A weź to przeżyj na żywo@JM* ciężko się to czyta, naprawdę...
![Person facepalming :person_facepalming: 🤦](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f926.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A weź to przeżyj na żywo@JM* ciężko się to czyta, naprawdę...
To akurat powinien Twoj lekarz zlecić...Jeszcze mieli do mnie pretensje że mam zrobiona grupę krwi ale nie potwierdzonai że takie o przychodnie narażają ich na koszty
Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.To akurat powinien Twoj lekarz zlecić...
Takie procedury, jak na tym świstku jest niepotwierdzona to nic nie mogą zrobić. Tak mi mój lekarz tlumaczył. Dopiero dwa wyniki potwierdzają grupę. Ale dziwne, że masz niepotwierdzoną jak już tyle razy musiałaś przecież badać.Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.
No i w karcie ciąży mam wpisana grupę krwi więc o co tu mieć żale
Do Ciebie o nic. Jak zwykle... procedury są, jakie są, pacjent jest kierowany przez lekarzy i ufa, że jest kierowany dobrze, a trafia między kółka zębate systemu i oprócz tego, że czuje się źle i czuje się zagubiony, to jeszcze się nasłucha tudzież odsyłany jest od jednego do drugiego... W każdym razie mnie gin uprzedzila o konieczności potwierdzenia grupy.Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.
No i w karcie ciąży mam wpisana grupę krwi więc o co tu mieć żale
ja miałam z 2018 roku to też mi drugi raz kazał zrobić, mimo że potwierdzona, bo już stare a w szpitalach się czepiają o to... No bez sensu, ale trzebaTakie procedury, jak na tym świstku jest niepotwierdzona to nic nie mogą zrobić. Tak mi mój lekarz tlumaczył. Dopiero dwa wyniki potwierdzają grupę. Ale dziwne, że masz niepotwierdzoną jak już tyle razy musiałaś przecież badać.
W ciąży nie jestem na heparynie a badanie na antykoagulant robięBardzo mnie to dziwi co piszecie o tej grupie krwi, bo ja zawsze daje 1 badanie grupy sprzed około 15 lat i żaden szpital nie ponawia badania grupy. 1 operacja, 3 porody, 1 łyżeczkowanie, 2 pobyty na patologii. Fakt, że robiłam je w centrum krwiodawstwa chyba dlatego, że tak mi powiedział ordynator jak się zapisywałam na operację, żebym nie robiła w labie zwykłym tylko w centrum.
@crainte Ale w ciąży teraz nie badasz antykoagulantu na heparynie?