reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

u mnie prenatalne zaplanowane na 12+6 (25.03)
A do kiedy sie robi prenatalne? I co właściwie mówi usg prenatalne ?
Od 11 do 14 tc. Pierwsze prenatalne robione jest żeby wykryć wady genetyczne np zespół Downa. Bada się przeziernosc karkowa dziecka, obecność kości nosowej itd. Ale wklepują też do statystyki np wiek, który potrafi namieszać.
Ogólnie jak lekarz powie ze ok to go słuchamy;)
Na następnych prenatalnych bada się inne rzeczy.
To tak baaardzo ogólnie.
Omg już bym poszła spać
Zmęczona jestem jakbym nie wiem co robiła .... szok jak na mnie to nie czas na spanie a jednak łóżko woła

A jak wasze biusta ? Moje nieco pełniejsze, czasem wrażliwe qlw o niebo lepiej niż z tydzień,półtora temu ...
Mój mąż mi ciągle powtarza ze teraz mam fajne cycki :D No jak po operacji pełny biust. Chociaż nieraz bolą jak cholera.

reklama
Dziewczyny, jak to jest w końcu z tymi kąpielami? Ja jestem fanką długich i gorących kąpieli więc ograniczam sie do "nie goracych" ale szczerze nie wiem czy i tak nie sa za ciepłe. Nie chce juz sie czepiać szczegółów bo moze to nie ma znaczenia ale jak u Was z kąpielami? Robicie dalej dluugie wieczorne kąpiele?
długie kąpiele Ok, byle woda nie była cieplejsza niż 38 stopni.
Za wysoka temperatura wpływa negatywnie na nasze ciało, może doprowadzić do poronień lub przedwczesnego porodu.
W 1 trymestrze nie należy bo poronienia.
W 2 trymestrze nie należy bo wady płodu
W 3 trymestrze nie należy bo poród przedwczesny.
Podczas połogu nie bo ryzyko nadmiernego krwawienia- krwotoku.
Do tego wszystkiego dochodzi fakt ze może się zrobić od temperatury słabo i można się poślizgnąć wychodząc z wanny.

Taka sytuacja.
Ja się uwielbiam kapać we wrzątku prawie ze.
Także ciąża to dla mnie okrutny czas kiedy ciagle marzne w trakcie kąpieli 😭
Ale jak mus to mus.

Dziewczyny, jak to jest w końcu z tymi kąpielami? Ja jestem fanką długich i gorących kąpieli więc ograniczam sie do "nie goracych" ale szczerze nie wiem czy i tak nie sa za ciepłe. Nie chce juz sie czepiać szczegółów bo moze to nie ma znaczenia ale jak u Was z kąpielami? Robicie dalej dluugie wieczorne kąpiele?
Ja czytałam to samo co DianaO o kąpielach. Mam bóle napięciowe i bez kąpieli bywa ciężko...

Ja się kąpie w ok 38 stopniach, w weekendy biorę długie kąpiele, mamy wannę z hydromasażem i nie umiem sobie odmówić siedzenia tam conajmniej godzinę jak tylko mąż jest w domu i mogę się w spokoju zrelaksować 🙃

Ja dzisiaj mam wg om 8+6 z USG będzie mniej, ale na dokładne określenie terminu czekam do prenatalnych, piesi nie bolą, objawów ciąży brak 😉
Jedynie co to mi się mleko hektolitrami leje na każdym kroku, ale to już efekt odstawienia od piersi. Muszę się pochwalić, synek w nocy się budzi ale już piersi nie chce 😀 mówi, że jak był mały to mleczko było mniam mniam, a teraz jest duży i jest ble bo się zepsuło. Chyba się udało 😀

Poszłam sprawdzić z ciekawości jaką mamy temperaturę wody i jest to 45 stopni. Więc przez cały czas siedziałam we wrzątku nieświadomie, myśląc, że mamy max 38stopni. Mam nadzieję, że taka ogromna wanna szybko się wychładza i ta temperatura była zdecydowanie mniejsza. Znowu będę się denerwować czy z dzieckiem wszystko w porządku 😐😐😐

Ostatnia edycja:
Omg już bym poszła spać
Zmęczona jestem jakbym nie wiem co robiła .... szok jak na mnie to nie czas na spanie a jednak łóżko woła

A jak wasze biusta ? Moje nieco pełniejsze, czasem wrażliwe qlw o niebo lepiej niż z tydzień,półtora temu ...

Ja strasznie śpię przez to moje źle samopoczucie :( ani to zasnąć, ani to spać

Ja biust mam trochę wyżej i trochę pełniejszy;)

A tak mnie jakoś naszło aby Ciebie Betty zapytać czy masz dużo rzeczy wyprawowych po synku? Ja ja miałam problem z oddawaniem/sprzedawaniem, a jak już zaczęło iść to dwie kreski wyszły i pojawiła się nadzieja [emoji28]

Poszłam sprawdzić z ciekawości jaką mamy temperaturę wody i jest to 45 stopni. Więc przez cały czas siedziałam we wrzątku nieświadomie, myśląc, że mamy max 38stopni. Mam nadzieję, że taka ogromna wanna szybko się wychładza i ta temperatura była zdecydowanie mniejsza. Znowu będę się denerwować czy z dzieckiem wszystko w porządku 😐😐😐
Spokojnie, jak by to było takie proste to by podziemie aborcyjne nie musiało istnieć :) wszystko z głową, nie ma co panikować

reklama
Ja byłam w sobotę 19.02 w termie- nie właziłem do basenu z wodo powyżej 37 stopni, na następny dzień wylądowałam w szpitalu z lekkim krwawieniem-czerwone+skrzep, potem tylko brązowe plamienie…
… wiec już się nie pcham do cieplej wody- szybki prysznic tylko
Tez się uwielbiam kapać- im cieplej i dłużej tym lepiej😏

Pozdrowienia z pracy

Do góry