reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Moja siostra swojego synka posypywała tylko mąką ziemniaczaną przy każdej zmianie pampera, nie używała żadnych kremów. ze szpitala wyszedł z ogromnym odparzeniem i położna środowiskowa poleciła jej własnie mąkę ziemniaczaną. Potem już uzywała tylko i wyłącznie tego. Mówi że cuda działa, przetestuję, ale kupiłam na pupę alantan dermoline z wit F bo to znowu polecała siostra mojego męża, która ma 3 dzieci
ja używam mąki ziemniaczanej, ale tylko jak jest odparzenie, przy zwykłej zmiany pieluchy nic :) na taką mało ruchliwą jeszcze pupcie fajnie też działa wietrzenie, sciagałam ubrania i kładłam z gołą pupą na podkładzie :)

reklama
Też miałam plan na miminalizm, ale położna prowadząca szkole rodzenia mnie wyśmiała 😂🙃 pytając retorycznie czy dziecko nie ma prawa się pobrudzić/ spocić i czy samą wodą byłabym w stanie się umyć z zanieczyczeń.
Okropne to jest że każdy mowi co innego😭😭😭, mam niezłego mindfucka😁

Kupiłam na wszelki wypadek z polecenia od koleżanki produkty Derma do pielęgnacji (ostatnio była jakaś promka w Smyku na nie), najwyżej samą się bede w nich kapac 😁
Eeee taaam... Podstawową wiedzę masz, A reszta to będzie Twoje doświadczenie metodą prób i błędów. Zacznę bez niczego, a potem zobaczymy, co się sprawdzi. Wolę tak, niż zarzucić kosmetykami do wszystkiego od pierwszego dnia.

Też miałam plan na miminalizm, ale położna prowadząca szkole rodzenia mnie wyśmiała 😂🙃 pytając retorycznie czy dziecko nie ma prawa się pobrudzić/ spocić i czy samą wodą byłabym w stanie się umyć z zanieczyczeń.
Okropne to jest że każdy mowi co innego😭😭😭, mam niezłego mindfucka😁

Kupiłam na wszelki wypadek z polecenia od koleżanki produkty Derma do pielęgnacji (ostatnio była jakaś promka w Smyku na nie), najwyżej samą się bede w nich kapac 😁
no ciekawe czym poza mlekiem i łatwo zmywalną mleczną kupcią ma się taki bobas pobrudzić 🤔 a pot taki śmierdzący to jest dopiero od okresu dojrzewania
A co do tego czy byłabym się w stanie umyć z zanieczyszczeń samą wodą, to owszem, mam AZS i od kilku lat kąpię się w samej wodzie, używam tylko odrobiny żelu na pachy czy stopy w lecie. Tak samo nie używam płynów do płukania. Znacząco poprawiło to stan mojej skóry 🙂

no ciekawe czym poza mlekiem i łatwo zmywalną mleczną kupcią ma się taki bobas pobrudzić 🤔 a pot taki śmierdzący to jest dopiero od okresu dojrzewania
A co do tego czy byłabym się w stanie umyć z zanieczyszczeń samą wodą, to owszem, mam AZS i od kilku lat kąpię się w samej wodzie, używam tylko odrobiny żelu na pachy czy stopy w lecie. Tak samo nie używam płynów do płukania. Znacząco poprawiło to stan mojej skóry 🙂
Super, że to napisałaś :-) W ogóle moja położna mówi, żeby nie przesadzać z częstotliwością kąpania i nie bać się też kąpania na sucho. Wyjdzie na to, że nie dość, że Syn pracuje od pierwszych dni w kopalni, to do tego jesteśmy brudasy i nie myjemy dziecioka 😁😁

Ostatnia edycja:
I po kapieli juz bez zadnych kremow tak?
A polecasz jakis konkretny plyn?
Ja nie używam żadnych kremów do ciała, balsamów itp. Plynu mam jeszcze zapas Babydream "żel do mycia i szampon" niebieski z pompką z Rossmanna, więc ostatnio nie wczytywalam się w składy, ale dziewczyny pisały tu o HiPP i o J&J, one chyba są też OK. Niestety Ziajka jest oceniana na blogach kosmetycznych jako słaba seria.

A ja jestem na etapie wyboru nebulizatora i mleka sztucznego. Mam kilka takich rzeczy, co chcę teraz zrobić rozpoznanie i kupić dopiero, jak będzie potrzeba.

A do nosa odciągania gilków co kupujecie taki co się podłącza do odkurzacza ?
Tak, miałam Fridę, gruszkę, Sopelka i Katarek. Zdecydowanie Katarek. Przy czym ja nie używam do codziennej toalety tylko jak jest katar albo mleko w nosie, więc w sumie oby leżał jak najdłużej nieużywany.

Aaaa miałam też Pingo elektryczny - pomyłka!

Ostatnia edycja:
Jesteśmy po USG III trymestru. Dzieci zdrowe i duże :) chłopiec 1490g a dziewczynka 1300g. Dziś 28t5d 🥰 przepływy ok
I dzieci zrobiły psikis, bo ułożone są glowkowo i doktor mówi, że w takim układzie poród naturalny! Szok, oswajam się z ta myślą :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry