reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Tak czasem dla poprawienia nastroju oglądam różne rzeczy dla siebie i Karotki do poprawki. Ostatnio do porodu i po porodzie miałam takie zwykłe koszule do karmienia i czułam się w nich bardzo nijak i brzydko.

Ostatnio wpadło mi na allegro takie cudo. Niby koszula a wygląda jak sukienka, co myślicie?

ja miałam podobną przy pierwszym porodzie i było mi mega wygodnie

lekarze nie mówią nic.
„To pewnie zachwianie hormonalne”
„Może czopek z progesteronem coś zadrapał”
„ nie widać nic groźnego”
„Ciąża póki co zdrowa i rozwija się w odpowiednim tempie”.

Żadnych leków, żadnych wskazówek jak sobie radzić przy kolejnych krwawieniach.

„Proszę się nie przejmować”.

Tak to wyglada w UK.

Oczywiście tymczasem oszczędzam się.
Przerzuciłam się na dostawę progesteronu „tylnym wejściem” [emoji23] żeby nie podrażniać niczego w pochwie.
Odstawiłam aspirynę, która rozrzedzila mi mocno krew.

Staram się trzymać.
Nie myśleć za dużo.

To teraz musisz leżeć czy niekoniecznie?

Witam sie i ja :)
Wpadla kolezanka na kawe i jej o ciazy powiedzialam chodziaz nie bylo tego w planie, ale zapytala czy sie dobrze czuje bo jeszcze przed wyjazdem do PL wygladalam marnie :D Takze chyba zle wygladam :D

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt i pieknych dzieciatek 🥰

Marta2432 ja tez mam smaki na wszystko 😁 w drugiej i trzeciej ciazy mialam plus 8kg z czego dzieci po 4,2kg ale teraz mam takie ssanie, ze sie boje o koncowy wynik 😁 a maz to skarb, ze tak ci podrzuca dobrosci 😊
Betty2 ales mi smaka na majonez narobila, musze spr czy mam jeszcze jakis na stanie :D
Agu1531 no to brawo dla synka za spostrzegawczosc 😁
Oluska88 to masz dwoch chlopcow na pokladzie? przybijam piateczke. Jak myslisz, teraz bedzie trzeci kawaler czy moze panienka? Masz jakies przeczucia? ;)
Mrsmiki94 nawet tak nie mysl o sobie! jestes piekna, madra i wspaniala kobieta, ktora nie tylko ma male dziecko swietujace swoje pierwsze urodzine ale rowniez pod sercem nosi drugie szczescie. Zaloz usmiech na twarz, wypnij dumnie piers i ciesz sie kazdym dniem 🥰
DianaO piekny gest meza, dobrze, ze mozesz liczyc na pomoc tescia, jakby nie bylo jest to ogormne wsparcie, zwszlaszcza, jak moze sie zajac starszymi chlopcami. Odczpywaj i dbaj o siebie ;)
Pisalyscie o powiedzeniu o ciazy swoim mamom. Ja ze swoja mialam wspanialy kontakt i kazdego dnia za nia tesknie. Zmarla na kilka dni przed narodzinami mojego drugiego synka. Ale wierze, ze czuwa na wszystkimi swoimi wnukami 🥰
nie mam kompletnie przeczucia co do plci jeszcze, bardzo chciałabym córeczkę ale oczywiście najważniejsze jest zdrowie. Samopoczucie mam trochę inne w tej ciąży i dziwne zachcianki. W poprzedniej z synem mialam straszne parcie na rzeczy kwasne, zupe ogórkową, kapuśniak, golabki i bigos. Od słodyczy wtedy odrzucilo mnie totalnie, teraz mam co chwilę na co innego ochotę i to tak nagle np. Dzis na serek łosiosiowy, a za chwilę na budyn czekoladowy 🤭 zobaczymy co to będzie 😉 a Twoje chlopaki w jakim wieku sa?

nie mam kompletnie przeczucia co do plci jeszcze, bardzo chciałabym córeczkę ale oczywiście najważniejsze jest zdrowie. Samopoczucie mam trochę inne w tej ciąży i dziwne zachcianki. W poprzedniej z synem mialam straszne parcie na rzeczy kwasne, zupe ogórkową, kapuśniak, golabki i bigos. Od słodyczy wtedy odrzucilo mnie totalnie, teraz mam co chwilę na co innego ochotę i to tak nagle np. Dzis na serek łosiosiowy, a za chwilę na budyn czekoladowy 🤭 zobaczymy co to będzie 😉 a Twoje chlopaki w jakim wieku sa?
Ja też mam inne samopoczucie i zachcianki niż z chłopakami i jakoś tak czuje ze będzie dziewczyna :D ciekawe czy się potwierdza moje odczucia :D

reklama
Do góry