, faktycznie niespecjalnie wyczuwalne Pobrali hektolitry krwi i co 2 godziny sprawdzają tętno Malucha, ale tutaj to norma, każdej sprawdzają.@crainte też uważam, że poczucie bezpieczeństwa w szpitalu jest najważniejsze! lepiej być pod kontrolą trzymam mocno kciuki, a który tydzień ma teraz dokładnie?
Dziękuję za słowa otuchy Od 3 tygodni mam KTG raz w tygodniu. W tym tygodniu będę mieć nawet 2 razy, ginekolog zalecił i idę jutro. Zawsze wychodzi czynność skurczowa macicy. Biorę od 2 tygodni Aspargin 3x2 i teraz przez tydzień mam brać No-spę forte 2x1. A dziś i tak mi się kilka razy brzuch napinął i twardniał Mam nadzieję, że te skurcze się trochę wyciszą, a synkowi przestanie się tak spieszyć na ten świat. Jeszcze minimum przez miesiąc powinniśmy być w dwupakuDacie radę! A ktg już Ci robili? Bierzesz magnez i potas?
Wszystko będzie dobrze, oby jak najdłużej w dwupaku. Sama też walczę o to, by mój synek jak najdłużej chciał zostać w brzuszku, tyle, że u mnie 32+4. Trzymam kciuki mocno. Widać, że porządny szpital. Jesteś w dobrych rękach.Dokładnie 34+0. Zobaczymy co będzie na obchodzie. Pewnie decyzja o sterydach. Pobrali mi wymaz na Hbs, faktycznie niespecjalnie wyczuwalne Pobrali hektolitry krwi i co 2 godziny sprawdzają tętno Malucha, ale tutaj to norma, każdej sprawdzają.
aspekt
A dużo masz tych skurczy powyżej 70?Dziękuję za słowa otuchy Od 3 tygodni mam KTG raz w tygodniu. W tym tygodniu będę mieć nawet 2 razy, ginekolog zalecił i idę jutro. Zawsze wychodzi czynność skurczowa macicy. Biorę od 2 tygodni Aspargin 3x2 i teraz przez tydzień mam brać No-spę forte 2x1. A dziś i tak mi się kilka razy brzuch napinął i twardniał Mam nadzieję, że te skurcze się trochę wyciszą, a synkowi przestanie się tak spieszyć na ten świat. Jeszcze minimum przez miesiąc powinniśmy być w dwupaku
Nie zaproponowali sterydoterapi?Ja po wczorajszej wizycie mam zalecone już kategoryczne leżenie Szyjka ponad 3 cm i zamknięta, ale miękka. Dziecko ma bardzo nisko główkę, napiera na szyjkę. Do tego macica ciągle w gotowości - skurcze A szpitalu, który brałam pod uwagę w razie przedwczesnego porodu pozwalniali się neonatolodzy Dziś 32+4. Marzę o tym, żeby dotrwać do 37+0.
olala25
ja jeszcze na żadnym nie byłam u nas za to funkcjonuje pępkowe jako impreza dla znajomych kilka tygodni po urodzeniuO kurcze, koleżanki robią mi baby shower hehe ja taka stara, aż nie wiem co myśleć
Jakoś nie planowałam takich atrakcji
Bawicie się w coś takiego?
reklama
olala25
szyjka trzyma, to mam nadzieję, że dacie radę jak najdłużej może to tylko skurcze przepowiadające wychodzą na KTG? Nie wiem jak to jest dokładnie, bo w żadnej z ciąż nie miałam regularnych KTGJa po wczorajszej wizycie mam zalecone już kategoryczne leżenie Szyjka ponad 3 cm i zamknięta, ale miękka. Dziecko ma bardzo nisko główkę, napiera na szyjkę. Do tego macica ciągle w gotowości - skurcze A szpitalu, który brałam pod uwagę w razie przedwczesnego porodu pozwalniali się neonatolodzy Dziś 32+4. Marzę o tym, żeby dotrwać do 37+0.