reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

haha, ja mam dwie pary, starsze i nowsze (które staram się oszczędzać) i raz szukałam tych starszych i musiałam założyć nowsze, żeby znaleźć te starsze 🤣
Ja bez okularów nic nie widzę i codziennie wieczorem po położeniu dzieci jest dylemat, gdzie odłożyłam okulary (czasem na półkę z książkami po czytaniu bajki na noc, czasem na parapet). Zdarza się, że muszę wołać męża. On też okularnik, ale wada w drugą stronę ;)

@JM* No wszyscy z tym mózgiem, jak byłam na szkole rodzenia z pierwszym dzieckiem to położna też mówiła o tym mózgu (żebysie nie bać, bo nie wessie ;) ) ale ja i tak wtedy postawiłam na fride i w sumie była bezużyteczna przy infekcji

reklama
Ja bez okularów nic nie widzę i codziennie wieczorem po położeniu dzieci jest dylemat, gdzie odłożyłam okulary (czasem na półkę z książkami po czytaniu bajki na noc, czasem na parapet). Zdarza się, że muszę wołać męża. On też okularnik, ale wada w drugą stronę ;)

@JM* No wszyscy z tym mózgiem, jak byłam na szkole rodzenia z pierwszym dzieckiem to położna też mówiła o tym mózgu (żebysie nie bać, bo nie wessie ;) ) ale ja i tak wtedy postawiłam na fride i w sumie była bezużyteczna przy infekcji
Ja mam minusy więc w domu ściągam okulary i też zawsze jak wychodzę wielkie poszukiwania bo machnę raz tu raz tu.

Też mam minusy, ale -5 i nie ma mowy, żebym ściągnela, od razu pomyliłabym mydlo z płynem do mycia naczyń i poparzyła sie nalewając wodę do kubka.

Też mam minusy, ale -5 i nie ma mowy, żebym ściągnela, od razu pomyliłabym mydlo z płynem do mycia naczyń i poparzyła sie nalewając wodę do kubka.
No ja minus 1 to jakoś jeszcze po domu jest ok i do czytania, ale za kółko jak wsiądę to nie ma bata muszę się cofnąć jak wylecę bez oczu.

No ja minus 1 to jakoś jeszcze po domu jest ok i do czytania, ale za kółko jak wsiądę to nie ma bata muszę się cofnąć jak wylecę bez oczu.
Przy minus 1 to ja w sumie miałam wątpliwości, czy w ogóle mam jakieś problemy z oczami, tylko faktycznie nie widziałam co jest napisane w szkole na tablicy z tylnej ławki i wolałam siadać z przodu - to mi dało do myślenia i poprosiłam rodziców o zrobienie okularów.

Dwie godziny w samochodzie - moje krocze boli przy każdym ruchu.
Ja dzisiaj zaczynam ładować w koszyk rzeczy apteczno - higieniczne dla mnie i małej na początku września chce spakować torbę, zobaczymy jeszcze co powie w poniedzialek gin na wizycie o mojej szyjsce, oby się trzymała ciągle na tych 2 cm bo od września chce znów zwiększyć swoją aktywność.

Ja do tej pory miałam Fridę (przy maluchu jak najbardziej ok, ale trzeba porządnie zassać), ale na ten sezon chorobowy jestem przygotowana maksymalnie i zakupiłam nową Fridę, Katarek i nebulizator z Flaem (mam jeszcze stary z Sanity) 😅 jeszcze nawilżacz powietrza by się przydał 😁
@Allama moje krocze też cierpi, tylko że moje od trzeciego dnia kaszlu 😔
Tak w ogóle to do samochodu polecam wkładać poduszkę jaśka za plecy na podparcie części lędźwiowej kręgosłupa dla mnie dużo wygodniej 🙂

Ja dzisiaj zaczynam ładować w koszyk rzeczy apteczno - higieniczne dla mnie i małej na początku września chce spakować torbę, zobaczymy jeszcze co powie w poniedzialek gin na wizycie o mojej szyjsce, oby się trzymała ciągle na tych 2 cm bo od września chce znów zwiększyć swoją aktywność.
Ty masz 2cm i bez żadnych sterydów każdy lekarz inaczej ,mnie się jeszcze wczoraj pytał czy czasem infekcji nie mam no ale zaglądali wziewnikiem to coś by chyba widzieli, choć tam z reguły upławy były to może im by było ciężko ...

Ty masz 2cm i bez żadnych sterydów każdy lekarz inaczej ,mnie się jeszcze wczoraj pytał czy czasem infekcji nie mam no ale zaglądali wziewnikiem to coś by chyba widzieli, choć tam z reguły upławy były to może im by było ciężko ...

Tak 2 cm od 25 tygodnia, bez sterydów, lekarze na patologi nie widzieli potrzeby 🤷‍♀️

reklama
Mi wtedy zakazali jezdzic autem i chodzić dużo..ale mniejmy nadzieję że u Ciebie będzie ok

Do góry