Może zadzwoń do pracodawcy czy wszystkie formalności dopełnili, mi teraz za lipiec zus też nie zapłacił za zwolnienie a jak do nich napisalam to okazało się że jakiegoś druku pracodawca im nie wysłał.Ehh a ja dostałam pismo, że ZUS nie wypłaci mi chorobowego bo według ich papierów otrzymuje wynagrodzenie od pracodawcy... Jakaś porażka nic nie rozumiem
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Eeee sama skladalas wniosek do ZUS? Jak teraz masz jakiś problem z chorobowym to możesz też mieć z macierzyńskim :O Patrzyłaś na portalu ZUS czy zwolnienie lek jest z dobrymi danymi?Ehh a ja dostałam pismo, że ZUS nie wypłaci mi chorobowego bo według ich papierów otrzymuje wynagrodzenie od pracodawcy... Jakaś porażka nic nie rozumiem
Ja już widzę, że dziecko zejdzie do kanału i będą robić vaccum albo kleszcze a potem powiedzą, że pech i że trzeba było sobie umówić cc na zimno.
To tak jak u mnie dopiero Gdańsk a mam ponad 100km. No mogły odczekać w przychodni z 40min aż się uspokoisz i na nowo ktg podłączyć ale po co lepiej wysłać do szpitala bardziej zestresować.Tak też dostalam druczek do podpisania. Tętno wyszlo 143 i w ogóle żadnych odchyleń na ktg nie było, usg też ok, jestem tak zmęczona tym szpitalem, łeb mnie rozbolał, a najgorsze że kompletnie nie wiem co dalej robić, moja lekarka mnie ciągle tylko wszystkim straszy i stresuje, i najlepiej na wszelki wypadek do szpitala się położyć, szpital w moim mieście niestety tylko 1 i dość kiepski, a najbliższy lepszy dopiero w Gdańsku. A to dopiero 31 tydzień i jakoś średnio to widzę leżeć na wszelki wypadek w szpitalu, gdzie w domu 5 letnia córka, jestem załamana tym wszystkim
Olafasola1990
Mi się tez tak wydaje, ze on się powiększa i po prostu ma taki kształt bo czuje się dobrze. Prawda jest taka, ze czasami się zapominam i robię za duzo w ciągu dnia co później wychodzi wieczorem i bola mnie pachwiny albo mam skurcze przepowiadające Teraz dostaje opier-papier i nie robię prawie nicMoim zdaniem się powiększa, ale nie obniża Ach te mamy... Moja dla odmiany opowiada mi o wszystkich komplikacjach porodowych dzieci swoich koleżanek Po trzeciej historii powiedziałam jej, że nie ma mi tego opowiadać. Chwilowo cisza... Jak znowu zacznie, to naślę na nią ojca z pogadanką
No właśnie sama im to zaproponowałam, że poczekam albo pozniej wroce na drugie ktg, ale nie lepiej od razu do szpitala, posiedzieć 5 godzin w poczekalni, ech szkoda gadaćTo tak jak u mnie dopiero Gdańsk a mam ponad 100km. No mogły odczekać w przychodni z 40min aż się uspokoisz i na nowo ktg podłączyć ale po co lepiej wysłać do szpitala bardziej zestresować.
Właśnie rozmawiałam z szefowa i ona w szoku, bo mówi, że wszystko przekazała księgowej. No zobaczymy co księgowa powie. Do ZUSu nie mam co teraz dzwonić bo już mają wolne, księgowa też pewnie dopiero we wtorek się odezwie. Ehh no nic, zostaje mi czekać. Zupełnie nie ogarniam tego pisma, które dostałam. W sensie, że nie jestem w stanie nic z niego wywnioskowac. O co konkretnie chodzi. Napisaliby jak ludzie, ze brakuje takiego a nie innego papierka i bym chociaż wiedziała, czy to błąd u pracodawcy czy może jeszcze na etapie wypisywania zwolnienia przez lekarza.Może zadzwoń do pracodawcy czy wszystkie formalności dopełnili, mi teraz za lipiec zus też nie zapłacił za zwolnienie a jak do nich napisalam to okazało się że jakiegoś druku pracodawca im nie wysłał.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę. Lekarz wypisał zwolnienie, szefowa je dostała w formie elektronicznej i wszystko dzieje się tak na prawdę poza mną. Nie wiem czy ja mogę jakoś to zwolnienie zobaczyć? W życiu nie byłam na portalu ZUSu, nie widziałam że coś takiego jestEeee sama skladalas wniosek do ZUS? Jak teraz masz jakiś problem z chorobowym to możesz też mieć z macierzyńskim :O Patrzyłaś na portalu ZUS czy zwolnienie lek jest z dobrymi danymi?
Ja już widzę, że dziecko zejdzie do kanału i będą robić vaccum albo kleszcze a potem powiedzą, że pech i że trzeba było sobie umówić cc na zimno.
olala25
a ile pracowników mniej więcej zatrudnia Twoja firma? Na portal PUE ZUS możesz się zalogować przez bankowość elektronicznąJestem zatrudniona na umowę o pracę. Lekarz wypisał zwolnienie, szefowa je dostała w formie elektronicznej i wszystko dzieje się tak na prawdę poza mną. Nie wiem czy ja mogę jakoś to zwolnienie zobaczyć? W życiu nie byłam na portalu ZUSu, nie widziałam że coś takiego jest
reklama
aspekt
Tak, możesz obejrzeć całe zwolnienie włącznie z tym jaki pracodawca jest tam wpisany. Ale skoro szefowa widzi, to znaczy że dobry. Może księgowa się z czymś nie wyrobiła i jest to kwestia jakiejś korekty z jej strony.Jestem zatrudniona na umowę o pracę. Lekarz wypisał zwolnienie, szefowa je dostała w formie elektronicznej i wszystko dzieje się tak na prawdę poza mną. Nie wiem czy ja mogę jakoś to zwolnienie zobaczyć? W życiu nie byłam na portalu ZUSu, nie widziałam że coś takiego jest