Ja mając 34 lata przy pierwszej ciąży nie robiłam, teraz mam 39 i robiłam. Tylko dlatego, że lekarz dał mi skierowanie.Hej mam do Was pytanie. Jakie jest Wasze/waszych lekarzy zdanie na temat testu Pappa? Ja byłam dziś na pierwszych prenatalnych i na usg wychodzi wszystko ok, ale lekarz powiedział że samo usg daje 70% wiarygodności, a razem z Pappa 90%. Tyle że z kolei o pappa czytałam że wychodzą złe choć nic się nie dzieje. Mam 28 lat więc w grupie ryzyka też nie jestem. Wiem że jeśli wyjdą źle to będę bardzo się stresować i zastanawiam się czy jest sens jeśli usg jest ok.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
reklama
Mi zalecił zrobienie, w tym tygodniu jadę pobrać krew a w przyszłym mam usg. Też czytałam różne opinie i boję się wyniku, ale robię zgodnie z zaleceniami.Hej mam do Was pytanie. Jakie jest Wasze/waszych lekarzy zdanie na temat testu Pappa? Ja byłam dziś na pierwszych prenatalnych i na usg wychodzi wszystko ok, ale lekarz powiedział że samo usg daje 70% wiarygodności, a razem z Pappa 90%. Tyle że z kolei o pappa czytałam że wychodzą złe choć nic się nie dzieje. Mam 28 lat więc w grupie ryzyka też nie jestem. Wiem że jeśli wyjdą źle to będę bardzo się stresować i zastanawiam się czy jest sens jeśli usg jest ok.
Marta2432
Fanka BB :)
Ja mam 26 lat, najpierw miałam prenatalne, a później spotkanie z genetykiem, ona powiedziała że z tych badań wychodzi że dziecko jest zdrowe na 91/92% i decyzja należy do mnie, nie zdecydowałam się, bałam się, że wyjdą dziwne wyniki i będę umierała ze strachu czekając później na wynik nifty.Hej mam do Was pytanie. Jakie jest Wasze/waszych lekarzy zdanie na temat testu Pappa? Ja byłam dziś na pierwszych prenatalnych i na usg wychodzi wszystko ok, ale lekarz powiedział że samo usg daje 70% wiarygodności, a razem z Pappa 90%. Tyle że z kolei o pappa czytałam że wychodzą złe choć nic się nie dzieje. Mam 28 lat więc w grupie ryzyka też nie jestem. Wiem że jeśli wyjdą źle to będę bardzo się stresować i zastanawiam się czy jest sens jeśli usg jest ok.
Myślę, że jak genetyczne wychodzi w porządku to nie ma co sobie dodawać stresu
U mnie dziś 12+0 USG prenatalne o 19:00 mam nadzieję że wszystko będzie ok
Do cukrzycowych mamusiek przy śniadaniu najgorzej jest z cukrem jak byłam w poprzedniej ciąży dużo dziewczyn nie jadło pieczywa na śniadanie tylko suche coś w stylu wąsa pełnoziarniste. Także w tym wypadku każdej odpowiada co innego. Ja po dwóch kromkach + kawka 110-120.
Do cukrzycowych mamusiek przy śniadaniu najgorzej jest z cukrem jak byłam w poprzedniej ciąży dużo dziewczyn nie jadło pieczywa na śniadanie tylko suche coś w stylu wąsa pełnoziarniste. Także w tym wypadku każdej odpowiada co innego. Ja po dwóch kromkach + kawka 110-120.
Animowana
U mnie dziś 12+0 USG prenatalne o 19:00 mam nadzieję że wszystko będzie ok
Trzymamy kciuki
Olala00
Początkująca w BB
Hej dziewczyny! Jeśli macie 3 minutki to prosiłabym o wypełnienie ankiety potrzebnej mi do napisania pracy mgr. Dotyczy odżywiania w pcos, z góry dziękuję <3
Kwestionariusz ankiety- Ocena sposobu żywienia i jakoÅci życia kobiet z zespoÅem policystycznych jajników
Szanowni PaÅstwo, nazywam siÄ Aleksandra Mikulska, jestem studentkÄ II roku studiów magisterskich na kierunku Dietetyka Wyższej SzkoÅy Zdrowia Urody i Edukacji w Poznaniu. Serdecznie proszÄ o wypeÅnienie poniższej ankiety, której wyniki zostanÄ wykorzystane w celach naukowych, w tym do...
docs.google.com
INKA1990
Ja nie robiłam Pappy ale robiłam Nifty. Lekarzowi powiedziałam, że Pappy nie chce bo czekam na wyniki Nifty i nie chcę się stresować i powiedział, że spoko. Nie namawiał na Pappe.Hej mam do Was pytanie. Jakie jest Wasze/waszych lekarzy zdanie na temat testu Pappa? Ja byłam dziś na pierwszych prenatalnych i na usg wychodzi wszystko ok, ale lekarz powiedział że samo usg daje 70% wiarygodności, a razem z Pappa 90%. Tyle że z kolei o pappa czytałam że wychodzą złe choć nic się nie dzieje. Mam 28 lat więc w grupie ryzyka też nie jestem. Wiem że jeśli wyjdą źle to będę bardzo się stresować i zastanawiam się czy jest sens jeśli usg jest ok.
Jak to nie naciska? Czyli co nie robisz USG prenatalnego?Moja lekarka prowadząca też nie naciskała na prenatalne, powiedziała że jest taka możliwość.
Bo paapa czy Nifty to można robić lub nie.
Betty2
To 1 badanie to badanie genetyczne 12-13 tc I my je robimy że wskazań po 35 rż.... Jak miałam 31 lat to robilam prenatalne ( połówkowe) a po 30 tc to trzecie było dowolne i za to płaciłam 250 zł...Nie, nie. Usg wczoraj robilam prenatalne ale nie kazała, powiedziała że jest taka możliwość i oczywiście się zdecydowałam na usg, tylko z tym pappa się zastanawiam.
Tu nie mialam dowolnisci czy chce bo od razu gin mnie skierowała
reklama