reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....

A druga sprawa, to nie jest jakieś nieziemskie przekroczenie, jak zdarzają się takie tylko okazjonalnie to na pewno dzidziuś jest bezpieczny ☺️ długotrwałe wystawienie dziecka na bardzo wysoką glukozę jest oczywiście szkodliwe, ale pojedyncze i to tak niewiele odbiegające od normy nie zrobią mu krzywdy 😊

reklama
Jak mi przekraczało po posiłku to jakiś spacer albo ćwiczenia z youtuba i aktywnością zbijałam
ja właśnie miałam plan pójść na spacer ale słabo mi i jakos zimno wiec bałam się iść samej, że gdzieś padnę.
Właśnie myślę jak sie zorganizować na 20min spacery po posiłkach...

Mi też ale nie samo badanie a przekonanie że będzie jak zwykle zły wynik i kolejny temat mi dojdzie. Już samo badanie podstawowe gdzie norma do 99nto ja mam glukozie 105
Więc pewno i ja będę miała potem dietowanie jak nie gorzej.
Już się na wszystko nastawiam
Norma 99 jest poza ciążą, w ciąży norma to 92

A druga sprawa, to nie jest jakieś nieziemskie przekroczenie, jak zdarzają się takie tylko okazjonalnie to na pewno dzidziuś jest bezpieczny ☺️ długotrwałe wystawienie dziecka na bardzo wysoką glukozę jest oczywiście szkodliwe, ale pojedyncze i to tak niewiele odbiegające od normy nie zrobią mu krzywdy 😊
dziękuję za wsparcie ❤

Mi też ale nie samo badanie a przekonanie że będzie jak zwykle zły wynik i kolejny temat mi dojdzie. Już samo badanie podstawowe gdzie norma do 99nto ja mam glukozie 105
Więc pewno i ja będę miała potem dietowanie jak nie gorzej.
Już się na wszystko nastawiam
Teraz masz 105? w ciąży norma jest do 92, tak ostatnio mi mówił mój gin

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....
Też mam czasem takie skoki. Na diecie od 3.03. Wczoraj zjadłam średnią pomarańczę i kilka migdałów i po godzinie 150:( wcześniej po takim zestawie 110. Też mam wizytę w środę i będę o to pytać. Dopiero jestem na etapie próbowania co mi wywala cukier. Największy problem mam z cukrami na czczo. Biorę insulinę 14j i nie było poprawy. Nagle z dnia na dzień cukier na czczo 63. Mam też problem z ketonami. Wiem co czujesz bo ja też po przekroczeniu mam serdecznie dość bo się staram a rezultat kiepski. Jakoś damy sobie radę byle się nie poddawać i nie załamywać:)

Do góry