reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie wczoraj też mega upał i dziś to samo... Pod wieczór już mnie głowa bolała od tego ciepła.. I oczy takie zmęczone 😔 powstrzymalam się przed wzięciem paracetamolu na ból. Na szczęście dziś od rana jest ok.

reklama
Ja od czwartku zaś dostałam plamienia brązowe ,a w sobotę w nocy krew mi poszła żywa do muszli i po czasie zaś brązowe, trochę sporo nerwów i chodzenia miałam tego dnia, i więc mówiłam że jak zaś poleci żywa to wtedy pojadę do szpitala bo lekarz nie kazał przy krwawieniach jechać do naszego tylko oddalonego o 100km od nas , młody się ruszał więc mnie to uspokajało.Dziś poszłam na wizytę to szyjka zamknięta,łożysko się nie odkleja nie dał do szpitala tylko kazał się oszczędzać itd itp.Bylam u innego niż prowadzący bo wyjechał na urlop.Mowie a duphaston czy zapisze bo mi wtedy przy plamieniach dał lekarz to stwierdził że duphaston w tym czasie ciąży nic nie daje on działa za łożysko na początku ciąży jak ciałko żółte nie wyrabia,a tak to jedynie w tym etapie ciąży jak ja to może działać na psychikę że coś biorę a i tak to nic nie pomaga i nie ma sensu go brać. Co lekarz to inna historia...

Nie denerwuj się wszystko będzie dobrze <3 to już jutro, ciesz się że tak nie dużo Ci zostało:D i będzie z głowy:)) Ty przynajmniej masz wytłumaczenie, ja od paru dni też jestem jakas taka rozdrażniona, chodzę i warczę na wszystko xD i nie mogę nad tym zapanować serioooo
Dzięki!❤️ Usg o 16:20, odliczam juz z zegarkiem w reku😁
Mam nadzieje, ze te moje humorki to przez stres i po wizycie mi odpuszcza bo jak nie to wspolczuje mojemu mezowi, wczoraj juz sama nie moglam ze soba wytrzymac😂

A jak samopoczucie podczas wczorajszego upału? W moich stronach bylo 37'C. Myślałam, że zadzwonię do każdego, kto mi mówił, że fajnie być w ciąży wiosna-lato i powiem mu, co o nim myślę. I pewnie nawet bym to zrobiła, ale sił starczało tylko na picie wody...🙂
ja nawet dawałam radę, brzuchem siadłam w cieniu, chciałam trochę opalić nogi i chyba przesadziłam, bo mam czerwone kolana 🥺
Dzięki!❤️ Usg o 16:20, odliczam juz z zegarkiem w reku😁
Mam nadzieje, ze te moje humorki to przez stres i po wizycie mi odpuszcza bo jak nie to wspolczuje mojemu mezowi, wczoraj juz sama nie moglam ze soba wytrzymac😂
ja mam jutro o tej samej godzinie, dawaj znać! 🙂

O wlasnie! @kaha216 dobrze, ze mi przypomnialas😁
Jakie macie podejscie do slonca w ciazy?
Ja mimo, ze jestem biala jak sciana i bardzo latwo jest mi sie poparzyc to zawsze w lato chociaz na troche wystawialam sie na slonce, zeby wypalic pryszcze na twarzy, od razu ta twarz wygladala lepiej i cale lato nie musialam sie malowac. W ciazy ciagle mam problemy z cera, jak nie zaskorniki zamkniete na policzkach to co chwile wyskakuja jakies wulkany. Smaruje twarz filtrami(musialam zajsc w ciaze, zeby zaczac ich uzywac😂)staram sie unikac slonca ale jak to jest? Mozna sie troche poopalac czy raczej jest to niewskazane?

A jak samopoczucie podczas wczorajszego upału? W moich stronach bylo 37'C. Myślałam, że zadzwonię do każdego, kto mi mówił, że fajnie być w ciąży wiosna-lato i powiem mu, co o nim myślę. I pewnie nawet bym to zrobiła, ale sił starczało tylko na picie wody...🙂
Pierwsza ciąże miałam zima wiosna, a teraz tylko słyszę o bosche całe lato będziesz chodzić w ten uplał..

O wlasnie! @kaha216 dobrze, ze mi przypomnialas😁
Jakie macie podejscie do slonca w ciazy?
Ja mimo, ze jestem biala jak sciana i bardzo latwo jest mi sie poparzyc to zawsze w lato chociaz na troche wystawialam sie na slonce, zeby wypalic pryszcze na twarzy, od razu ta twarz wygladala lepiej i cale lato nie musialam sie malowac. W ciazy ciagle mam problemy z cera, jak nie zaskorniki zamkniete na policzkach to co chwile wyskakuja jakies wulkany. Smaruje twarz filtrami(musialam zajsc w ciaze, zeby zaczac ich uzywac😂)staram sie unikac slonca ale jak to jest? Mozna sie troche poopalac czy raczej jest to niewskazane?
Ja się raz opalałam ale brzuch zakrywałam ,szybko się opalam bez ciąży a w ciąży jeszcze szybciej to idzie. Więc opalona już jestem a brzuchol biały.

Ja raczej leżę w cieniu, twarz smaruje kremem z filtrem, bo nie chce mieć przebarwień. Podobno w ciąży łatwo o nie. Brzuch zakrywam :)

no ja nie mam zamiaru leżeć na leżaku czy w stroju i się opalać, ale w ogrodzie w półcieniu jak najbardziej 🙂 brzuch zasłaniać i żeby ogólnie mi super gorąco mi nie było... ale uwielbiam być opalona, więc... a co do kondycji skóry mam tak samo @kociamama. wierzę w zbawienne działanie słońca.

reklama
Ja w pierwszej ciąży jak dostałam krwawienia w 18 tygodniu to też nie wypisali leków. Byłam wtedy na IP, zbadali, powiedzieli, że nic się nie dzieje i na tym etapie bez sensu jest coś brać. Obeszło się bez. To tak żeby Cię trochę wesprzeć

Do góry