reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Totalnie rozumiem! 🤢 Ja zawsze mialam awers do smażonego na glebokim oleju... Często z grzeczności katowalam sie obiadami u teściowej żeby przykrości nie sprawić a potem odchorować swoje musialam 😅 uwielbiam kolorowe jedzenia, obiady na parze, pieczone, placki warzywne, mięso w sosie malinowym😍 gotowane warzywa... Ide odgrzać sobie obiad🤣 czekajta
W końcu jakąś duszyczka mnie rozumie bo mój mąż mi wmawia,że przesadzam i francuski piesek jestem 😅 smacznego jedz jak możesz 😋

reklama
Czytam was zagryzając sucharki i marże żeby mi apetyt na normalne jedzenie wrócił 😂

Myśle sobie „ ależ ja bym zjadła tosta z serem i papryka”
Po czym lecę 100 razy do ubikacji na zapach papryki 😬😂
Także dzisiaj makaron z masłem i solą a do tego sucharki, na przemian z owocami.
👍👍👍👍😂
Mój małż mówi ze to musi się wykluwać dziewucha, bo z chłopakami zajadalam co się dało, non stop musiała się żuchwa ruszać 😂
A teraz żyje miłością do muszli klozetowej 🙀

Jak ja dotrwam do porodu to ja nie wiem 🤮😅
Nic już ze mnie nie zostanie.

Ale takiego tosta z serkiem topionym śmietankowym tez bym wciągnęła …… 🥰🥰🥰🥰 w myślach, bo pewnie nagle mój nos nie mógłby znieść zapachu serka.

bez słodyczy 🤣 co to są slodycze?😮 Hahahha Kochana ja od 8 miesięcy z przerwa na święta nie jem nic co jest slodkie.... 🙂
Czyś Ty oszalała? 🤣
Dziewczyny.. beta HCG z 16.02 13773 .. beta z dzisiaj 50561. Dwudniowy przyrost to 45%… błagam powiedzcie ze ona po prostu zwolniła.. wiem, ze żadna nie jest lekarzem.

Już czytam o braku rozwoju ciąży.. i poronieniu. 😔
Na tym etapie nie robi się bety, przyrost jest bardzo dobry,.nie stresuj się już 😉😉
Ja przez Ciebie też już mam 😩 może w weekend jakiś malutki... 😃 Staram się zdrowo odżywiać, ale jak na coś poczuję smaka to musi wlecieć 🥰 nieistotne czy byłam w ciąży czy nie, zawsze mam takie zachcianki 😃
Oj tam kebab to same witaminki 🤣🤣
Na zdrowie dla naszych dzidziusiów 🤪🥰

Ja ostatnio zjadłam, bo też za mną chodził. Jak zjadłam to mówię do mojego, żeby więcej mi nie kupował, czułam się jak balon, miałam ciężka noc. Jedz z umiarem 😜
Mam dokładnie to samo i to ze wszystkim 🤣
Mówię do męża, że chce kebaba z podwójnym mięsem na już, a on że przywiezie ale sobie nie będzie brał bo i tak ugryzę dwa razy i tyle z tego będzie jak nasze dziecko ma na taką zachciankę to dostanie 🤣🤣

Ps. Glukoza co miesiąc...szacun dla ciebie ...bleee
Ja krzywa wspominam słabo. Ten smak do zniesienia, ale ten ulepek na pusty żołądek to dramat. Wymiotowałam za pierwszym razem, a za drugim byłam z mężem w pokoju pielęgniarek, i leżałam przy otwartym oknie, bo nie dałabym rady inaczej

No dobra, a możecie dać znać która z was ma om na początku stycznia i który to wypada tydzień i co już widać ciekawego?

W 6 tygodniu to już raczej zarodek jest, ale moze faktycznie ja swoją źle mam policzona

No dobra, a możecie dać znać która z was ma om na początku stycznia i który to wypada tydzień i co już widać ciekawego?

W 6 tygodniu to już raczej zarodek jest, ale moze faktycznie ja swoją źle mam policzona
Ja miałam OM 4.01 (wtorek) i dzisiaj mam 7+2 tc, to Ty jak miałaś OM 18.01 czyli równo dwa tygodnie później niż ja to teoretycznie masz ciąże 2 tygodnie młodszą czyli dzisiaj jesteś 5+2 tc. Piszę teoretycznie bo jednak przecież nieraz usg weryfikuje to i ciąża jest starsza albo młodsza

reklama
Milo sie czyta jak ktoś ma takie pozytywne podejście jak @Ohmess to fakt 🥰 mnie tez ogromnie pocieszyła tym wpisem ale nie ujmujmy dziewczynom które gorzej przeszly krzywe cukrowe i bardzo zle wspominają te badania tutaj w komentarzach ❤️ to nie znaczy ze nie są stworzone do tematu ciąży. Ciąża to nie tylko róże i maliny i fajnie ze dziewczyny sie dzielą tutaj wszystkim 🥰
W punkt 😉 bo ciąża to nieraz taka sinusoida, w każdej chwili coś się może przypałętać, choćbyśmy nie wiadomo jak były pozytywnie nastawione, bo żadna przecież nie marzy o cholestazie, cukrzycy ciążowej, nadciśnieniu, stanie przedrzucawkowym a są to rzeczy które przytrafiają się niezależnie od nas. I każda chciałaby mieć super wspomnienia z porodu i całą ciąże możemy się do niego przygotowywać a potem bach! komplikacje i szybka akcja żeby ratować życie dziecka.
I to czy przejdziemy ciąże super hiper dobrze czy wręcz odwrotnie, to czy bedziemy mieć lajtowy poród czy trudny, długi,z komplikacjami to i tak nam wszystkim należą się brawa bo stworzymy nowe życie i wszystkie będziemy super mamami.

Do góry