reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, w temacie krzywej cukrowej śmieszna sprawa 😃 Dzwoniłam do labo i same utrudnienia. Glukoze mam mieć swoją, ale to jeszcze ok. Dowiedziałam się że "przez covid" mam czekać w aucie przez 2h, nie ma możliwości skorzystania z poczekalni. Dopytałam ich co w sytuacji gdy dana osoba autem nie dysponuje, kobieta w ciąży ma stać na dworze? Czy ktoś będzie do mnie wychodził do tego auta, bo słabo coś to widzę przy kolejce pacjentów i co jak się słabo poczuje i zemdleje xD Ich odpowiedź to że ewentualnie coś wymyślą. Brawo dla tego laboratorium 😆
Absurd. Kłóć się i niech Ci organizują miejsce. Co za cyrk.
U nas też glukoza we własnym zakresie.
A ja z pytaniem o tą krzywą .mam zrobić naczczo i po obciążeniu 75g ale nie pamiętam czy po godzinie czy jeszcze potem po 2.....Jak wy robicie?
Pobiera pani krew naczczo i wiadomo po godzinie...a potem jeszcze pobiera po 2...Wiec jest się tam w sumie 2 godz?
Już nie pamiętam a nie chce by badanie było niepełne.
Oświacie mnie bo nie zanotowałam sobie
Mi pobierali krew trzy razy. Na czczo, po 1h i po 2h.

co za absurd 😂a jak chce skorzystać z toalety? Już nie mówiąc o tym,ze w trakcie krzywej nie powinno się chodzić do auta i z powrotem bo ruch jest niewskazany tylko siedzieć na tyłku i czekać na pobranie 😄to pewnie w jakiejś przychodzi na NFZ takie głupotki?

O matko, jaki absurd...

absurd, dokładnie. Najśmieszniejsze, że to prywatna placówka współpracuja z PZU zdrowie, alablaboratoria i miałabym za darmo, ale jakim kosztem... 😁

Miłej niedzieli wszystkim 😍

A i u nas nie wolno chodzić...nawet do auta czy coś.....Dziwne praktyki covidowe przecież już nie ma pandemii ;) a tak serio to po co dac krzesełka na hol,niech szary pacjent stoi...Zero wzajemnego szacunku bo troszkę władzy ktoś ma..Co za laboratorium 🥴
Na dzień dobry wnerwiona...a potem nie dziwne że cukier skacze wrrr

Dziewczyny, w temacie krzywej cukrowej śmieszna sprawa 😃 Dzwoniłam do labo i same utrudnienia. Glukoze mam mieć swoją, ale to jeszcze ok. Dowiedziałam się że "przez covid" mam czekać w aucie przez 2h, nie ma możliwości skorzystania z poczekalni. Dopytałam ich co w sytuacji gdy dana osoba autem nie dysponuje, kobieta w ciąży ma stać na dworze? Czy ktoś będzie do mnie wychodził do tego auta, bo słabo coś to widzę przy kolejce pacjentów i co jak się słabo poczuje i zemdleje xD Ich odpowiedź to że ewentualnie coś wymyślą. Brawo dla tego laboratorium 😆
Absurd. Po krzywej niektóre mogą się słabiej się poczuć także nie zgadzałabym się na to. Jeśli oni cos takiego wymyślają to poproś o zaswiadczenie, że w razie Wu biorą odpowiedzialność za Ciebie i ze wysyłają Cie do auta. Albo szukaj gdzie indziej albo nie wiem..
Po krzywej musisz siedzieć w miejscu.
co za absurd 😂a jak chce skorzystać z toalety? Już nie mówiąc o tym,ze w trakcie krzywej nie powinno się chodzić do auta i z powrotem bo ruch jest niewskazany tylko siedzieć na tyłku i czekać na pobranie 😄to pewnie w jakiejś przychodzi na NFZ takie głupotki?
Gdyby to było na NFZ to wystarczy wziac pismo i skargę złożyć. Ja bym w zyciu nie pozwoliła się tak potraktować.

A ja z pytaniem o tą krzywą .mam zrobić naczczo i po obciążeniu 75g ale nie pamiętam czy po godzinie czy jeszcze potem po 2.....Jak wy robicie?
Pobiera pani krew naczczo i wiadomo po godzinie...a potem jeszcze pobiera po 2...Wiec jest się tam w sumie 2 godz?
Już nie pamiętam a nie chce by badanie było niepełne.
Oświacie mnie bo nie zanotowałam sobie
na czco, po godzinie i po 2 :). Po 3 pobieraniu mozesz isc do domu 😉

Absurd. Po krzywej niektóre mogą się słabiej się poczuć także nie zgadzałabym się na to. Jeśli oni cos takiego wymyślają to poproś o zaswiadczenie, że w razie Wu biorą odpowiedzialność za Ciebie i ze wysyłają Cie do auta. Albo szukaj gdzie indziej albo nie wiem..
Po krzywej musisz siedzieć w miejscu.
Gdyby to było na NFZ to wystarczy wziac pismo i skargę złożyć. Ja bym w zyciu nie pozwoliła się tak potraktować.
Dzięki za sugestię, mam zamiar się upierać oczywiście bo mam to badanie w pakiecie💪Przyjdę przygotowana. 😊 Oby to tylko była z ich strony zagrywka przez telefon 😑

Dziewczyny.. co na zaparcia?
Kurcze staram sie nadrobic zaległości ale troszkę Wam "zazdroszczę" zaparc bo ja mam na odwrót 🥺 mam wrażenie teraz więcej mi szkodzi i częściej ciśnie rano do wc z bólem brzucha.. Jakbym cos zjadla nie tak dzien wcześniej. Na szczęście ulga po dwójce następuje ale mam wrażenie że jelita szybciej mi trawią i szybciej pozbywaja się ładunku 🤣

reklama
A mnie dziś tak podbrzusze boli, jeszcze mnie tak w tej ciąży mocno nie bolało... mam nadzieję, że coś się tam tylko rozciąga
Jeśli kluje bez wiekszych wysiłków, choć na każdy ból trzeba uważać - to raczej rozciąga się. U mnie juz tych bóli nie ma.. Ale wczoraj sie przesililam, popisalam szalejąc godzine z psem na polu... I zaczelo mnie kłuć i ciągnąć na dole. Jak polozylam sie to ustawalo ale jak tylko wstawałam na nowo... Przelezalam reszte dnia w obawach 😬 ale dzis juz przeszlo chyba

Do góry