reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Hej dziewczyny, pierwsza bete robilam 24- wynik 204U/l, nastepna beta sprawdzana dzis po rownych 96h-wynik 969 U/l. Chyba dobry? Co sadzicie?
Ostatnia miesiaczke mialam 20.01 takze teoretycznie jest to 5tydzien ciazy i 4 dni, jednak owulacja byla dopiero 10.02 wiec 2,5tyg temu. Do ginekologa zapisana jestem na 10.03, myslicie ze bedzie juz cos widac? 😇
wg Twoich wyliczen jestes w okolicy 5t4d wg OM lub 4t4d wedlug owulacji.
10/03 bedziesz 7tc lub 6tc.
W moim przypadku w 6+0 bylo widac i zarodek i serce.
NA pewno powinno byc widac na tym etapie pecherzyk ciazowy i zarodek. Moze byc ciut za wczesnie na serduszko, oczywiscie wszystko tez zalezy od umiejetnosci gina i sprzetu ;)

reklama
ja widzialam sliczne silne serducho i fasolka o wielkosci 4.7mm jak bylam w piatek a wtedy mialam 6+0 lub ewentualnie 6+2 ( w zaleznosci czy patrzec od OM czy od zaplodnienia ).
Dzisiaj mam 6+5 powiedzmy, a nastepna wizyte z USG bede miala dopiero przy genetycznych w 12tc .
takze czeka mnie spoooooro czekania -_-
Będziemy razem siedziec w poczekalni

Hej dziewczyny, pierwsza bete robilam 24- wynik 204U/l, nastepna beta sprawdzana dzis po rownych 96h-wynik 969 U/l. Chyba dobry? Co sadzicie?
Ostatnia miesiaczke mialam 20.01 takze teoretycznie jest to 5tydzien ciazy i 4 dni, jednak owulacja byla dopiero 10.02 wiec 2,5tyg temu. Do ginekologa zapisana jestem na 10.03, myslicie ze bedzie juz cos widac? 😇
Super przyrost! Powinno być widać pęcherzyk już ;) ! Trzymam kciuki za wizytę ❤️!!

@DianaO Miałam na dzisiejszą kolacje przygotowany pomidor i mozzarelle... Ale te Twoje opowieści o sosie pomidorowym nakłonił mnie do zrobienia swojego sosiku z pomidorków malinowych ❤️ Omatko, ale smak! Kwaśno słony! Papke z tych pomidorów nałożyłam na kromki i odleciałam o_O

Dopadła mnie niemoc, przeleżała bym cały dzień z chęcią, tylko córeczka 14 miesięcy jak zwykle dynamit 🙈 Emocje przed jutrzejszą wizytą rosną

@DianaO Miałam na dzisiejszą kolacje przygotowany pomidor i mozzarelle... Ale te Twoje opowieści o sosie pomidorowym nakłonił mnie do zrobienia swojego sosiku z pomidorków malinowych ❤️ Omatko, ale smak! Kwaśno słony! Papke z tych pomidorów nałożyłam na kromki i odleciałam o_O
o kurcze, smacznego kochana ;) ja zjadłam pare gniocchi na sucho bez sosu i niestety zaczęło mnie cofać.
Chyba zaraz wjedzie kolejny tost z serkiem topionym

o kurcze, smacznego kochana ;) ja zjadłam pare gniocchi na sucho bez sosu i niestety zaczęło mnie cofać.
Chyba zaraz wjedzie kolejny tost z serkiem topionym
oj biedna :( Przykro mi... Mam nadzieję że juz predko bedziesz mogła sie nacieszyć sosikiem pomidorowym ;)

Ja zjadłam pół kromeczki bo mi potem już stanęło w gardle. Szybko mi staje też w gardle i czuje że za dużo. Ale opłacało sie stać 20 minut nad tym sosem żeby w minute wziąć kilka kęsów :D dzis juz nic wiecej nie wcisnę a jadłam tylko te kromeczke i rano 2 kromeczki. Nic więcej, obiadu nie dałam rady :/

reklama
Do góry