reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Wiesz co ja wlasnie nie wiem, cukry mam w ciagu dnia super, bez względu na to co jem. Byly dni ze bylam w szpitalu i jadlam bialy chleb z dzemem bo tam diety cukrzycowej nie byo mimo zgloszen i ani razu nie przekroczylam normy, rano ZAWSZE mam 92,94,96 max. jestem na insulinie nocnej narazie 4j i w ogole nie ma roznicy jak ją biore a tym jak nie bralam wiec ja juz sama nie wiem. Musze chyba innej diabetolog poszukać bo od tej wyrozumialosci nie mam co oczekiwac chyba :p
A na co w szpitalu byłaś?

reklama
Hej dziewczyny jak wasze samopoczucia dziś? Mam wrażenie że coś się dzieje z ciśnieniem i jest niskie … u nas piękna pogoda świeci słoneczko :) jak spędzacie dziś czas 😎
A może gotowaliscie coś pysznego i zainspirujecie mnie na dalszy dzień ;)

Co do dostępu na PRYW to czy jest możliwość dołączyć do was?

Może i regularnie się nie udzielam bo też wole mój stan potwierdzić w 100% żeby potem nie żałować dziś wizyta;)

Niestety
Ja dziś byłam na krzywej ale szczerze to tylko czekam na potwierdzenie a nie łudze się że wynik będzie ok.
Kolejny temat do słoja z napisem "stres"
Mimo wszystko trzymam kciuki, tez dzisiaj zrobiłam krzywą.

Ostatnio pisalam, ze przez covid nie chcieli mnie przyjąć do poczekalni na ogtt... Troche przepychanki słownej i uwaga postawili mi krzeselko na półpiętrze... Gdy zebralo sie w dość małym pomieszczeniu z 8 emerytów oczywiście nikt nikomu uwagi nie zwracał 😉

Wiesz co ja wlasnie nie wiem, cukry mam w ciagu dnia super, bez względu na to co jem. Byly dni ze bylam w szpitalu i jadlam bialy chleb z dzemem bo tam diety cukrzycowej nie byo mimo zgloszen i ani razu nie przekroczylam normy, rano ZAWSZE mam 92,94,96 max. jestem na insulinie nocnej narazie 4j i w ogole nie ma roznicy jak ją biore a tym jak nie bralam wiec ja juz sama nie wiem. Musze chyba innej diabetolog poszukać bo od tej wyrozumialosci nie mam co oczekiwac chyba :p
No właśnie, im więcej się w to wgryzam, tym mniej logiczne mi się to wydaje. Kupuje dietę pudełkowa dla diabetyków 1700 kcal 5 posiłków i rano wcale nie mam jakiejś super niskiej glukozy na glukometrze. Obawiam się, że mi lekarz za 2 tyg zapisze insulinę i dalej będę się tak bujać z dylematami ile wymienników, ile insuliny :/

No właśnie, im więcej się w to wgryzam, tym mniej logiczne mi się to wydaje. Kupuje dietę pudełkowa dla diabetyków 1700 kcal 5 posiłków i rano wcale nie mam jakiejś super niskiej glukozy na glukometrze. Obawiam się, że mi lekarz za 2 tyg zapisze insulinę i dalej będę się tak bujać z dylematami ile wymienników, ile insuliny :/
nie za niskiej czyli jakie masz wartosci rano ? Ja juz tez po malu mysle zeby sprobowac pudełka bo ponad po dnia spedzam w kuchni, obliczaniu tych wymiennikow kcal i w ogole...

Ja jeszcze przed wizytą u diabetologa ale moja ginekolog powiedziała że jesli cukier nie skacze to ok, że zna przypadki że dziewczyny pomimo cukrzycy mogą jesc codziennie drożdżówkę i po tym akurat nie wybija cukier... To samo potwierdziły mi Dziewczyny na forum o cukrzycy, że to po czym cukier nie skacze jest dozwolone...

No niestety tak to nie działa ;) to, że zjesz drożdżówkę i po godzinie masz cukier w normie nie znaczy, że wcześniej nie wywaliło go w kosmos 😉

reklama
Kochana a co to za rozpiska słodkich mam? Nie znam tego. No ja nie daje rady sie tego trzymac... a moja diabetolog taka wredna ze szok. Zapytalam jej sie tylko - Czy jak jem deser - ktory sama zrobie np. sernik na ksylitolu bez dodatkow - to czy mam jakos dodatkowo go zbilansowac czy cos ( glupie pytanie, sama sobie na nie odpowiedzialam pozniej juz ale zapytalam bo i ta bylam dobita po 2 tyg diety ) to mi owiedziala ze wcale nie mam jesc nic co nie jest na liscie i ze ona mi na penwo nie bedzie nic przeliczac a jak chce glodzić dziecko to juz nie jej problem ^^ . Po tj wizycie u niej w ogole mi sie odechcialo wszystkiego.
Współczuję:( ciekawe czy kiedykolwiek sama próbowała tej swojej diety;) przecież nie będziesz tych deserów na ksylitolu wcinać 5 razy dziennie - brak słów;/ Nie dziwię się, że Ci się odniechciało. Ja dostałam książeczkę i jej treść pokrywa się z tą stroną internetową:
Tam są różne ciekawe zakładki. Ja nie ważę składników, raczej tylko się wspieram co wolno a czego unikać.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry