reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No emocji masa. U mnie okres by wskazywał na większy obraz ciąży a wykazuje 6tc3dni a więc gin mówi ze owu mogła być 2 tyg później licząc od 1dnia okresu.W ogóle u mnie mało regularnie. Pociesza serduszko i obraz na usg...ale ehhh...no jakieś zawirowania w organizmie zawsze dodają stresu. I tak siedzie dziś z duszą na ramieniu,myślę... No i bhcg wysoka ale już jak piszą po 6tc przyrasta różnie(czego kalkulator w necie niw uwzględnia) a ja zrobilam ponownie i jest wprawdzie wzrost.I tak siedzę i mysle ze "było serduszko,Lekarz uspokaja" ..No tylko tej w sobie pewności jak na lekarstwo
Aaa...byle do poniedziałku
Ps. W ogóle widełki w bhcg tylko ogłupiają 🤔

reklama
No emocji masa. U mnie okres by wskazywał na większy obraz ciąży a wykazuje 6tc3dni a więc gin mówi ze owu mogła być 2 tyg później licząc od 1dnia okresu.W ogóle u mnie mało regularnie. Pociesza serduszko i obraz na usg...ale ehhh...no jakieś zawirowania w organizmie zawsze dodają stresu. I tak siedzie dziś z duszą na ramieniu,myślę... No i bhcg wysoka ale już jak piszą po 6tc przyrasta różnie(czego kalkulator w necie niw uwzględnia) a ja zrobilam ponownie i jest wprawdzie wzrost.I tak siedzę i mysle ze "było serduszko,Lekarz uspokaja" ..No tylko tej w sobie pewności jak na lekarstwo
Aaa...byle do poniedziałku
Ps. W ogóle widełki w bhcg tylko ogłupiają 🤔

Kochane, tak z ciekawości mam pytanie 😊

Od którego tygodnia sie Wam zaczely mdłości?
I czy wiecie który to byłby mniej wiecej tydzień od zaplodnienia /owulacji? 😊

Dziewczyny czy jesteście zaszczepione/Covid/ ?? Jeśli nie to planujecie się zaszczepić??
Ja się nie szczepiłam i nie zamierzam. Przeszłam covid dwa razu w październiku 2020 i grudniu 2021 obydwa razy łagodnie, zwykła grypa rozkłada mnie bardziej, poza tymi moja mam po drugiej dawcę dostała zakrzepicy i dzięki zatorowi ma uszkodzoną zastawkę, mój chrzestny zbiegiem okoliczności po szczepieniu dostał udaru, a to człowiek który bada się regularnie

Wczesniej na Żwirki pracował mój lekarz, a teraz na Żelaznej. Ogólnie ja jestem mega zadowolona i nie mówię nie. Zobaczę jak się rozwinie sytuacja, będę wybierać już bliżej porodu. Kiedy rodziłaś na Żwirki, bo ja w 2017 roku
Ja w 2019, w styczniu. Tak z ulicy praktycznie, mój lekarz z Medicover nie pracował w żadnym szpitalu. Poszłam na KTG w 40tc i potem już mnie przejęli. Lekarz zaproponował termin na wywołanie porodujaki tylko chcę (bo mają politykę by oddać stresu takim po przejściach jak ja jak już 40 tydzień). A jak przyszłam na to wywołanie 3 dni później (poprosiłam o 3 dni bo auto w warsztacie) to okazało się że syn znów się przekręcił pupą i umówili mi cesarkę na następny dzień.

reklama
⁹⁸
Apka mi mówi 5+0. Ja mam cykle 32 dni ale raczej nieregularne choc ostatnio 32 trwały. Naprawdę sie machnęłam? 😱 Takie mam dane:
13.01 - ostatni okres
31.01 - apka mówiła ze owulacja
14.02 - mial nadejść kolejny okres

Więc ja juz nie wiem jak liczyć? 🤷‍♀️ Dzis jest 35 dzień od ostatniego okresu. W sumie minęło ponad 2tyg od owulacji, 2tyg i 3 dni.
Apki często źle wyliczają - nie biorą do obliczeń długości cyklu i liczą od miesiączki zamiast owulacji. Ja też mam 31 dniowy cykl i musiałam sobie zmienić na później datę ostatniej miesiączki by mi faktyczny dzień ciazy pokazywała. Dwa tygodnie przed owulavja start tak +/- bo dokładniej to się zweryfikuje na usg. Jak się w pęcherzyku zaczyna pojawiać zarodek to rośnie o jeden dzień dziennie.
Zresztą... Ja poprzednia ciążę miałam z in vitro i dokładnie wiedziałam nawet ile godzin ma mój zarodek, o której godzinie się w macicy znalazł. Można było wyliczyć wszystko idealnie A i tak była różnica 3 dni w tym co pokazało usg. Zawsze są jakieś widełki normy, zarodki też z różna szybkością startują

Do góry