k.a.r.o.l.a
Fanka BB :)
Mam to samo... Od 12.03 do 9.04 przerwa a ja do cierpliwych nie należę
Ja prawie tak samo bo 10.03 i 7.04
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam to samo... Od 12.03 do 9.04 przerwa a ja do cierpliwych nie należę
Ale ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.
Tez tak mam dziś po badaniuKurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?
U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93
Po godzinie 123
Po dwóch 102
Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana
Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika RhAle ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Jak mąż nie będzie miał tego będzie ok, jak tak to jakieś 2 drogi..
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu
Dziękuję ,czasem trzeba mi takich słów.Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika Rh
Uspokoj troche swoje nerwy, bo tym sobie nie pomagasz. Ciąża trwa 9 miesiecy i chcesz się denerwować każdym złym wynikiem albo czymś innym co wyjdzie nie poprawnie? Musisz podejsc do tego rozważnie. Cukrzyca ciazowa dobrze to pierwsze co robisz - wizyta i konsultacja z diabetologiem..
Konflikt serologiczny moze wystapic? Ok, czekaj co wyjdzie w wynikach, nie twórz sobie nie potrzebnych emocji, bo moze sie okaze ze wszystko będzie dobrze.
Nie pociesze Cię, ale po porodzie nie bedzie łatwiej. Będziesz się stresowała kolejne pare ładnych lat. Dlatego musisz rozważnie podchodzić. Może wizyta u psychiatry, który będzie mógł jakoś uspokoić Ciebie? Moja przyjaciółka w ciazy miala takie stany lekowe, wszystko ją stresowało i gdyby nie psychiatria to chyba by popadła w depresje. A to przyszłej mamie też nie pomaga.Dziękuję ,czasem trzeba mi takich słów.
Ja właśnie miałam taki zastrzyk w 1 ciąży bo mam - I teraz w 2 ciąży tez będę musiała taki zastrzyk wziąść. Jeszcze się dowiedziałam że przy krwawieniu plamieniu taki zastrzyk trzeba wziąść do 72h po takiej sytuacji bo to może maluszkowi zaszkodzić.W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.
Niestety potwierdzam, po porodzie jest jeszcze gorzej bo trzeba wszystko ogarnąć a jak dziecko chorowite albo okazuje się że coś jest nie tak to stres nigdy nie schodzi.Nie pociesze Cię, ale po porodzie nie bedzie łatwiej. Będziesz się stresowała kolejne pare ładnych lat. Dlatego musisz rozważnie podchodzić. Może wizyta u psychiatry, który będzie mógł jakoś uspokoić Ciebie? Moja przyjaciółka w ciazy miala takie stany lekowe, wszystko ją stresowało i gdyby nie psychiatria to chyba by popadła w depresje. A to przyszłej mamie też nie pomaga.
Wiesz ja jestem takim dzieckiem że unie cała rodzina rh+ tylko na rh- swego czasu się tym interesowałam i info jakie dostałam to że jeżeli oboje rodziców posiada współczynnik rh to dziecko może go mieć ale nie musi, ale jeżeli oboje nie posiadają to dziecko z takiego związku nie może posiadać współczynnika.rhAle ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Jak mąż nie będzie miał tego będzie ok, jak tak to jakieś 2 drogi..
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu