reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny termin 31.10.22 To początek nadzieji … za sobą mam sporo obciążony wywiad ;( ale Warto wspomnieć o 2 dzieci 5/13lat i teraz obecnie nie planowane … Mam endometriozę … w bliźnie po 3 cc dostałam leki na podtrzymanie ciąży i trzeba czekać na pojawienie się zarodka eh… chyba wiecie jak wpływa na was czas … Witam się z wami skromnie ;) Jest tutaj ktoś z woj. Zach.Pomorskiego np. Szczecin i okolice?

Dziewczyny pytanie w piątek byłam na becie i wyszła 188,7 wczoraj po ponad 100h wyszła 775,4 czy to nie jest za mały przyrost ? Tzn wg kalkulator podaje że jest w normie ale pamiętam że w poprzedniej ciąży beta w podobnym terminie wynosiła 2500 i tak teraz myślę 🙂

Ja niestety wiem że muszę się mocno pilnować bo predyspozycje to do wagi mam.... 🙈 w pierwszej ciąży przytyłam 30kg.... w drugiej 8kg.. ale to już mega się pilnowałam
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 14,5kg ale przy porodzie zeszło mi prawie 10kg więc później to już była tylko kosmetyka☺
A teraz jak będzie...? Mam nadzieję ze nie dobije do 20 kg bo jestem dość niska i wyglądałabym jak taka mała kuleczka🤣

Ja niestety wiem że muszę się mocno pilnować bo predyspozycje to do wagi mam.... 🙈 w pierwszej ciąży przytyłam 30kg.... w drugiej 8kg.. ale to już mega się pilnowałam
A co to znaczy że się pilnowałas, tylko zdrowa żywność i żadnych słodyczy nic macznego i smażonego czy zwyczajnie jadłaś wszystko ale w takich normalnych ilościach i bez podjadania?

Dziewczyny pytanie w piątek byłam na becie i wyszła 188,7 wczoraj po ponad 100h wyszła 775,4 czy to nie jest za mały przyrost ? Tzn wg kalkulator podaje że jest w normie ale pamiętam że w poprzedniej ciąży beta w podobnym terminie wynosiła 2500 i tak teraz myślę 🙂
Przyrost prawidłowy 😉

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg nie pilnowałam się, teraz miałam 10 kg przed ciążą mniej niż poprzednio, ale już mam dzisiaj +3 kg także słabo to widzę 🙄

reklama
Do góry