Olafasola1990
Fanka BB :)
Z nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie nooo, na to bym nie wpadła haha a mam bujną wyobraźnie!Z nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki?
U znajomych teściową wraca po terapii jodyna i nie może kontaktować się 2tyg z wnukami za to teść po badaniu kości promieniowaniem również nie mógł się widywać . A po tomografię też są.promieniowania ale nie wiem w jakim stopniuZ nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki?
terapia jodem promieniotwórczym taka jest, ale to co innego niż jodyna i promieniowanie RTGU znajomych teściową wraca po terapii jodyna i nie może kontaktować się 2tyg z wnukami za to teść po badaniu kości promieniowaniem również nie mógł się widywać . A po tomografię też są.promieniowania ale nie wiem w jakim stopniu
No jodem jodem ..jodyna jest jej rozcieńczonym tworem,ale chodziło mi o jod na terapię przy tarczycy. RTG w ciąży też nie możesz robić ani przebywać w pobliżu też nieterapia jodem promieniotwórczym taka jest, ale to co innego niż jodyna i promieniowanie RTG
A po zwykłej tomografii można mieć kontakt , są za to jakieś tomografię po których dobę się należy nie kontaktować z dziećmi itpNo jodem jodem ..jodyna jest jej rozcieńczonym tworem,ale chodziło mi o jod na terapię przy tarczycy. RTG w ciąży też nie możesz robić ani przebywać w pobliżu też nie
Jak da Jej to spokój, to przytakujZ nowości: dzisiaj usłyszałam, ze nie mogę przebywać z moja mama bo miała robią tomografie i promieniuje. I co mi teraz powiecie na takie nowinki?
Dopiero przy trzecim czytaniu doszło do mnie, że dziecko masz najmłodsze, a nie, że Ty jesteś najmłodszaJa jeszcze nie puchne, ale jestem tu w najmłodszej ciąży, więc pewnie wszystko przede mną.
Niestety stres przed polowkowymi też mnie dopadł tak na nie niecierpliwie czekałam, a teraz się zaczynam cykać
mi też gdzieś w tych tygodniach brzuch mocno urósł, no i niestety widzę już nowe rozstępy teraz mam 26 tygodni i z kolei piersi się "uaktywniły" w rośnięciu, znowu będę musiała większe staniki wyciągać. No i kupiłam ostatnio strój kąpielowy ciążowy i widzę, że powinnam w biuście trochę większy kupić, no ale już trudno, jakoś się mieszczę.nie nooo, na to bym nie wpadła haha a mam bujną wyobraźnie!
ja nie puchne, ale czuje się coraz gorzej w te upały, a w czwartek jedziemy na dwudniowe wesele... apropo, ledwo zmieściłam się w sukienkę, też Wam tak brzuchu wysadziło, bo u mnie między 20-23tc to brzuch straaaaasznie urósł, aż się boję się rozstępy mi się porobią