reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a czy wy też miałyscie lub macie takie uczucie wiecznego zimna? Normalnie zimna jestem jakbym umierała i wiecznie mi zimno, a mąż mowi że robię saunę w pokoju rozkręcając grzejnik. To normalne?
j acaly dzien chodze w szlafroku z frotte a w domu mam w okolicy 20 stopni. Rece i stopy jak kostki lodu :) Kilka innych dziecwczyn tez juz cos wspominalo o tym, ze im zimno, wiec to chyba dosc typowe ;)

Ja mojego dwulatka noszę, podnoszę, do fotelika wkładam, bo mamy wysoki samochód, póki nie ma brzucha jest ok, nawet w nocy często śpi na mnie 😉
Udało się odstawić całkowicie od piersi, już od kilku dni nawet nie wspomina, w nocy nadal budzi się co 2 godziny, dzisiaj nie spał od 1 do 3 więc w tej kwestii nic się nie zmieniło, ale najważniejsze, że bez cycka, na spanie mam nadzieję, jeszcze przyjdzie czas 😉
Podnoszenie to nie zawsze tylko kwestia ciąży czy jej braku, a autorka pisała że dźwigać nie może.

Hejka lasencje :)
Melduje sie i ja, wciaz w tym samym stanie totalnego rozpierniczu zoladkowego.
Probuje zjesc kisiel- nie wchodzi gladko, ale nie moge zostawic zoladka pustego, bo wtedy to juz w ogole bedzie po mnie.
NIe wiem, jak wytrzymam dzisiejsze sensacje zoladkowe, bo cofa mnie odkad tylko oczy otworzylam i zaden trick nie pomaga -_-
takze chodze po domu jak duch i sobie czasem zabucze na pusty zoladek sprawiajac ze zarowno mlodszy syn jak i pies patrza na mnie jak na wariatke.

W obu poprzednich ciazach mialam masywne mdlosci, ale byly na nie sposoby, glownie podjadanie co chwila, a apetyt mialam na wszystko!
NAtomiast teraz nie moge patrzec na jedzenie.... to jest jakas paranoja.... Bledne kolo... Sadyzm....

Wszystkim Wam, ktore maja dzisiaj wizyty - trzymam kciuki i duze paluchy u stop <3
Do wszystkich tych, ktore wstaly rano i stwierdzily, ze ciaza ssie - piateczka, ja juz chce pazdziernik!
Do tych, ktore od wczoraj popoludnia dolaczyly - czesc, Jestem Diana i duzo marudze ;D
A do reszty, ktora zjada makrele i generalnie moglaby byc w ciazy co roku : wcale ale to wcale nie odczuwam zazdrosci :D:D:D W OGOLE :D:D:D
Kochana a twoj młodszak nie chodzi do przedszkola ? Można by sobie bez krępacji rigoletto zrobić,czy się walnąć do wyrka....? Tak pytam
Ja dziś na ślepo coś z lodówki porwałam..serek topiony gouda chyba i o takim pisałaś. Tylko to mi przeszło jako tako

j acaly dzien chodze w szlafroku z frotte a w domu mam w okolicy 20 stopni. Rece i stopy jak kostki lodu :) Kilka innych dziecwczyn tez juz cos wspominalo o tym, ze im zimno, wiec to chyba dosc typowe ;)
Ufff juz myślałam, że ze mną coś nie tak. A to przez hormony? Czy przez co? Wiecie może? :)

Dziewczyny czy myślicie ze uplawy o zabarwieniu lekko zielonym to powód żeby ruszyć do lekarza? Mam wizytę w poniedziałek żeby sprawdzić czy ciąża jeszcze żywa, ale nie wiem czy nie zadzwonić żeby mnie dziś jakimś cudem przyjął 🤔

reklama
Kochana a twoj młodszak nie chodzi do przedszkola ? Można by sobie bez krępacji rigoletto zrobić,czy się walnąć do wyrka....? Tak pytam
Ja dziś na ślepo coś z lodówki porwałam..serek topiony gouda chyba i o takim pisałaś. Tylko to mi przeszło jako tako
NIe, zadnego przedszkola, ostatnie czego mi teraz trzeba to 3 latka zasmarkanego po brode w domu 3/4 czasu :(

On jest ogolnie niesamowicie dobrym dzieckiem, ja sie spokojnie moge wylezec pol dnia, on przyjdzie sie do mnie tulac, przyniesie zabawke zeby chwile sie razem pobawic, poprosi o tableta i sie we mnie wtuli i bedzie ogladac Youtube kids, albo po prostu sie ladnie sam bawi. Takze ja mam przy nim nirvane ;)

Do góry