reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

O tak, to dobry pomysł, bo przecież jak robi to zapewne dotyka też surowych produktów, zwrócę na to uwagę przy następnym zamówieniu.

I już mam ochotę na sushi, chyba w tym tygodniu zamówię 🙈
Wlasnie tego sie boje, ze mimo pieczonej ryby tak czy siak kucharz bedzie wszystko kroil tym samym nozem co surowa, przygotowywal wszystko na tej samej desce.
Faktycznie poinformowanie o ciazy to dobry pomysl, moze w koncu sie skusze bo juz slinka cieknie na sama mysl

reklama
Ja się czuję zupełnie normalnie. W sumie nawet jeszcze nie widać u mnie brzucha a jest 16+5 dzisiaj.

Jeszcze Ci brzuszek urośnie 😊 Mój widać od 2 miesiąca. Nie wiem jak to możliwe. Wszyscy mówią że mam duży brzuch, dziecko też wychodzi większe na usg. Cieszę się bardzo bo zawsze byłam mega szczupła a teraz ładnie się zaokrąglam i świetnie się z tym czuje 😄 Jutro zaczynam 16 tydzień.

Załączniki

• db4f69f8-800d-40cb-acbd-537e0b0800fb.jpg
    db4f69f8-800d-40cb-acbd-537e0b0800fb.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 95
  • 9c6c9c8f-0e93-41bc-81af-8353ca6139b6.jpg
    9c6c9c8f-0e93-41bc-81af-8353ca6139b6.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 92
Fajnie jest już wiedzieć 😊 ja jednak będę musiała poczekać do następnej wizyty bo maluszek uparty (pewnie po tatusiu) i nie chciał się pokazać ładnie 😅
właśnie weszłam sprawdzić czy coś wiadomo 🙈🙈🙈.
Ja mam jutro wizytę o 11. Nastawiam się, ze na pewno się dowiem. W zeszłej ciąży co prawda w 18/19 tyg powiedział mi od razu jak przeszłam przez drzwi (to nie jest mój lekarz prowadzący) 😂. Ten lekarz słynie właśnie z rozpoznawania płci 🙈 dodam, ze mój S był nastawiony na córkę i jak dowiedział się, ze synek to mówi aaa to dobrze, druga będzie córka🙈 lekarz mu na to, ze córka(tu akurat żartował) u Was będzie trzecia i jakoś tak jestem przez ten zart nastawiona na drugiego chłopaka 🙈🙈🙈 tak wiec jutro Wam pewnie potwierdzę 💙😂😂😂

MK92 jak się czujesz? Co z Twoim maleństwiem? Miałaś robione jeszcze jakieś badania?
Czuje się średnio. Robiłam biopsję kosmówkowa, odebrałam wyniki PAPPA, które mnie dobiły na maxa: ZD 1:4, ZE 1:8 ZP 1:12. Nie jest kolorowo, szanse wedlug tego badania jak widać mam ponad 90%. Na wyniki biopsji jeszcze czekam. Pojutrze mam wizytę u swojego lekarza, sprawdzimy czy serduszko nadal bije. Staram się nie myśleć o tym, żyć jakoś w miarę normalnie. To zawsze się czai gdzieś z tyłu głowy, ale mimo to mam ciągle nadzieję na to, że to jakaś pomyłka i w październiku będę trzymać w ramionach zdrową córkę😭

Czuje się średnio. Robiłam biopsję kosmówkowa, odebrałam wyniki PAPPA, które mnie dobiły na maxa: ZD 1:4, ZE 1:8 ZP 1:12. Nie jest kolorowo, szanse wedlug tego badania jak widać mam ponad 90%. Na wyniki biopsji jeszcze czekam. Pojutrze mam wizytę u swojego lekarza, sprawdzimy czy serduszko nadal bije. Staram się nie myśleć o tym, żyć jakoś w miarę normalnie. To zawsze się czai gdzieś z tyłu głowy, ale mimo to mam ciągle nadzieję na to, że to jakaś pomyłka i w październiku będę trzymać w ramionach zdrową córkę😭
Trzymaj się dzielnie, dużo siły i trzymam kciuki za wyniki biopsji. Kiedy będą? Przytulam mocno.

reklama
Do góry