reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Wiesz że ja wiem że dni leca a co chwilę w apke patrzę i odliczam byle by jak najdłużej wytrzymać i żeby już wszystko skończyło się dobrze. Zmęczona jestem tymi ekscesami ,ja mam w piątek 33tyg. A ktg to gdzie będziesz chodzić do przychodni ? Bo nie wiem czy prywatnie chodzisz czy na NFZ, ciekawa jestem czy ten prywatnie czy jak stwierdzi żeby ktg robić czy mnie wyśle do przychodni w której przyjmuje też na NFZ.
Na III prenatalnych oszacował wagę porodową na 4000-4300 gram 🙈 jestem ciekawa czy dobije do aż tak wielkiej wagi 😅

Ja chodzę prywatnie na wizyty, więc ktg robione jest raz w tygodniu od 29 tygodnia, przy cukrzycy od 36 tygodnia zaczyna się robić 2 razy w tygodniu ktg, a ze u mnie wyszło jeszcze to łożysko starzejące to już od teraz mam zwiekszona ilość. I jak prywatnie to tez płatne - u nas akurat 30 zł kosztuje

reklama
jakie miałaś przekroczenia?
Ja dostałam insulinę na noc (miałam tak większość 93-95, ale pojedyncze też w okolicach 99) od połowy czerwca mam insulinę i w sumie zdarzają się pojedyncze przekroczenia takze mimo że bardzo liczyłam że uda się sama dieta to jednak teraz jestem spokojniejsza mając te wyniki w normie. Choć mi ostatnio po posilkach trochę bardziej szaleją, dzisiaj przez godzine mi się utrzymywał na poziomie 145-150...
Ja miałam między 95 a 99 i próbowałam to zbijać dietą, ale ostatnio zaczęły się wahać między 96 a 110 i mogę zjeść dwa dni pod rząd to samo i jednego dnia będę miała 95 a drugiego dnia 107. Za to po posiłkach są idealne, aby na czczo tak szaleją 😏

Na III prenatalnych oszacował wagę porodową na 4000-4300 gram 🙈 jestem ciekawa czy dobije do aż tak wielkiej wagi 😅

Ja chodzę prywatnie na wizyty, więc ktg robione jest raz w tygodniu od 29 tygodnia, przy cukrzycy od 36 tygodnia zaczyna się robić 2 razy w tygodniu ktg, a ze u mnie wyszło jeszcze to łożysko starzejące to już od teraz mam zwiekszona ilość. I jak prywatnie to tez płatne - u nas akurat 30 zł kosztuje
no to już w 56rozmiar będzie marnie się wcisnąć jak tyle będzie ważyła hehe 30min 30zl skromnie 😒

Miesiąc mi zajęło zrozumienie, co odpowiada mojemu organizmowi, ale na razie się udaje😁 Ale tak, jak wcześniej było napisane... Insulina daje trochę więcej luzu psychicznego..
Ja to chyba nigdy nie zrozumiem swojego organizmu 😅 lepszy cukier mam po białym pieczywie niż po tym żytnim co powinno się jeść..

no to już w 56rozmiar będzie marnie się wcisnąć jak tyle będzie ważyła hehe 30min 30zl skromnie 😒
56 mam kilka sztuk kupionych, większość na 62 🙈
Niestety te ceny prywatnie to jest jakiś kosmos.. nie dość ze wizyta 180 to jeszcze 30 zł za ktg które trwa dosłownie 20 minut..

reklama
Do góry