reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja staram się nie panikować i zająć umysł czyms innym, brak usg aż do usg genetycznego trochę mnie przeraża 😂 ja wiem ze ostatnie usg miałam 8t2d i wszystko było pięknie, ale to już 11 dni minęło, u mnie w podbrzuszu nastał taki spokój, ze aż się to wydaje nienaturalne biorąc pod uwagę wiadomy temat ciąży 😂
To tak samo jak u mnie. Wizyta 11.03 marca była, wszystko dobrze, a kolejna 1.04 i już nie mogę się doczekać. A ze i lepiej się czuje to siedzę i myślę czy wszystko tam w porządku 🙈

reklama
Któraś tak miała? Co oznaczają te wyniki?
TSH 3,31
FT4 1.01
Jutro mam wizytę u ginekologa
miałam podobny wynik 3.6 i ft4 1.1 Ginekolog polecił powtórzenie badania i wyzyte u endokrynologa (usg tarczycy i konsultacja na zbicie tsh). Dostałam Letrox tak jak dziewczyny piszą - niedoczynność tarczycy zdiagnozował. Ale ze spokojem to tylko malutka tabletka przed śniadaniem 😊

Hejka, u mnie dziś 9+6, brzucha brak póki co, ale w pierwszej ciąży to tak pod koniec 4 miesiąca może coś się pojawiło, zobaczymy jak będzie teraz. Byłam wczoraj na usg piersi, na szczęście wszystko gra.
Mam ostatnio tylko taki problem, że jak zjem jakiś posiłek, najczęściej przy obiedzie mam ten problem, że ile bym nie zjadła to mecze się okrutnie, jakbym zjadła tonę, brzuch pełny, nie dobrze mi, nigdy tak nie miałam, ostatnio mam tak że jak zjem obiad to mecze się tak do wieczora ze nie jadam kolacji bo po prostu czuje ze mi się nie zmieści, a jem normalne ilości, nie jakieś gigantyczne, tak jak przed ciąża albo mniej nawet ale zatyka mnie na maksa :/
Piersi to mam gigantyczne jak przy karmieniu 🤦‍♀️🤦‍♀️

Miłego dnia i powodzenia na wizytach !:)

Witam i ja..Zaczęłam 12 tc 😍
Rano jakoś lekko więcej śluzu ale to może po wczorajszych badaniach szyjki która trzyma ok. Poza tym śnią się mi takie sny,że przez ostatnie 3 noce to już chyba że 2 exów ,3 wyjazdy i emocji moc w tych snach...
Za mną poranne mdłości,tak że na szybko wodę piłam by mieć czym zwracać się w stronę muszli 🤢

A,pytanie techniczne.Z witamin biorę PrenaFolin I. On jest od 1 do 12 tc.
Zostały mi tylko 3 tabletki.
Czy można już kupić nowe opakowanie na 2 etap ciąży?

Witam i ja..Zaczęłam 12 tc 😍
Rano jakoś lekko więcej śluzu ale to może po wczorajszych badaniach szyjki która trzyma ok. Poza tym śnią się mi takie sny,że przez ostatnie 3 noce to już chyba że 2 exów ,3 wyjazdy i emocji moc w tych snach...
Za mną poranne mdłości,tak że na szybko wodę piłam by mieć czym zwracać się w stronę muszli 🤢
ja właśnie zaczęłam 11 tc ;)
Dalej jakoś nie bardzo ciężarne się czuje.
Coś mnie tam boli w plecach, ale wydaje mi się ze to nerki domagają się porannej porcji płynów 😝
Spać mi się chce, nocka jakaś taka niespokojna była.
Mam złe przeczucia coraz bardziej.
Mam nadzieje, ze to tylko ciążowa schiza.

A,pytanie techniczne.Z witamin biorę PrenaFolin I. On jest od 1 do 12 tc.
Zostały mi tylko 3 tabletki.
Czy można już kupić nowe opakowanie na 2 etap ciąży?
Można, ale pytanie czy jest Ci potrzebne żelazo, bo większość z tych na II trymestr już ma żelazo w składzie. Warto zmienić ten prenafolin 1, bo on nie na DHA - lub kontynuować, ale dokupic osobno DHA. Obejrzałam skład Prenafolin 2 i szału nie ma, ja bym nie kupiła. Ty chyba masz termin na początek X? Bo u mnie też 12+kilka dni. Ja teraz przechodzę na Puerie Duo, bo mam bardzo dobra morfologię (i miałam przed ciążą bardzo duży zapas żelaza we krwi) i nie chce żelazowego preparatu. Ale jakby to nie był dla mnie problem, to chyba postawiłbym na Prenatal Duo bo na nim miałam dobre wyniki w poprzedniej ciazy, a Pueria to jednak nowość i mam ograniczone zaufanie.

reklama
Tak,późno jem...ale mam wrażenie że ten odstęp 7 godzin do rana był
No widzicie co krok to błąd...Jestem beznadziejna
Kochana przestań tak mowić... prawda jest taka ze jeśli wszystko działałoby tak jak powinno to nie wyskoczył by rano taki cukier. 103 to jednak jest sporo ponad normę. Nie denerwuj sie, dostaniesz glukometr bedziesz sobie mierzyc cukry i zobaczysz co mozesz czego nie mozesz. Stres, niewyspanie to wszysto tez wplywa niestety na cukry...

Do góry