reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Wiesz co też mama taki problem, ale różnie mówią że z całego okresu pracy raz że z 3 ostatnich miesięcy... Ja mam ten problem że miesiąc temu dostałam spora podwyzke i też muszę się zastanowić żeby to dobrze rozegrać żeby zwyczajnie nie stracić. Chyba najlepiej pogadać z kadrowa
Właśnie tez się zastanawiam czy chociaż do kwietnia nie poczekać. Ale nie wiem jak dam radę bo jest masakra.

reklama
Tylko zmiana wymiaru, np pół etatu na pełny etat. W przypadku dużej podwyżki jest to niestety niekorzystne dla pracownika.
I tak jak pisałam wyżej, jeśli pracujesz krócej niż rok to wtedy podstawa jest wyliczana od początku zatrudnienia.
O kurcze to u mnie chyba będzie zmiana wymiaru bo ja od nowego roku jestem na pełny. Ja pierdziele w ogóle tego nie kumam :(

Diana fajnie ze u was noc spokojniejsza

Tylko co ta pogoda taka na nie...
ja wiem, masakra jakaś, ale wyobraź sobie ze mi pan fejsbuk przypomniał o tym, jaka pogodę miałam równo 4 lata temu…. Śnieg.
Także z dwojga złego chyba wole szarowke i mżawki 😂

Jem batona śniadaniowego i pije herbatę z cytryna, udając ze w ogóle wcale nie zaczyna mnie mdlic 😂
Przeprosiłam się tez ze swoimi jeansowymi ogrodniczkami, które nałogowo nosiłam w ciąży.
I tak siedzę, żuje i myśle sobie jakby to się wygodnie ułożyć w salonie żeby mały mógł się ze mną bawić u do mnie tułać ale tez żebym miała komforcik 😂

Hej dziewczynki ;)
Gratuluje wszystkich wizyt ❤️
Ja po moich wymiotach dochodziłam do siebie dwa dni, juz sama nie wiem czy to było zatrucie czy to od ciąży. Dzisiaj rano się obudziłam i było już super, ale teraz znowu mnie bierze. Ech... Mam nadzieje, że nie będzie trwało to długo.. jedyny plus, że jestem w domu.
Ja wizytę mam dopiero 14.03, bardzo Wam wszysykim zazdroszczę Waszych USG i cieszę się Waszymi serduszkami ❤️
Widziałam, że niektóre dziewczyny też wymiotują, może Wam coś pomaga? Można się wykończyć. Zdrówka dla Was wszystkich

reklama
Diana fajnie ze u was noc spokojniejsza

Tylko co ta pogoda taka na nie...
noooo….
To u mnie to z grubsza wyglada następująco :

8-12tc wizyta z położna i zakładanie karty ciąży
8-14tc usg genetyczne
16tc wizyta z położna i badanie moczu
18-20tc połówkowe
28tc spotkanie z położna, pomiary, badanie moczu
34tc wizyta z położna, omawianie planu porodu
36tc wizyta z położna, pomiary, sprawdzenie położenia dziecka ( bez usg)
38tc wizyta z położna
40tc wizyta z położna
Ta daaaaaa 🙀🙀🙀

Do góry