reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A,pytanie techniczne.Z witamin biorę PrenaFolin I. On jest od 1 do 12 tc.
Zostały mi tylko 3 tabletki.
Czy można już kupić nowe opakowanie na 2 etap ciąży?

reklama
Witam i ja..Zaczęłam 12 tc 😍
Rano jakoś lekko więcej śluzu ale to może po wczorajszych badaniach szyjki która trzyma ok. Poza tym śnią się mi takie sny,że przez ostatnie 3 noce to już chyba że 2 exów ,3 wyjazdy i emocji moc w tych snach...
Za mną poranne mdłości,tak że na szybko wodę piłam by mieć czym zwracać się w stronę muszli 🤢
ja właśnie zaczęłam 11 tc ;)
Dalej jakoś nie bardzo ciężarne się czuje.
Coś mnie tam boli w plecach, ale wydaje mi się ze to nerki domagają się porannej porcji płynów 😝
Spać mi się chce, nocka jakaś taka niespokojna była.
Mam złe przeczucia coraz bardziej.
Mam nadzieje, ze to tylko ciążowa schiza.

A,pytanie techniczne.Z witamin biorę PrenaFolin I. On jest od 1 do 12 tc.
Zostały mi tylko 3 tabletki.
Czy można już kupić nowe opakowanie na 2 etap ciąży?
Można, ale pytanie czy jest Ci potrzebne żelazo, bo większość z tych na II trymestr już ma żelazo w składzie. Warto zmienić ten prenafolin 1, bo on nie na DHA - lub kontynuować, ale dokupic osobno DHA. Obejrzałam skład Prenafolin 2 i szału nie ma, ja bym nie kupiła. Ty chyba masz termin na początek X? Bo u mnie też 12+kilka dni. Ja teraz przechodzę na Puerie Duo, bo mam bardzo dobra morfologię (i miałam przed ciążą bardzo duży zapas żelaza we krwi) i nie chce żelazowego preparatu. Ale jakby to nie był dla mnie problem, to chyba postawiłbym na Prenatal Duo bo na nim miałam dobre wyniki w poprzedniej ciazy, a Pueria to jednak nowość i mam ograniczone zaufanie.

Tak,późno jem...ale mam wrażenie że ten odstęp 7 godzin do rana był
No widzicie co krok to błąd...Jestem beznadziejna
Kochana przestań tak mowić... prawda jest taka ze jeśli wszystko działałoby tak jak powinno to nie wyskoczył by rano taki cukier. 103 to jednak jest sporo ponad normę. Nie denerwuj sie, dostaniesz glukometr bedziesz sobie mierzyc cukry i zobaczysz co mozesz czego nie mozesz. Stres, niewyspanie to wszysto tez wplywa niestety na cukry...

Kurcze przyszły mi wyniki krzywej. Czy ktoras z was miala nieprawidłowy tylko pierwszy wynik na czczo?

U mnie na czczo 101 gdzie zawsze mam 88-93 😑
Po godzinie 123
Po dwóch 102

Zestresowałam sie przez ich podejscie, może dlatego cukier skoczyl od rana 😑
Ja mialam 94 i juz stwierdzona cukrzyca ciażowa...

Można, ale pytanie czy jest Ci potrzebne żelazo, bo większość z tych na II trymestr już ma żelazo w składzie. Warto zmienić ten prenafolin 1, bo on nie na DHA - lub kontynuować, ale dokupic osobno DHA. Obejrzałam skład Prenafolin 2 i szału nie ma, ja bym nie kupiła. Ty chyba masz termin na początek X? Bo u mnie też 12+kilka dni. Ja teraz przechodzę na Puerie Duo, bo mam bardzo dobra morfologię (i miałam przed ciążą bardzo duży zapas żelaza we krwi) i nie chce żelazowego preparatu. Ale jakby to nie był dla mnie problem, to chyba postawiłbym na Prenatal Duo bo na nim miałam dobre wyniki w poprzedniej ciazy, a Pueria to jednak nowość i mam ograniczone zaufanie.
Pójdę i dopytam w aptece ,nie upieram się przy tej serii tylko podałam tu co brałam teraz

ja właśnie zaczęłam 11 tc ;)
Dalej jakoś nie bardzo ciężarne się czuje.
Coś mnie tam boli w plecach, ale wydaje mi się ze to nerki domagają się porannej porcji płynów 😝
Spać mi się chce, nocka jakaś taka niespokojna była.
Mam złe przeczucia coraz bardziej.
Mam nadzieje, ze to tylko ciążowa schiza.
Mi się właśnie nigdy nic nie śniło a teraz sporo i najlepsze ze pamiętam co.

Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty :p Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?

Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty :p Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?
A może na tym prywatnym można dorzucić jakiś wątek z przepisami

reklama
Kochane a co wy na to żeby założyć osobny wątek dla słodkich mam ? bedziemy sie tam dzielić przepisami, mobilizować itd? Pytam bo takie wsparcie mi na pewno pomoże a boje sie ze tutaj pogubie posty [emoji14] Zakłdała kiedys z was ktoras nowy wątek na forum ?
Jest taki wątek:

Jego plus to że kobiety już po takiej ciąży mogą coś doradzic nam-raczkujacym w tym temacie.

Do góry