A weź to przeżyj na żywo@JM* ciężko się to czyta, naprawdę...
reklama
crainte
Fanka BB :)
To akurat powinien Twoj lekarz zlecić...Jeszcze mieli do mnie pretensje że mam zrobiona grupę krwi ale nie potwierdzona i że takie o przychodnie narażają ich na koszty
Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.To akurat powinien Twoj lekarz zlecić...
No i w karcie ciąży mam wpisana grupę krwi więc o co tu mieć żale
Ostatnia edycja:
Anulka4247
Takie procedury, jak na tym świstku jest niepotwierdzona to nic nie mogą zrobić. Tak mi mój lekarz tlumaczył. Dopiero dwa wyniki potwierdzają grupę. Ale dziwne, że masz niepotwierdzoną jak już tyle razy musiałaś przecież badać.Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.
crainte
Do Ciebie o nic. Jak zwykle... procedury są, jakie są, pacjent jest kierowany przez lekarzy i ufa, że jest kierowany dobrze, a trafia między kółka zębate systemu i oprócz tego, że czuje się źle i czuje się zagubiony, to jeszcze się nasłucha tudzież odsyłany jest od jednego do drugiego... W każdym razie mnie gin uprzedzila o konieczności potwierdzenia grupy.Ja mam zaświadczenie o gr krwi od 10roku życia na operację robii mi ponownie bo niby nie ważne i w ciąży robili mi znowu dali na badanie gr krwi i przeciwciał ile tego ma być toć grupa krwi się nie zmienia jak się jakiś transfuzji nie miało.
Ja po wyjściu ze szpitala dostalam skierowanie do hematologa. Ten dał mi papier, że w poz mają mi robić raz na mkesiąc morfologię i raz na kwartał antykoagulant tocznia. W poz lekarz powoedział, ze morfologię będzie robił, ale antykoagulanta nie zrobi i że mam sobie wrócić do hematologa i wyjaśniać. Hematolog mówi, ale jak to? Muszą... serio... robię to prywatnie, bo by się tak spierali do końca ciąży... Bardzo to wszystko niefajne...
kociamama.
Moderator
Ja juz dziewczyny po usg 3 trym. 30tydz ciazy, mloda wazy 1480, tydzien temu byla ulozona miednicowo a juz dzis znow obrocila sie glowkowo takze mi ulzylo, mam nadzieje ze juz tak zostanie. Szyjka 3,5cm
Lekarz mowi, ze przy porodzie powinna wazyc 3-3,5kg
Lekarz mowi, ze przy porodzie powinna wazyc 3-3,5kg
olala25
ja miałam z 2018 roku to też mi drugi raz kazał zrobić, mimo że potwierdzona, bo już stare a w szpitalach się czepiają o to... No bez sensu, ale trzeba współczuję przeżyć @JM* teraz jesteś po sterydach to już ogranicz do minimum wizyty u lekarzy, bo chyba i tak nic nie wnoszą w Twoim przypadkuTakie procedury, jak na tym świstku jest niepotwierdzona to nic nie mogą zrobić. Tak mi mój lekarz tlumaczył. Dopiero dwa wyniki potwierdzają grupę. Ale dziwne, że masz niepotwierdzoną jak już tyle razy musiałaś przecież badać.
aspekt
Bardzo mnie to dziwi co piszecie o tej grupie krwi, bo ja zawsze daje 1 badanie grupy sprzed około 15 lat i żaden szpital nie ponawia badania grupy. 1 operacja, 3 porody, 1 łyżeczkowanie, 2 pobyty na patologii. Fakt, że robiłam je w centrum krwiodawstwa chyba dlatego, że tak mi powiedział ordynator jak się zapisywałam na operację, żebym nie robiła w labie zwykłym tylko w centrum.
@crainte Ale w ciąży teraz nie badasz antykoagulantu na heparynie?
olala25
Ja robiłam dzisiaj badania i w końcu mi hemoglobina podskoczyła do góry, z 11,7 na 12,3, więc pewnie w końcu będę mogła odstawić żelazo byłam w pracy ostatni dzień pokończyć, potem na basenie, ulga niesamowita, taki chłodek i nawet popływałam trochę, więc mimo, że nie mogę chodzić za bardzo to kondycja jeszcze niezła teraz chętnie poszłabym spać, ale jeszcze o 20 mam konsultacje u fizjo z synem, w końcu się zebrałam i umówiłam, ale stresujemy się oboje, bo on teraz jest wstydniś i w ogóle woli panie niż panów lekarzy/ fizjoterapeutów, no ale chociaż dokumentację przejrzy jak nie będzie się dawał dotknąć a może nie będzie tak źle. Nawet mam minimalnie więcej energii ostatnio, może dlatego, że morfologia się polepszyła albo że już tak niedużo zostało do spotkania z maluszkiem tylko żeby już te upały odpuściły, mam ich serdecznie dosyć
reklama
crainte
W ciąży nie jestem na heparynie a badanie na antykoagulant robię nie z zalecenia ginekologa, tylko hematologa. I w zasadzie tylko po to, aby w razie cesarki mieć świeży dowód na to, że mam prawidłową krzepliwość pomimo APTT powyżej jakiejkolwiek normy Długa historia z epizodami w Centrum Hematologii w Warszawie. Prawdę mówiąc niespecjalnie mam ochotę do tego wracać.Bardzo mnie to dziwi co piszecie o tej grupie krwi, bo ja zawsze daje 1 badanie grupy sprzed około 15 lat i żaden szpital nie ponawia badania grupy. 1 operacja, 3 porody, 1 łyżeczkowanie, 2 pobyty na patologii. Fakt, że robiłam je w centrum krwiodawstwa chyba dlatego, że tak mi powiedział ordynator jak się zapisywałam na operację, żebym nie robiła w labie zwykłym tylko w centrum.