reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A my z moda już ogarnelysmy rejony i zaraz na zakupy, bo przecież coś jeść trzeba choć za bardzo nie mam apetytu. Mąż w pracy więc jesteśmy same na placu boju.
Dziewczyny ja w pracy jeszcze nikomu nic nie powiedzialam, tak sobie myślę że może poczekac do pierwszej wizyty... Sama nie wiem... A Wy macie już załatwione te sprawy w pracy?
Ja czekam do pierwszej wizyty i jak będzie ok to powiem + to, że bede pracowac do końca maja. U mnie będą musieli kogoś znaleźć i zatrudnić na zastępstwo, nie chce palić mostów chociaż nie bedzie na mnie czekało miejsce po powrocie. Pracuje w dość specyficznej firmie i zupełnie sobie tej rozmowy nie wyobrażam 🙄
Celowo się tak umówiłam, żeby nie nakręcac się jak nic wcześniej nie zobaczę, ale gdy widzę u Was, że serduszka pojawiają się na wcześniejszym etapie to żal mi tylek ściska, że tak sobie wymyśliłam 🤦🏻‍♀️😅
Ja też się umówiłam trochę później dla pewności żeby już coś było widać, a teraz się męczę 🤦‍♀️

reklama
staram się. Serio się staram. Stres jest bardzo zła witamina dla dziecka, na tym etapie zwłaszcza.
Ale ja kurcze nigdy nie byłam dobra w byciu optymistka do samej siebie 😑
I ja... tym bardziej że naprawdę sama nie wiem jakiem cudem się udało i gdyby nie ten brak @ i piersi to bym nie wiem ile jeszcze w nieświadomości żyła.
Tak wiele nadziei w tym pokładam...

Zazdroszczę, ja znow mam bezsenność 🤣 jak chcesz mozemy sie podzielić i sen wróci do normy 😅 zwierzęta relaksują w tak stresujacym okresie. Ja mam psine która czuwa przy mnie. Glaskanie jej uspokaja mnie😅
Okej! Chętnie oddam trochę, nie ma problemu 🙈 bo to jakiś dramat, totalnie nic nie robię, tylko śpię, a to zupełnie nie moje podejście do życia 😂
Taak, mój kociak jest idealnym towarzyszem ❤️ Nie odstępuje mnie na krok

I ja... tym bardziej że naprawdę sama nie wiem jakiem cudem się udało i gdyby nie ten brak @ i piersi to bym nie wiem ile jeszcze w nieświadomości żyła.
Tak wiele nadziei w tym pokładam...
u mnie to tez szok.
Zajście w ciąże z drugim synem zajęło mi 4 lata ponad. I 4 straty.
Teraz ledwo 28.12 skończyłam karmienie piersią, 14.01 pojawiła się miesiączka, 26.01 się poprzytulalam 😂 z mężem, akurat się okazało ze w dniu owulacji i dzień po walentynkach coś mnie tknęło, ze skoro okresu nie ma to może ja się jednak przetestuje…. Ale tak mooocno sceptycznie się testowałam, bo u mnie okres 3-4 dni spóźniony to norma.
A ty dwa testy i dwie krechy grubsze od kresek kontrolnych 😂
Mąż obiecał ze to już ostatnie dziecko, o ile będzie córka 😂

Po przełożonej ze środy na dzisiaj wizycie nareszcie doczekałam się i pierwszy raz zobaczyłam moją istotkę 😍🥰😘 Wiek zgadza z datą ostatniej miesiączki, serduszko bije ❤️ Termin porodu 14 październik w dzień nauczyciela a że jestem nauczycielem to miła niespodzianka 😊 To się nazywa szczęście 👶
cudne wieści! ❤️
Witam wszystkie nowe październikowe mamusie ❤️
I gratuluje dziewczyny Waszych wizyt, ja jestem jakoś pozytywnie nastawiona ☺️ Mam przeczucie, ze wszytskie w październiku będziemy zdjęcia swoich bobo tutaj wrzucać ❤️
Jakie plany na weekend ?
my w końcu mamy męża na weekend i już byliśmy na pierogach 🙈 teraz łobuz śpi a my odpoczywamy ☺️
Celowo się tak umówiłam, żeby nie nakręcac się jak nic wcześniej nie zobaczę, ale gdy widzę u Was, że serduszka pojawiają się na wcześniejszym etapie to żal mi tylek ściska, że tak sobie wymyśliłam 🤦🏻‍♀️😅
wymyśliłam tak samo wiec piona 😂 tez mi ściska dupe 🤣

@Jusik myśli i kciuki z Tobą ❤️✊🏽

I mnie dopadły tragiczne mdłości.. non stop bym spała 🙄

u mnie to tez szok.
Zajście w ciąże z drugim synem zajęło mi 4 lata ponad. I 4 straty.
Teraz ledwo 28.12 skończyłam karmienie piersią, 14.01 pojawiła się miesiączka, 26.01 się poprzytulalam 😂 z mężem, akurat się okazało ze w dniu owulacji i dzień po walentynkach coś mnie tknęło, ze skoro okresu nie ma to może ja się jednak przetestuje…. Ale tak mooocno sceptycznie się testowałam, bo u mnie okres 3-4 dni spóźniony to norma.
A ty dwa testy i dwie krechy grubsze od kresek kontrolnych 😂
Mąż obiecał ze to już ostatnie dziecko, o ile będzie córka 😂
No emocji masa. U mnie okres by wskazywał na większy obraz ciąży a wykazuje 6tc3dni a więc gin mówi ze owu mogła być 2 tyg później licząc od 1dnia okresu.W ogóle u mnie mało regularnie. Pociesza serduszko i obraz na usg...ale ehhh...no jakieś zawirowania w organizmie zawsze dodają stresu. I tak siedzie dziś z duszą na ramieniu,myślę... No i bhcg wysoka ale już jak piszą po 6tc przyrasta różnie(czego kalkulator w necie niw uwzględnia) a ja zrobilam ponownie i jest wprawdzie wzrost.I tak siedzę i mysle ze "było serduszko,Lekarz uspokaja" ..No tylko tej w sobie pewności jak na lekarstwo
Aaa...byle do poniedziałku
Ps. W ogóle widełki w bhcg tylko ogłupiają 🤔

Ostatnia edycja:
Próbuję za Wami nadążyć ale mam dużo pracy 🙈 czytam wszystko i trzymam kciuki za kazdą, która się martwi 😙
któraś pisała, że nie wie czy kawę pić to polecam bezkofeinową😁
Ja w pt miałam leciutki drugi paseczekl więc kupiłam drugi test i jutro powtarzam. Trzymajcie kciukj, żebym nie musiała Was opuszczać.

reklama
Wiesz, dobrze ze to mowisz więc sie nie nastawiam wogole teraz ze bedzie cokolwiek widac ❤️ Nawet jak nic nie znajdzie, bede spokojna 😊 najwazniejsze żeby porozmawiać, da mi zalecenia, spis badań i umowie sie juz na ten czas, na którym cokolwiek będzie widać na luzie 😊 najwazniejsze sa te badania, chcialabym wiedzieć czy mój organizm jeet dobrze przygotowany i czy nie trzeba go wspomóc😁
może coś będzie widać, a może nie, ciężko ocenić, ja teraz byłam w 7+1. Ale ja nie widziałam sensu być wcześniej, zalecenia wiem jakie są, bo całkiem niedawno byłam w ciąży, a teraz tyle za wizytę mój lekarz bierze, ze nie widzi mi się jakoś tyle płacić co 2 tyg 😂 ale trzymam kciuki, jeśli Ciebie wizyta uspokoi :)

Do góry