reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Udało mi się skonsultować z położna, kazała kupić leki. To wszystko prawdopodobnie od progesteronu. Od początku po aplikacji pobolewało mnie podbrzusze, piekło chwilę... Ale zobaczymy w poniedziałek na wizycie .
Ale wystraszyłam się nie na żarty 😔
No jasne, dobrze że zadzwoniłaś
Ja czekam na kod do recepty bo się udało mi po 20 połączeniach dodzwonić.

reklama
Ja tez miałam wrażenie infekcji. Przyjmuje luteinę od piątku i w poniedziałek miałam uczucie swędzenia i dziwna wydzielinę, gęsta, jakby z grudkami. Gin kazał kupić clotrimazol i w razie potrzeby użyć, ale powiedział, ze to może być po Luteinie. I faktycznie już się uspokoiło. Teraz jest okej
Dlatego ja mam Duphaston bo jazdy mialam i ciągle coś. Poza tym komfort w bieliźnie kiepski...Mam nadzieje że doustnie da radę i uniknę dowcipnych atrakcji ...których wam nie zazdroszczę

Dziewczyny, a czy wy też miałyscie lub macie takie uczucie wiecznego zimna? Normalnie zimna jestem jakbym umierała i wiecznie mi zimno, a mąż mowi że robię saunę w pokoju rozkręcając grzejnik. To normalne?
Tak, ja też tak mam, ogólnie jestem typem zmarzlaka ale teraz w ciąży to już na maksa marznę

Dziewczyny, a czy wy też miałyscie lub macie takie uczucie wiecznego zimna? Normalnie zimna jestem jakbym umierała i wiecznie mi zimno, a mąż mowi że robię saunę w pokoju rozkręcając grzejnik. To normalne?
U mnie w tej ciąży normalnie. Ale w poprzednich było mi ciągle gorąco. W zimę wszyscy ubrani a ja kurtka rozpięta. Pod spodem coś lekkiego. Zwykle to U mnie nienormalne bo nie lubię zimna ;)
Trzeba próbować dla dobra ogółu ;) a dzieci mądre i jak konsekwentnie jakas zasada jest to w to wchodzą.
Oj bardzo mądre:) I przy odpowiednim podejściu są mega współpracujące. Tu polecę książkę, można nawet teraz przeczytać, jak mówić żeby maluchy nas słuchały. Mega jest i uratowała moje relacje ze starszym, kiedy po porodzie i pobycie w szpitalu się na mnie obraził i bardzo odsunął...
Dziewczyny czy myślicie ze uplawy o zabarwieniu lekko zielonym to powód żeby ruszyć do lekarza? Mam wizytę w poniedziałek żeby sprawdzić czy ciąża jeszcze żywa, ale nie wiem czy nie zadzwonić żeby mnie dziś jakimś cudem przyjął 🤔
Nie wiem czy od progesteronu będą zielone. Tak nie ma prawa być nic zielonego.
Dlatego też mój ginek zmienił mi luteinę z dowcipnej na pod język. I zapisał opakowanie macmirroru na infekcje bo mówi że widać po luteinie że jest hmm jakby to ująć.. brud, dużo wydzieliny:D

Mój mąż ma dziś urodziny więc robię mu jego ulubione steki wołowe wiecie co? jeszcze chwila i nie wytrzymam tego zapachu. Dziś przez tą niespodziankę zafundowałam sobie mdłości wcześnie 🤢

Dziewczyny odebrałam wyniki bety i progesteronu z wczoraj:
1932 beta
68,230 progesteron
Jak sądzicie dobry wynik ? Biorę duphaspan i zastanawiam się czy odstawić 😁 jutro mam lekarza ale może też macie wiedzę na ten temat 🙂

Dzien dobry 😊
Podczytywalam Was troszeczke i chcialam sie przywitac. Bede jedna z ostatnich z TP. Mam PCOS i wg miesiaczki jestem w 11 tygodniu a wg USG 5+1 😆 TP wypada na 30.10
Mialam szczescie byc w PL i udac sie na wizyte stad mam dokladny wynik. Mieszkam w UK i to moja 4 ciaza.
Na pokladzie 2 chlopcow i coreczka. Maz twierdzi, ze ten bejbik to kolejna corcia, a ze do tej pory wszystkie bezblednie trafil to moze i tym razem sie uda.
Mam 36 lat wiec do najmlodszych nie nalze, ale trzeba byc dobrej mysli.
Jestem tez z tej szczesliwej grupki ciezarnych, ktora poza drobnymi kluciami w podbrzuszu i srednim bolem piersi moze cieszyc sie ciaza i jej przebiegiem 🙃
Gratuluje wszystkich mamusiom ciazy, wizyt i bijacych pieknie serduszek 🥰

reklama
Dzien dobry 😊
Podczytywalam Was troszeczke i chcialam sie przywitac. Bede jedna z ostatnich z TP. Mam PCOS i wg miesiaczki jestem w 11 tygodniu a wg USG 5+1 😆 TP wypada na 30.10
Mialam szczescie byc w PL i udac sie na wizyte stad mam dokladny wynik. Mieszkam w UK i to moja 4 ciaza.
Na pokladzie 2 chlopcow i coreczka. Maz twierdzi, ze ten bejbik to kolejna corcia, a ze do tej pory wszystkie bezblednie trafil to moze i tym razem sie uda.
Mam 36 lat wiec do najmlodszych nie nalze, ale trzeba byc dobrej mysli.
Jestem tez z tej szczesliwej grupki ciezarnych, ktora poza drobnymi kluciami w podbrzuszu i srednim bolem piersi moze cieszyc sie ciaza i jej przebiegiem 🙃
Gratuluje wszystkich mamusiom ciazy, wizyt i bijacych pieknie serduszek 🥰

Gratulacje, też mam na 30.10 termin :)

Do góry