reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Miałam Dzisiaj wizytę. 30 +5 i mała wazy 1786gram 😱😱😱 także tyle z mojego
Cieszenia, ze jest mniejsza niż synek 🙈 z wymiarów wychodzi termin na 16pazdziernika(z okresu na 27pzdziernik ) potem dodam jakieś zdjęcie z usg ale już w tym tygodniu mało wyraźne 🙈
No i Malutka
Jest już główka
W dół 🙈

Ja ostatnio chorowałam to nawet nie robiłam testu czy to covid, chociaż mógł być, bo objawy zgodne z obecnie panującymi. Jestem po trzech dawkach szczepionki, niewiele by mi ta informacja zmieniła, tylko stresu dodała.
W sobotę idziemy na wesele, bardziej niż covida boję się upału, bo ma być jeszcze przez tydzień a dzisiaj już ledwo zipię 🥵 prawdziwa fabryka zarazków to się u mnie zacznie za tydzień jak synio do przedszkola wróci 😏 po porodzie na pewno jakiś czas zostanie w domu
my byliśmy na wakacjach ze znajomymi. Łącznie 14osob z dziećmi. Okolo 8 wróciło z covidem. Nas testowałam tymi testami z apteki dwa razy w odstępie 2dni bo tez przeziębieni ale my covida nie mieliśmy 🤷‍♀️

reklama
Dzwoniłam do doktorki kazała po dwie tabletki paracetamolu na raz 3 razy w ciągu dnia, jeżeli po 3-4 godzinach nie będzie poprawy ibuprofen a jak nie pomoże to niestety zostaje szpital 😭
Ja dmuchałam i chuchałam na zimne wszędzie w maseczce sklep przychodnia ginekolog na imprezy też tylko jeśli musiałam. A zaraził mnie ktoś z rodziny wpadając w odwiedziny 😥

Dzwoniłam do doktorki kazała po dwie tabletki paracetamolu na raz 3 razy w ciągu dnia, jeżeli po 3-4 godzinach nie będzie poprawy ibuprofen a jak nie pomoże to niestety zostaje szpital 😭
Ja dmuchałam i chuchałam na zimne wszędzie w maseczce sklep przychodnia ginekolog na imprezy też tylko jeśli musiałam. A zaraził mnie ktoś z rodziny wpadając w odwiedziny 😥
spokojnie, może tylko jeden dzień taki i popuści... na spokojnie! dużo kobiet w ciąży przechodzi covida i inne grypy. ktoś oprócz Ciebie z domowników też choruje?

spokojnie, może tylko jeden dzień taki i popuści... na spokojnie! dużo kobiet w ciąży przechodzi covida i inne grypy. ktoś oprócz Ciebie z domowników też choruje?
Mąż i dzieciaki póki co zdrowi... Martwię się ja jestem raczej panikarą i przy każdej podwyższonej temperaturze brałam skierowanie na wymaz... Teraz mówili o łatwiejszym przebiegu więc nie byłam tylko z apteki. Ja mam zaraz czarne wizję że dziecku się coś stanie jakąś godzinę temu wierciła się że nie mogłam ulezec a teraz cisza 🥺

Te zimne okłady też rób. Na pewno nie zaszkodzą, a może pozwolą na uniknięcie ibuprofenu. No i trzymaj się. Ja mialam poniżej 38, ale mąż miał tak jak Ty. Ten pierwszy dzień z temperaturą był najgorszy. Drugiego już było lżej i spadała łatwiej.

Te zimne okłady też rób. Na pewno nie zaszkodzą, a może pozwolą na uniknięcie ibuprofenu. No i trzymaj się. Ja mialam poniżej 38, ale mąż miał tak jak Ty. Ten pierwszy dzień z temperaturą był najgorszy. Drugiego już było lżej i spadała łatwiej.
Jasne okłady też robię

Jesteście kochane dziękuję za wsparcie. 🥰

reklama
Mąż i dzieciaki póki co zdrowi... Martwię się ja jestem raczej panikarą i przy każdej podwyższonej temperaturze brałam skierowanie na wymaz... Teraz mówili o łatwiejszym przebiegu więc nie byłam tylko z apteki. Ja mam zaraz czarne wizję że dziecku się coś stanie jakąś godzinę temu wierciła się że nie mogłam ulezec a teraz cisza 🥺
Moj lekarz powiedział mi jasno, że na tym etapie ciąży choruje matka, ale nie dziecko. Wysoka temp. nie jest dobra dla malucha, ale jeden dzień to za krótko, żeby miało to jakimolwiek wpływ. Mała fikała a teraz odpoczywa i tyle🙂

Do góry