reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Krwawienia może wywołać aplikator, dlatego w ciąży aplikuje się palcem. Sama w sobie luteina może powodować podrażnienia śluzówki/skóry, ale krwawień nie. Nie wiem, z jakiego powodu lekarz Ci ją zapisał na tym etapie ciąży. Jak na Twoje subiektywne odczucie twardneinia, to może po kilku tygodniach Ci odstawi. Jak na szyjkę, to możliwe że do porodu będziesz brała/donoszenia. Normalnie funkcjonujesz, ona się wolno rozpuszcza, zostawia skrobiowa zoltawa maź, czasem kapie wodnisto. Rozumiem, że bierzesz 2 razy dziennie? Jak bedzies brać na noc, to już przed samym snem, żeby jak najdluzej zalegała w pochwie. Ale w dzień nic nie zdziałasz leżeniem przez np. kwadrans.

@Alkaa Może jesteś nosicielką urea. Jak nie masz żadnych ostrych objawów, to na pewno możesz poczekać na wizytę u lekarza i on już zdecyduje co dalej. Ten wymaz to był metoda pcr? Z dróg rodnych czy z cewki moczowej?
Wiem już wszystko. Luteina była zapisana w szpitalu, po 3 dniach do dalszdj oceny u mojego lekarza. Jestem już po tej po wizycie. Mam przez tydzień brać po połowę dawki, czyli tylko na noc, a jak będzie wszystko ok, to w kolejnym tygodniu odstawić😁

Nie martw się, póki nie plamisz i nie krwawisz, to nie dzieje się nic złego... Niestety każda z nas ma jakiś problem, mniejszy lub większy, takie uroki ciąży... Ja też mam łożysko nisko i do 28tc ma czas żeby się podnieść, także mam nadzieję że tak się stanie i u mnie i u Ciebie 😘
Powiedz mi co po 28tc jak się nie podniesie?

Mi się torche podniosło,bo zakrywało ujście szyjki,zobaczymy jak będzie na kolejnych badaniach.Jak masz przodujące lozyslo to dziecko nie będzie miało jak wyjść czyli cesarka o ile się nie podniesie łożysko co miejmy nadzieję że się tak stanie i się podniesie.Nie należy też mylić łożyska na przedniej ścianie z przodującym. Mi narazie jak się podniosło mówi że mam na przedniej ścianie bliski ujścia,ale to nie jest już przodujące.

Mogą pojawiać się krwawienia, kontrola lekarska będzie pewnie częstsza, no i jest to wskazaniem do cesarki, bo podczas naturalnego przed maluchem będzie szło najpierw łożysko. Z tego co czytam, to w wielu przypadkach jednak się podnosi🙂

Dziś poszłam zapisać się do wybranej położnej akurat trafiłam na spotkanie co odbywa się co tydzień, dziś np omawiała jak prawidłowo karmić piersią.

Dziewczyny a ogarnelyscie juz sobie szkole rodzenia czy sie nie decydujecie? Jesli tak to kiedy zaczynacie?
My zaczynamy 9.08 i juz nie moge sie doczekac, mam nadzieje, ze czegos nas tam naucza😁

Dziś poszłam zapisać się do wybranej położnej akurat trafiłam na spotkanie co odbywa się co tydzień, dziś np omawiała jak prawidłowo karmić piersią.
Ja właśnie wczoraj miałam ten temat na szkole rodzenia, nadal nie wiem za to gdzie wziąć tą położną. Na razie jestem na nfz zapisana właśnie tam gdzie chodzę na szkołę rodzenia, ale nie wiem czy nie przepiszę się do położnej z przychodni pezy szpitalu, gdzie będę rodzić.

reklama
Dziewczyny a ogarnelyscie juz sobie szkole rodzenia czy sie nie decydujecie? Jesli tak to kiedy zaczynacie?
My zaczynamy 9.08 i juz nie moge sie doczekac, mam nadzieje, ze czegos nas tam naucza😁
Ja chodzę od początku czerwca czyli od 22 tyg, też myślałam o sierpniu, ale stwierdziłam, że chyba to będzie dla mnie za późno bo termin mam na sam początek października, a akurat w lipcu ta szkoła ma przerwę. Jak dla mnie dużo się dowiaduje, wczoraj była laktacja. Na poprzednim spotkaniu miałam przebieg porodu. Jak dla mnie wszystkie co mówią jest nowe i myślę że przydatne. Ja to siedzę z notatniczkiem i wszystko zapisuje 😀 myślę, że warto.

Do góry