reklama
Trzymam kciuki za wizyte☺ daj znać jak wyjdziesz z gabinetu☺Dzień dobry, dzis o 18.30 wizyta. Miałam stresujący Dzień od wczoraj bo robiłam test i bałam się ze może wyjść covid mimo ze to jak przeziębienie dla mnie ale wszyscy w pracy chorują a mnie bolało gardło i chrypka ale na szczęście wyszło ujemne i przeziębienie jak myślałam. Uf. Bo już miałam stres ze mi wizyta przepadnie, aj.
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości,a nie - raz ok 9 tyg w samochodzie w sumie kazałam się zatrzymać dla męża gdziekolwiek i wymiotowałam na drodze ale to raz tylko. Dziś 7+0 i żadnych mdłości, no ale zobaczymy co usg pokaże i czy wszystko gra.
Miłego dnia
INKA1990
Fanka BB :)
Na pewno nie z 3 miesięcy. Przepisy są jednoznaczne w tym temacie. Zawsze 12 miesięcy, chyba że okres zatrudnienia jest krótszy lub nastąpiła zmiana wymiaru etatu.Wiesz co też mama taki problem, ale różnie mówią że z całego okresu pracy raz że z 3 ostatnich miesięcy... Ja mam ten problem że miesiąc temu dostałam spora podwyzke i też muszę się zastanowić żeby to dobrze rozegrać żeby zwyczajnie nie stracić. Chyba najlepiej pogadać z kadrowa
No właśnie jest krotszy, i co wylicza się z całego okresu zatrudnienia?Na pewno nie z 3 miesięcy. Przepisy są jednoznaczne w tym temacie. Zawsze 12 miesięcy, chyba że okres zatrudnienia jest krótszy lub nastąpiła zmiana wymiaru etatu.
Aaa w zmianę wymiaru etatu załapuje się zmiana stanowiska poprzez awans czy tylko chodzi o wymiar czasu pracy?No właśnie jest krotszy, i co wylicza się z całego okresu zatrudnienia?
Aaa w zmianę wymiaru etatu załapuje się zmiana stanowiska poprzez awans czy tylko chodzi o wymiar czasu pracy?Na pewno nie z 3 miesięcy. Przepisy są jednoznaczne w tym temacie. Zawsze 12 miesięcy, chyba że okres zatrudnienia jest krótszy lub nastąpiła zmiana wymiaru etatu
Dzyn dybryyyyyPrzeglądałem kalendarium wizyt w 1 ciazy i daty co miesiąc...Jeny jak ja to strzymałam sama nie wiem
A jak wyglada grafik wizyt teraz w PL ? Az jestem ciekawa czy mocno sie rozni tym z UK.... Tzn jestem ciekawa jak bardzo w tylku bede w porownaniu z Wami
Ja byłam 4+1,mam jedno dziecko, dwie straty i byłam po leki. Na USG był tylko pęcherzyk, kartę mi założył, byłam w zeszłym tygodniu 7+1 i wszystko ok, jestHej w którym tygodniu robione usg?
Dziewczyny mam pytanie czy byłyście u ginekologa na 5 tydzień ciąży potwierdzać ciąże może ktoś z was był … było coś widać …
U mnie ledwo co … wnioski wczesna ciąża … kazał przyjść na 8 tydzień ciąży i trochę mam stresa .
Może też dlatego że jestem wieloródką po 3 porodach i macica jest przerośnięta tak mi to tłumaczył.
INKA1990
Fanka BB :)
Tylko zmiana wymiaru, np pół etatu na pełny etat. W przypadku dużej podwyżki jest to niestety niekorzystne dla pracownika.Aaa w zmianę wymiaru etatu załapuje się zmiana stanowiska poprzez awans czy tylko chodzi o wymiar czasu pracy?
I tak jak pisałam wyżej, jeśli pracujesz krócej niż rok to wtedy podstawa jest wyliczana od początku zatrudnienia.
reklama
U mnie narazie co 3 tygodnie, ale już po 12 TC raz w miesiącuDzyn dybryyyyy
A jak wyglada grafik wizyt teraz w PL ? Az jestem ciekawa czy mocno sie rozni tym z UK.... Tzn jestem ciekawa jak bardzo w tylku bede w porownaniu z Wami