reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Nie powtarzaj badania, bo te badanie powinno się robić jak lekarz zleci. Jesli po 23 nie jadłaś to juz masz zachowany odstep 8h. Także niestety ale masz cukrzycę ciazowa. Do lekarza z tymi wynikami i do diabetologa raz dwa!
Już jestem poumawiane
Podziwiam że dla ciebie to takie proste.Dla mnie czarna magia..a najgorsze obiady

reklama
Też tak myślałam.... diagnostyka dalsza przed nami
Myslalam, że konflikt serologiczny jest wtedy kiedy matka ma rh-, a ojciec rh+....
W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.

Też tak mam. Czekam na prenatalne jak na zbawienie. Po usg jeśli wszystko wyjdzie pomyślnie chcę powiedzieć mojej babci. Póki co do piątku się na zmiane stresuje i modlę:D
ooo ja też czekam na piątek....
Prenatalne to przede wszystkim. Im bliżej to stres i podekscytowanie sie miesza.

Ale mówili dziś w tv ze Biden przyjeżdża w pt tez... nie wiedziałam ze wie kiedy mam urodziny🤣🤣🤣 Ale prezent przyjmę 🤣🤣

W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.
Ale ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Jak mąż nie będzie miał tego będzie ok, jak tak to jakieś 2 drogi..
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu
:(

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑
Tez tak mam dziś po badaniu

Ale ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Jak mąż nie będzie miał tego będzie ok, jak tak to jakieś 2 drogi..
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu
:(
Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika Rh

Uspokoj troche swoje nerwy, bo tym sobie nie pomagasz. Ciąża trwa 9 miesiecy i chcesz się denerwować każdym złym wynikiem albo czymś innym co wyjdzie nie poprawnie? Musisz podejsc do tego rozważnie. Cukrzyca ciazowa dobrze to pierwsze co robisz - wizyta i konsultacja z diabetologiem..
Konflikt serologiczny moze wystapic? Ok, czekaj co wyjdzie w wynikach, nie twórz sobie nie potrzebnych emocji, bo moze sie okaze ze wszystko będzie dobrze.

reklama
Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika Rh

Uspokoj troche swoje nerwy, bo tym sobie nie pomagasz. Ciąża trwa 9 miesiecy i chcesz się denerwować każdym złym wynikiem albo czymś innym co wyjdzie nie poprawnie? Musisz podejsc do tego rozważnie. Cukrzyca ciazowa dobrze to pierwsze co robisz - wizyta i konsultacja z diabetologiem..
Konflikt serologiczny moze wystapic? Ok, czekaj co wyjdzie w wynikach, nie twórz sobie nie potrzebnych emocji, bo moze sie okaze ze wszystko będzie dobrze.
Dziękuję ,czasem trzeba mi takich słów.

Do góry