reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No emocji masa. U mnie okres by wskazywał na większy obraz ciąży a wykazuje 6tc3dni a więc gin mówi ze owu mogła być 2 tyg później licząc od 1dnia okresu.W ogóle u mnie mało regularnie. Pociesza serduszko i obraz na usg...ale ehhh...no jakieś zawirowania w organizmie zawsze dodają stresu. I tak siedzie dziś z duszą na ramieniu,myślę... No i bhcg wysoka ale już jak piszą po 6tc przyrasta różnie(czego kalkulator w necie niw uwzględnia) a ja zrobilam ponownie i jest wprawdzie wzrost.I tak siedzę i mysle ze "było serduszko,Lekarz uspokaja" ..No tylko tej w sobie pewności jak na lekarstwo
Aaa...byle do poniedziałku
Ps. W ogóle widełki w bhcg tylko ogłupiają 🤔

reklama
No emocji masa. U mnie okres by wskazywał na większy obraz ciąży a wykazuje 6tc3dni a więc gin mówi ze owu mogła być 2 tyg później licząc od 1dnia okresu.W ogóle u mnie mało regularnie. Pociesza serduszko i obraz na usg...ale ehhh...no jakieś zawirowania w organizmie zawsze dodają stresu. I tak siedzie dziś z duszą na ramieniu,myślę... No i bhcg wysoka ale już jak piszą po 6tc przyrasta różnie(czego kalkulator w necie niw uwzględnia) a ja zrobilam ponownie i jest wprawdzie wzrost.I tak siedzę i mysle ze "było serduszko,Lekarz uspokaja" ..No tylko tej w sobie pewności jak na lekarstwo
Aaa...byle do poniedziałku
Ps. W ogóle widełki w bhcg tylko ogłupiają 🤔

Kochane, tak z ciekawości mam pytanie 😊

Od którego tygodnia sie Wam zaczely mdłości?
I czy wiecie który to byłby mniej wiecej tydzień od zaplodnienia /owulacji? 😊

Dziewczyny czy jesteście zaszczepione/Covid/ ?? Jeśli nie to planujecie się zaszczepić??
Ja się nie szczepiłam i nie zamierzam. Przeszłam covid dwa razu w październiku 2020 i grudniu 2021 obydwa razy łagodnie, zwykła grypa rozkłada mnie bardziej, poza tymi moja mam po drugiej dawcę dostała zakrzepicy i dzięki zatorowi ma uszkodzoną zastawkę, mój chrzestny zbiegiem okoliczności po szczepieniu dostał udaru, a to człowiek który bada się regularnie

Wczesniej na Żwirki pracował mój lekarz, a teraz na Żelaznej. Ogólnie ja jestem mega zadowolona i nie mówię nie. Zobaczę jak się rozwinie sytuacja, będę wybierać już bliżej porodu. Kiedy rodziłaś na Żwirki, bo ja w 2017 roku
Ja w 2019, w styczniu. Tak z ulicy praktycznie, mój lekarz z Medicover nie pracował w żadnym szpitalu. Poszłam na KTG w 40tc i potem już mnie przejęli. Lekarz zaproponował termin na wywołanie porodujaki tylko chcę (bo mają politykę by oddać stresu takim po przejściach jak ja jak już 40 tydzień). A jak przyszłam na to wywołanie 3 dni później (poprosiłam o 3 dni bo auto w warsztacie) to okazało się że syn znów się przekręcił pupą i umówili mi cesarkę na następny dzień.

reklama
⁹⁸
Apka mi mówi 5+0. Ja mam cykle 32 dni ale raczej nieregularne choc ostatnio 32 trwały. Naprawdę sie machnęłam? 😱 Takie mam dane:
13.01 - ostatni okres
31.01 - apka mówiła ze owulacja
14.02 - mial nadejść kolejny okres

Więc ja juz nie wiem jak liczyć? 🤷‍♀️ Dzis jest 35 dzień od ostatniego okresu. W sumie minęło ponad 2tyg od owulacji, 2tyg i 3 dni.
Apki często źle wyliczają - nie biorą do obliczeń długości cyklu i liczą od miesiączki zamiast owulacji. Ja też mam 31 dniowy cykl i musiałam sobie zmienić na później datę ostatniej miesiączki by mi faktyczny dzień ciazy pokazywała. Dwa tygodnie przed owulavja start tak +/- bo dokładniej to się zweryfikuje na usg. Jak się w pęcherzyku zaczyna pojawiać zarodek to rośnie o jeden dzień dziennie.
Zresztą... Ja poprzednia ciążę miałam z in vitro i dokładnie wiedziałam nawet ile godzin ma mój zarodek, o której godzinie się w macicy znalazł. Można było wyliczyć wszystko idealnie A i tak była różnica 3 dni w tym co pokazało usg. Zawsze są jakieś widełki normy, zarodki też z różna szybkością startują

Do góry