reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja trochę używałam rożka ale głównie, młody na nim leżał bo mam trzy psy i sierść lubi sie znaleźć na łóżku, jak przenosilam gdzieś to czasem w Rozku, a później wygodniej mi było na jasku takim twardym po prostu 🙈🙈🙈
Teraz kupiłam jakieś na promce w smyku ale to głównie bo na bank mój 3letni synek będzie młoda czasem chciał na kolana to zawsze stabilniej 🙈🙈🙈
Moj pierworodny leżał dobę na oddziale pod lampami i powiedzieli mi, że co drugie karmienie będzie mm a co drugie będą mi go przywozic. Poryczalam się, aż mi w kartę wpisali "matka w żalu", poleciałam do neonatologów ws. wyjaśnień. Potem już nigdy nie dostał mm, dopiero po roku kaszki mleczne. Drugie w ustach nie miało butli z mm. Trzecie dostawało trochę na poczatku na intensywnej opiece i chyba ze 2 razy jak gdzieś wychodziłam typu do ginekologa i wyprawa w 5 osób nie miała sensu. Ja generalnie raczej wszędzie z ssakami chodziłam.
No kiepsko jak sobie w głowę się wkręci 🙈 ja miałam
Chyba 10 prób kupienia mm i zawsze wychodziłam bez 😂a potem każdy raz z laktatorem przeklinałam 🙈
No tak nie można dać się zwariowac, ale boję się, że z moim charakterem grozi mi każde możliwe szaleństwo 😆 jak moja kicia była malutka i piła mleko z butelki to tylko ja i mąż mogliśmy się nią zajmować 😂 i teraz jest taki z niej dzikus, że tylko my z mężem możemy ja dotykać, nikomu nie pozwala się do siebie zbliżyć
Przy dzieciach będzie pewnie jeszcze gorzej 😂 ale ambitnie zakładam, że zostaną mi resztki rozsądku po porodzie i nie dam się zwariowac
doskonale to rozumiem, mój pies tez tak jest przyzwyczajony ze jak wyjdą wszyscy z domu to wyje 🙈
hehe, kino to może przesada, teraz rozrywką będzie wyjście do Biedry albo do lekarza na godzinę 🤣 a i na tą godzinę czasem żal jak się pomyśli o tym płaczącym bobasku 🥹
Ja rożków nie używałam, śpiworki przy maluchach za to uwielbiam 🙂
ja się przyznaje bez bicia, ze jak młody miał 3/4 tygodnie to chodziłam na grzyby albo jechałam do galerii :) wiadomo 2h maks ale mleko miał odciągnięte zawsze z zapasem i opiekę dwóch babci wiec nie miałam wyrzutów sumienia :) może dlatego mnie ominęły jakieś baby bluesy i inne takie 🤪 zawsze pod telefonem i 15/20min do domu wiec krzywda żadna by sie nie mogła
Stać 🙈🙈🙈

reklama
Teraz właśnie czytałam o USG 3trym.Moj lekarz niby badał przepływ tam łapał co się zaświeci na czerwono i wl.to tętno było słychać i mówił że jest ok. Choć testno co badała położna a jego się różniło prawie o 20 więc zaciekawiło mnie... ale napewno to nie jest sprzęt doplerowski hehe bo jeszcze doczytałam że już odchodzą od USG z podanymi tygodniami a mają centyle .. ale że to drogi sprzęt to NFZ na nie nie stać ..

reklama
Do góry