reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, w temacie krzywej cukrowej śmieszna sprawa 😃 Dzwoniłam do labo i same utrudnienia. Glukoze mam mieć swoją, ale to jeszcze ok. Dowiedziałam się że "przez covid" mam czekać w aucie przez 2h, nie ma możliwości skorzystania z poczekalni. Dopytałam ich co w sytuacji gdy dana osoba autem nie dysponuje, kobieta w ciąży ma stać na dworze? Czy ktoś będzie do mnie wychodził do tego auta, bo słabo coś to widzę przy kolejce pacjentów i co jak się słabo poczuje i zemdleje xD Ich odpowiedź to że ewentualnie coś wymyślą. Brawo dla tego laboratorium 😆
Absurd. Kłóć się i niech Ci organizują miejsce. Co za cyrk.
U nas też glukoza we własnym zakresie.
A ja z pytaniem o tą krzywą .mam zrobić naczczo i po obciążeniu 75g ale nie pamiętam czy po godzinie czy jeszcze potem po 2.....Jak wy robicie?
Pobiera pani krew naczczo i wiadomo po godzinie...a potem jeszcze pobiera po 2...Wiec jest się tam w sumie 2 godz?
Już nie pamiętam a nie chce by badanie było niepełne.
Oświacie mnie bo nie zanotowałam sobie
Mi pobierali krew trzy razy. Na czczo, po 1h i po 2h.

co za absurd 😂a jak chce skorzystać z toalety? Już nie mówiąc o tym,ze w trakcie krzywej nie powinno się chodzić do auta i z powrotem bo ruch jest niewskazany tylko siedzieć na tyłku i czekać na pobranie 😄to pewnie w jakiejś przychodzi na NFZ takie głupotki?

O matko, jaki absurd...

absurd, dokładnie. Najśmieszniejsze, że to prywatna placówka współpracuja z PZU zdrowie, alablaboratoria i miałabym za darmo, ale jakim kosztem... 😁

Miłej niedzieli wszystkim 😍

A i u nas nie wolno chodzić...nawet do auta czy coś.....Dziwne praktyki covidowe przecież już nie ma pandemii ;) a tak serio to po co dac krzesełka na hol,niech szary pacjent stoi...Zero wzajemnego szacunku bo troszkę władzy ktoś ma..Co za laboratorium 🥴
Na dzień dobry wnerwiona...a potem nie dziwne że cukier skacze wrrr

Dziewczyny, w temacie krzywej cukrowej śmieszna sprawa 😃 Dzwoniłam do labo i same utrudnienia. Glukoze mam mieć swoją, ale to jeszcze ok. Dowiedziałam się że "przez covid" mam czekać w aucie przez 2h, nie ma możliwości skorzystania z poczekalni. Dopytałam ich co w sytuacji gdy dana osoba autem nie dysponuje, kobieta w ciąży ma stać na dworze? Czy ktoś będzie do mnie wychodził do tego auta, bo słabo coś to widzę przy kolejce pacjentów i co jak się słabo poczuje i zemdleje xD Ich odpowiedź to że ewentualnie coś wymyślą. Brawo dla tego laboratorium 😆
Absurd. Po krzywej niektóre mogą się słabiej się poczuć także nie zgadzałabym się na to. Jeśli oni cos takiego wymyślają to poproś o zaswiadczenie, że w razie Wu biorą odpowiedzialność za Ciebie i ze wysyłają Cie do auta. Albo szukaj gdzie indziej albo nie wiem..
Po krzywej musisz siedzieć w miejscu.
co za absurd 😂a jak chce skorzystać z toalety? Już nie mówiąc o tym,ze w trakcie krzywej nie powinno się chodzić do auta i z powrotem bo ruch jest niewskazany tylko siedzieć na tyłku i czekać na pobranie 😄to pewnie w jakiejś przychodzi na NFZ takie głupotki?
Gdyby to było na NFZ to wystarczy wziac pismo i skargę złożyć. Ja bym w zyciu nie pozwoliła się tak potraktować.

A ja z pytaniem o tą krzywą .mam zrobić naczczo i po obciążeniu 75g ale nie pamiętam czy po godzinie czy jeszcze potem po 2.....Jak wy robicie?
Pobiera pani krew naczczo i wiadomo po godzinie...a potem jeszcze pobiera po 2...Wiec jest się tam w sumie 2 godz?
Już nie pamiętam a nie chce by badanie było niepełne.
Oświacie mnie bo nie zanotowałam sobie
na czco, po godzinie i po 2 :). Po 3 pobieraniu mozesz isc do domu 😉

Absurd. Po krzywej niektóre mogą się słabiej się poczuć także nie zgadzałabym się na to. Jeśli oni cos takiego wymyślają to poproś o zaswiadczenie, że w razie Wu biorą odpowiedzialność za Ciebie i ze wysyłają Cie do auta. Albo szukaj gdzie indziej albo nie wiem..
Po krzywej musisz siedzieć w miejscu.
Gdyby to było na NFZ to wystarczy wziac pismo i skargę złożyć. Ja bym w zyciu nie pozwoliła się tak potraktować.
Dzięki za sugestię, mam zamiar się upierać oczywiście bo mam to badanie w pakiecie💪Przyjdę przygotowana. 😊 Oby to tylko była z ich strony zagrywka przez telefon 😑

Dziewczyny.. co na zaparcia?
Kurcze staram sie nadrobic zaległości ale troszkę Wam "zazdroszczę" zaparc bo ja mam na odwrót 🥺 mam wrażenie teraz więcej mi szkodzi i częściej ciśnie rano do wc z bólem brzucha.. Jakbym cos zjadla nie tak dzien wcześniej. Na szczęście ulga po dwójce następuje ale mam wrażenie że jelita szybciej mi trawią i szybciej pozbywaja się ładunku 🤣

reklama
A mnie dziś tak podbrzusze boli, jeszcze mnie tak w tej ciąży mocno nie bolało... mam nadzieję, że coś się tam tylko rozciąga
Jeśli kluje bez wiekszych wysiłków, choć na każdy ból trzeba uważać - to raczej rozciąga się. U mnie juz tych bóli nie ma.. Ale wczoraj sie przesililam, popisalam szalejąc godzine z psem na polu... I zaczelo mnie kłuć i ciągnąć na dole. Jak polozylam sie to ustawalo ale jak tylko wstawałam na nowo... Przelezalam reszte dnia w obawach 😬 ale dzis juz przeszlo chyba

Do góry