reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....

A druga sprawa, to nie jest jakieś nieziemskie przekroczenie, jak zdarzają się takie tylko okazjonalnie to na pewno dzidziuś jest bezpieczny ☺️ długotrwałe wystawienie dziecka na bardzo wysoką glukozę jest oczywiście szkodliwe, ale pojedyncze i to tak niewiele odbiegające od normy nie zrobią mu krzywdy 😊

reklama
Jak mi przekraczało po posiłku to jakiś spacer albo ćwiczenia z youtuba i aktywnością zbijałam
ja właśnie miałam plan pójść na spacer ale słabo mi i jakos zimno wiec bałam się iść samej, że gdzieś padnę.
Właśnie myślę jak sie zorganizować na 20min spacery po posiłkach...

Mi też ale nie samo badanie a przekonanie że będzie jak zwykle zły wynik i kolejny temat mi dojdzie. Już samo badanie podstawowe gdzie norma do 99nto ja mam glukozie 105
Więc pewno i ja będę miała potem dietowanie jak nie gorzej.
Już się na wszystko nastawiam
Norma 99 jest poza ciążą, w ciąży norma to 92

A druga sprawa, to nie jest jakieś nieziemskie przekroczenie, jak zdarzają się takie tylko okazjonalnie to na pewno dzidziuś jest bezpieczny ☺️ długotrwałe wystawienie dziecka na bardzo wysoką glukozę jest oczywiście szkodliwe, ale pojedyncze i to tak niewiele odbiegające od normy nie zrobią mu krzywdy 😊
dziękuję za wsparcie ❤

Mi też ale nie samo badanie a przekonanie że będzie jak zwykle zły wynik i kolejny temat mi dojdzie. Już samo badanie podstawowe gdzie norma do 99nto ja mam glukozie 105
Więc pewno i ja będę miała potem dietowanie jak nie gorzej.
Już się na wszystko nastawiam
Teraz masz 105? w ciąży norma jest do 92, tak ostatnio mi mówił mój gin

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....
Też mam czasem takie skoki. Na diecie od 3.03. Wczoraj zjadłam średnią pomarańczę i kilka migdałów i po godzinie 150:( wcześniej po takim zestawie 110. Też mam wizytę w środę i będę o to pytać. Dopiero jestem na etapie próbowania co mi wywala cukier. Największy problem mam z cukrami na czczo. Biorę insulinę 14j i nie było poprawy. Nagle z dnia na dzień cukier na czczo 63. Mam też problem z ketonami. Wiem co czujesz bo ja też po przekroczeniu mam serdecznie dość bo się staram a rezultat kiepski. Jakoś damy sobie radę byle się nie poddawać i nie załamywać:)

Do góry