reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Na pewno oglądał, jakby wydała mu się za krótka to by mierzył. Mój też tylko określa, że szyjka jest ok i tyle. Jak na razie nie podawał też wagi dzieci, na początku mówił ile mają cm a teraz już nie określał wielkości ani wagi. Mam nadzieję, że na polowkowym więcej się dowiem. Chociaż z drugiej strony może czasem lepiej nie wiedzieć, bo potem zaczyna się porównywać do innych i pojawia się niepotrzebny stres. Jakby było coś źle to przecież by powiedział :)
Na połówkowych będzie w dokumentacji. Ale masz rację. Jestem dużo spokojniejsza, jak skupiam się na tym, że jest w normie i nie wnikam czy górna granica czy dolna granica normy. Na połowkowych genetyczka powiedziala "waga 381, w tym tygodniu dzieci to mają nawet 500g" Dobrze, że szłam już po badaniu u mojej gin i wiedziałam, że nie ma.sensu się tym martwić, ale takie wypowiedzi to moim zdaniem zupełnie niepotrzebny stres dla tych bardziej spanikowanych🙂

reklama
Na połówkowych będzie w dokumentacji. Ale masz rację. Jestem dużo spokojniejsza, jak skupiam się na tym, że jest w normie i nie wnikam czy górna granica czy dolna granica normy. Na połowkowych genetyczka powiedziala "waga 381, w tym tygodniu dzieci to mają nawet 500g" Dobrze, że szłam już po badaniu u mojej gin i wiedziałam, że nie ma.sensu się tym martwić, ale takie wypowiedzi to moim zdaniem zupełnie niepotrzebny stres dla tych bardziej spanikowanych🙂
Rzeczywiście trochę zbędny komentarzkomentarz genetyczki. Normy są szerokie i grunt, że dziecko w normie się miesci.

ja rodziłam
Synka 4100 i on ważył w 19t1d 323g wiec nie panikujcie bo lepiej takie 3500 rodzic nawet 🤪🤪🤪🤪 mieści się w normie i najważniejsze 🥰

Dziewczyny a macie do polecenia jakieś książki o niemowlakach? Interesowalaby mnie jakaś instrukcja obsługi dziecka 😆

ja rodziłam
Synka 4100 i on ważył w 19t1d 323g wiec nie panikujcie bo lepiej takie 3500 rodzic nawet 🤪🤪🤪🤪 mieści się w normie i najważniejsze 🥰
Wiesz... jakby chodziło tylko o to, że waży mniej, niż środek normy... zważywszy na okoliczności, o których nie chcę zbyt dużo pisać, uważam, że jestem oazą spokoju😜

Wiesz... jakby chodziło tylko o to, że waży mniej, niż środek normy... zważywszy na okoliczności, o których nie chcę zbyt dużo pisać, uważam, że jestem oazą spokoju😜
rozumiem :) ja w zeszłej ciąży ciagle miałam Małego
Na 90centylu wiec w zasadzie teraz dlatego nie panikuje ze nie jest duża 🙈🙈🙈

Dziewczyny a macie do polecenia jakieś książki o niemowlakach? Interesowalaby mnie jakaś instrukcja obsługi dziecka 😆
Ja kupiłam książkę położnej Izabeli Dembińskiej "pierwsze chwile z noworodkiem" dopiero zaczynam, parę razy zaglądnęłam wydaje się być fajna :) polecam też profil na instagramie "aga_plus_fizjo" :)

reklama
Dziewczyny poratujcie radą :) skończyłam właśnie antybiotyk (z powodu tej nieszczęsnej ureaplasmy) i od razu pojawiła się opryszka na ustach :/ nie jest to moja pierwsza więc o tyle dobrze, ale jest dość spora i coś by chyba pasowało z nią zrobić. W necie piszą że każda opryszczka w ciąży powinna być skonsultowana z lekarzem, pisalybyscie do swoich?? Głupio mi tak pisać do mojego z każdą pierdola :p coś polecacie na tą opryszczka w ciazy? Bo pewnie nie wszystko można stosować, planuje się zebrać i do apteki iść poprosić o coś. Ale najpierw pytam tu może macie jakieś sprawdzone sposoby :)

Do góry