reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A mnie ze starym podsłuchała córka. I tak poważnego pytania z ust 7 latki nigdy nie słyszałam. "mamo ty mi odpowiedz na prawdę, bez kłamstwa. Czy masz w brzuchu tego dzidziusia? ". Pytanie zaraz z rana o 7. Czyli posłuchała wczoraj na wieczór. 😁 Prawdziwe gumowe uszy. Młodszy 5 latek jeszcze żyje w nieświadomości co go czeka.
A widzisz....Ja podczas oglądania tv pytam mojego syna "czy by wolał siostrę czy brata a on...jaszczurkę,no wiadomo! "

reklama
I do tego jeszcze zaczynają mnie jajniki kłuć, nie dość ze niedobrze to jeszcze jajniki kłują, zwariuje, jeszcze 20 min i weekend chyba prześpię cały :D

Ani imbir ani cytryna, ani cola nie pomogły - niestety! :(
Jej jak sobie przypomnę jak mój drugi w brzuchu się ułożył na jajniku to bolało jak piernik :o
Miałam sobie robić te bety w środy i w soboty, ale czuje się już jak desperatka.

Jeszcze mnie tyle kłucia czeka, ze żądam aby mnie zgadac abym nie uległa jutro rano i dała spokój moim żyłom 😏
Daj już spokój z betami. Jak tylko będzie serce biło na usg to luzik ;)

Aaa mój miał etap ze tylko i wyłącznie brat i to.... starszy ! I tak gadał jak miał 4 latka na szatni w przedszkolu. Potem koleżanki mi do sali wchodziły z pytaniem co mój Em nawywijał na mieście ;)

Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.

Hej dziewczyny. Piszę na forum po raz pierwszy, ale od kilku dni przeglądam wpisy. Piszę z prośbą o pomoc bo podejrzewam, że mogę być w ciąży. 1 lutego dostałam miesiączkę, która skończyła się 5 lutego. W między czasie współżyliśmy z mężem bez zabezpieczenia kilka razy. Trzy dni temu przez cały dzień odczuwałam ukłucia w lewym jajniku i zaczęły pobolewać mnie piersi, stały się wrażliwe na dotyk. Pod wieczór tego samego dnia zaczęłam odczuwać ból podbrzusza, taki jakby skurczowy, wzmagający się przy ucisku brzucha. Ból trwa do dzisiaj, a to już trzeci dzień. Brzuch wydaje się jakby wzdęty. Czy te symptomy mogą świadczyć o ciąży? Jestem po dwóch ciążach, mam dwóch synów, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z podbrzuszem. Nie tak szybko.
ja bym powiedziała ze bardzo znikoma szansa na ciąże i poradziłabym wizytę u ginekologa.

Jak długie masz cykle? jeśli dostalas okres 1 lutego to znaczy, ze jesteś teraz w 18 dniu cyklu - więc nawet jesli masz najkrótsze cykle 28 dniowe, to masz jeszcze 10 dni do "okresu". Objawy kłucia i bóli raczej sie pojawiają przy zagnieżdżaniu sie jajeczka i implantacji co jest przewaznie w okolicach planowanej miesiączki. Więc objawy chyba masz za wczesnie ale niech sie wypowiedzą kolezanki z większym stażem :)

edit: Myślę, ze kłucia na tym etapie mogą oznaczać owulacje :) ale jak dziewczyny pisały, lepiej skonsultować z ginekologiem swoim

reklama
Cześć dziewczyny. Trochę mi zajęło przeczytanie 14 stron od Was :D Ale udało się ;) Również chciałam przywitać nowe forumowiczki. Trzymam kciuki za Was!
U mnie dzisiaj po badaniach, wszystko w porządku, Wypisana karta ciąży i termin na 26.10 :):)
W poniedziałek lecę ze skierowaniem na kolejne badania i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie USG bo nie mogę się już doczekać,,,, :)

Do góry