reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.
Ale ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Jak mąż nie będzie miał tego będzie ok, jak tak to jakieś 2 drogi..
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu
:(

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑
Tez tak mam dziś po badaniu

Ale ja mam arh+ I mąż tak samo ma...Powiedzieli ze to jakieś tam pochodne po poprzednich ciążach. 1 poronienie w 5tc,2 ciąża bez problemów- ten sam partner. I teraz...W fenotypie "j" jest minus...Przeciwciało:1
Nie rozumiem skąd to tak do końca... Kobiecie z rh- dadzą hemoglobinę vzy konflikt jest...
A tu
Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika Rh

Uspokoj troche swoje nerwy, bo tym sobie nie pomagasz. Ciąża trwa 9 miesiecy i chcesz się denerwować każdym złym wynikiem albo czymś innym co wyjdzie nie poprawnie? Musisz podejsc do tego rozważnie. Cukrzyca ciazowa dobrze to pierwsze co robisz - wizyta i konsultacja z diabetologiem..
Konflikt serologiczny moze wystapic? Ok, czekaj co wyjdzie w wynikach, nie twórz sobie nie potrzebnych emocji, bo moze sie okaze ze wszystko będzie dobrze.

Link do: Konflikt serologiczny. Część I. Niezgodność w zakresie czynnika Rh

Uspokoj troche swoje nerwy, bo tym sobie nie pomagasz. Ciąża trwa 9 miesiecy i chcesz się denerwować każdym złym wynikiem albo czymś innym co wyjdzie nie poprawnie? Musisz podejsc do tego rozważnie. Cukrzyca ciazowa dobrze to pierwsze co robisz - wizyta i konsultacja z diabetologiem..
Konflikt serologiczny moze wystapic? Ok, czekaj co wyjdzie w wynikach, nie twórz sobie nie potrzebnych emocji, bo moze sie okaze ze wszystko będzie dobrze.
Dziękuję ,czasem trzeba mi takich słów.

Dziękuję ,czasem trzeba mi takich słów.
Nie pociesze Cię, ale po porodzie nie bedzie łatwiej. Będziesz się stresowała kolejne pare ładnych lat. Dlatego musisz rozważnie podchodzić. Może wizyta u psychiatry, który będzie mógł jakoś uspokoić Ciebie? Moja przyjaciółka w ciazy miala takie stany lekowe, wszystko ją stresowało i gdyby nie psychiatria to chyba by popadła w depresje. A to przyszłej mamie też nie pomaga.

W obu przypadkach. Tu nie chodzi ze jest konflikt między Toba a partnerem. Tylko, ze moze wystapic konflikt serologiczny miedzy Toba a Twoim dzieckiem. Dziecko moze odziedziczyć grupę krwi po Tobie lub po ojcu. Dlatego lepiej zapytac o zastrzyk, który robia po 20 tc.
Ja właśnie miałam taki zastrzyk w 1 ciąży bo mam - I teraz w 2 ciąży tez będę musiała taki zastrzyk wziąść. Jeszcze się dowiedziałam że przy krwawieniu plamieniu taki zastrzyk trzeba wziąść do 72h po takiej sytuacji bo to może maluszkowi zaszkodzić.

Nie pociesze Cię, ale po porodzie nie bedzie łatwiej. Będziesz się stresowała kolejne pare ładnych lat. Dlatego musisz rozważnie podchodzić. Może wizyta u psychiatry, który będzie mógł jakoś uspokoić Ciebie? Moja przyjaciółka w ciazy miala takie stany lekowe, wszystko ją stresowało i gdyby nie psychiatria to chyba by popadła w depresje. A to przyszłej mamie też nie pomaga.
Niestety potwierdzam, po porodzie jest jeszcze gorzej bo trzeba wszystko ogarnąć a jak dziecko chorowite albo okazuje się że coś jest nie tak to stres nigdy nie schodzi.

reklama
A tu
Wiesz ja jestem takim dzieckiem że unie cała rodzina rh+ tylko na rh- swego czasu się tym interesowałam i info jakie dostałam to że jeżeli oboje rodziców posiada współczynnik rh to dziecko może go mieć ale nie musi, ale jeżeli oboje nie posiadają to dziecko z takiego związku nie może posiadać współczynnika.rh

Moja córka ma a raczej nie mamwspolczynnika.po mnie w drugiej ciąży musiałam dostawać zastrzyk przed czy po zabiegu a teraz muszę jedynie dodatkowe badania wykonać bo mąż ma arh+

Do góry