reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Kochane tak sie zastanawiam, czy któraś z Was ma już takie pełne, świadome poczucie że jest w ciąży? Bo ja jeszcze żyje w takim troche świecie zawieszonym. Moze dlatego ze jeszcze czekam na wizytę gdzie bedzie widać zarodek i serduszko - wiec entuzjazmu jeszcze nie ma.. (jestem 6 tydz) Moja znajoma miała puste jajo i z tyłu głowy czekam na te wizyte zeby zarodek był widać. Pamiętam jak ona przeżywała te wyczekiwanie zarodka. Jakoś to uktwiło mi w głowie i boje sie głośno cieszyć... Moze tez fakt, ze nikt jeszcze z rodziny nie wie o ciąży (prócz męża i mamy) i ta tajemnica powoduje ze życie plynie caly czas tak samo...Objawów nie mam w sumie, czasem coś zakłuje raz na kilka dni, głowa mnie tylko ćmi od kilku dni..
Kiedy do Was przyszła świadomość że rozwija się w Was nowe życie? Kiedy poczułyście łączność? Kiedy to w Waszym zyciu stało sie oficjalne? Czy tylko ja taka wycofana jestem we wszystkim.. 😕
Ja chyba poczułam tak na prawdę ze jestem w ciąży jak poczułam pierwsze pukanie od środka,to dało mi uwierzyć że rośnie na prawdę tam mały człowiek który staje się coraz silniejszy:)

reklama
Ja już się umówiłam na prenatalne na 25.03. Zarezerwowałam termin w razie czego bo mój ginek jest oblegany. Będzie 12tc i parę dni także myślę że pasuje.
Dziewczyny czy Wy czaicie że na prenatalnych już będziemy mogły poznać płeć?! :D Ja narazie nie skorzystam bo nie chcę ale na połówkowych już bym chciała wiedzieć:)
moj gin mowi ze w 12 tygodniu to wróżenie z fusów, informuję o płci w 16 tygodniu o ile dzieć się dobrze ułoży.

Dziewczyny jak przetrwać musze zrobić tą glukozę a tak mnie mdli że szok jem minimalne ilości bo od razu mi niedobrze. W nocy budze sie glodna ale zjem.odrobinę...I znowu jak nie zjem to mdli jeszcze bardziej i ból glowy i jak tu być dłużej na czczo
Zwariuję

Omg już bym poszła spać
Zmęczona jestem jakbym nie wiem co robiła .... szok jak na mnie to nie czas na spanie a jednak łóżko woła

A jak wasze biusta ? Moje nieco pełniejsze, czasem wrażliwe qlw o niebo lepiej niż z tydzień,półtora temu ...

Omg już bym poszła spać
Zmęczona jestem jakbym nie wiem co robiła .... szok jak na mnie to nie czas na spanie a jednak łóżko woła

A jak wasze biusta ? Moje nieco pełniejsze, czasem wrażliwe qlw o niebo lepiej niż z tydzień,półtora temu ...

Ja mam dzis 5+3 i biust mam obolały i skutki wrażliwe .

Omg już bym poszła spać

Ooo dokładnie ja właśnie tyle łóżko, chociaż zwykle szlam spać ok północy czasem później.
A jeżeli chodzi o biust to tak jak mówisz są pełne jak dotykam to bolą cale, sutki wrażliwe ale mniej niż z tydzień temu.

reklama
Do góry