reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Wiesz co ja wlasnie nie wiem, cukry mam w ciagu dnia super, bez względu na to co jem. Byly dni ze bylam w szpitalu i jadlam bialy chleb z dzemem bo tam diety cukrzycowej nie byo mimo zgloszen i ani razu nie przekroczylam normy, rano ZAWSZE mam 92,94,96 max. jestem na insulinie nocnej narazie 4j i w ogole nie ma roznicy jak ją biore a tym jak nie bralam wiec ja juz sama nie wiem. Musze chyba innej diabetolog poszukać bo od tej wyrozumialosci nie mam co oczekiwac chyba :p
A na co w szpitalu byłaś?

reklama
Hej dziewczyny jak wasze samopoczucia dziś? Mam wrażenie że coś się dzieje z ciśnieniem i jest niskie … u nas piękna pogoda świeci słoneczko :) jak spędzacie dziś czas 😎
A może gotowaliscie coś pysznego i zainspirujecie mnie na dalszy dzień ;)

Co do dostępu na PRYW to czy jest możliwość dołączyć do was?

Może i regularnie się nie udzielam bo też wole mój stan potwierdzić w 100% żeby potem nie żałować dziś wizyta;)

Niestety
Ja dziś byłam na krzywej ale szczerze to tylko czekam na potwierdzenie a nie łudze się że wynik będzie ok.
Kolejny temat do słoja z napisem "stres"
Mimo wszystko trzymam kciuki, tez dzisiaj zrobiłam krzywą.

Ostatnio pisalam, ze przez covid nie chcieli mnie przyjąć do poczekalni na ogtt... Troche przepychanki słownej i uwaga postawili mi krzeselko na półpiętrze... Gdy zebralo sie w dość małym pomieszczeniu z 8 emerytów oczywiście nikt nikomu uwagi nie zwracał 😉

Wiesz co ja wlasnie nie wiem, cukry mam w ciagu dnia super, bez względu na to co jem. Byly dni ze bylam w szpitalu i jadlam bialy chleb z dzemem bo tam diety cukrzycowej nie byo mimo zgloszen i ani razu nie przekroczylam normy, rano ZAWSZE mam 92,94,96 max. jestem na insulinie nocnej narazie 4j i w ogole nie ma roznicy jak ją biore a tym jak nie bralam wiec ja juz sama nie wiem. Musze chyba innej diabetolog poszukać bo od tej wyrozumialosci nie mam co oczekiwac chyba :p
No właśnie, im więcej się w to wgryzam, tym mniej logiczne mi się to wydaje. Kupuje dietę pudełkowa dla diabetyków 1700 kcal 5 posiłków i rano wcale nie mam jakiejś super niskiej glukozy na glukometrze. Obawiam się, że mi lekarz za 2 tyg zapisze insulinę i dalej będę się tak bujać z dylematami ile wymienników, ile insuliny :/

No właśnie, im więcej się w to wgryzam, tym mniej logiczne mi się to wydaje. Kupuje dietę pudełkowa dla diabetyków 1700 kcal 5 posiłków i rano wcale nie mam jakiejś super niskiej glukozy na glukometrze. Obawiam się, że mi lekarz za 2 tyg zapisze insulinę i dalej będę się tak bujać z dylematami ile wymienników, ile insuliny :/
nie za niskiej czyli jakie masz wartosci rano ? Ja juz tez po malu mysle zeby sprobowac pudełka bo ponad po dnia spedzam w kuchni, obliczaniu tych wymiennikow kcal i w ogole...

Ja jeszcze przed wizytą u diabetologa ale moja ginekolog powiedziała że jesli cukier nie skacze to ok, że zna przypadki że dziewczyny pomimo cukrzycy mogą jesc codziennie drożdżówkę i po tym akurat nie wybija cukier... To samo potwierdziły mi Dziewczyny na forum o cukrzycy, że to po czym cukier nie skacze jest dozwolone...

No niestety tak to nie działa ;) to, że zjesz drożdżówkę i po godzinie masz cukier w normie nie znaczy, że wcześniej nie wywaliło go w kosmos 😉

reklama
Kochana a co to za rozpiska słodkich mam? Nie znam tego. No ja nie daje rady sie tego trzymac... a moja diabetolog taka wredna ze szok. Zapytalam jej sie tylko - Czy jak jem deser - ktory sama zrobie np. sernik na ksylitolu bez dodatkow - to czy mam jakos dodatkowo go zbilansowac czy cos ( glupie pytanie, sama sobie na nie odpowiedzialam pozniej juz ale zapytalam bo i ta bylam dobita po 2 tyg diety ) to mi owiedziala ze wcale nie mam jesc nic co nie jest na liscie i ze ona mi na penwo nie bedzie nic przeliczac a jak chce glodzić dziecko to juz nie jej problem ^^ . Po tj wizycie u niej w ogole mi sie odechcialo wszystkiego.
Współczuję:( ciekawe czy kiedykolwiek sama próbowała tej swojej diety;) przecież nie będziesz tych deserów na ksylitolu wcinać 5 razy dziennie - brak słów;/ Nie dziwię się, że Ci się odniechciało. Ja dostałam książeczkę i jej treść pokrywa się z tą stroną internetową:
Tam są różne ciekawe zakładki. Ja nie ważę składników, raczej tylko się wspieram co wolno a czego unikać.

Do góry