reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A który masz tydzień ciąży? ☺
Ja idę do lekarza dopiero 4.03 - jestem po wczesnym poronieniu więc chciałabym pójść jak już będzie widać serduszko żeby się niepotrzebnie nie stresować☺
Nie wiem w zasadzie jeszcze dokładnie 🙈 on powiedział że w przyszły piątek określimy dokładnie. Z terminu OM wychodzi mi 6+1, ale dziewczyny tutaj na forum mówiły o posilkowaniu się betą, ja robiłam bo lekarz kazał we wtorek i bylo 5500. Czyli dzisiaj pewnie ponad 10k, i dziewczyny mówiły ze będzie może widać zarodek przy 10k więc miałam nadzieję na zarodek a serduszka nie spodziewałam się w ogóle :D
Może mój gin ma jakiś super sprzęt do usg 🤷‍♀️

reklama
Ojej dziękuję 😱 nie wiedzialam ze takie cuda moga sie dziać 😅 mam nadzieję ze i moj przypadek to tylko przesunięta owulacja 😊
pewnie że mogą, ja to myślę, że nawet 2 tygodnie później miałam owulację ;) mam nadzieję, że lekarz nie wpisze do karty terminu z OM, bo później przy porodzie mogą być problemy, że będą chcieli za wcześnie wywoływać

Nie wiem w zasadzie jeszcze dokładnie 🙈 on powiedział że w przyszły piątek określimy dokładnie. Z terminu OM wychodzi mi 6+1, ale dziewczyny tutaj na forum mówiły o posilkowaniu się betą, ja robiłam bo lekarz kazał we wtorek i bylo 5500. Czyli dzisiaj pewnie ponad 10k, i dziewczyny mówiły ze będzie może widać zarodek przy 10k więc miałam nadzieję na zarodek a serduszka nie spodziewałam się w ogóle :D
Może mój gin ma jakiś super sprzęt do usg 🤷‍♀️
Cieszę się Twoim szczęściem😍 mam nadzieję że będzie zaraźliwe😍 gdzies kiedys czytałam że serduszko widać przy becie ok 16tys.

Jak na ten tydzień ciąży beta jest w porządku, lepsza taka niż za wysoka 😉
Gdzieś wcześniej pisałam, że u mnie zaczynala się od bardzo niskich wartości, a wszystko było w porządku 😉
Przyrost najważniejszy 😊
Dziękuję 🥰 ulżyło mi dzięki Waszym pocieszeniom! A dlaczego lepsza taka niz za wysoka?

Cieszę się Twoim szczęściem😍 mam nadzieję że będzie zaraźliwe😍 gdzies kiedys czytałam że serduszko widać przy becie ok 16tys.

Właśnie zastanawiam się kiedy widać, bo w środę miałam betę 8000, a wizytę mam w poniedziałek. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie, bo chciałabym uniknąć stresującej sytuacji, kiedy jeszcze serduszka nie będzie widać.
Spróbuję się umówić na kilka dni później, ale dobić się do mojego ginekologa nie jest łatwo 😕

Hej dziewczyny przychodzę się pochwalić dobrymi wieściami
Dzisiaj z rana wiyzta, widziałam nie tylko pęcherzyk, ale tez małego 4 mm człowieczka i jego mrugające serduszko ❤️❤️❤️ wspaniałe uczucie, niesamowite ze możemy dzisiaj podejrzeć zarodek 4 mm i jego serduszko ❤️

Jeszcze nie słyszałam bicia, kiedy powinno być słychać? Kazał przyjść za tydzień znowu, to będzie więcej widać
Nie zaszkodzi bobasowi ze sobie tak chodzę na usg co tydzień?
Cudowna nowina 😍 strasznie sie ciesze czytajac to! ❤️ Mozesz juz byc coraz spokojniejsza na tym etapie ❤️❤️

pewnie że mogą, ja to myślę, że nawet 2 tygodnie później miałam owulację ;) mam nadzieję, że lekarz nie wpisze do karty terminu z OM, bo później przy porodzie mogą być problemy, że będą chcieli za wcześnie wywoływać
U mnie wpisuje z OM i USG( jeśli są inne), później chyba sugerują się USG z tego co pamiętam

reklama
Dziękuję 🥰 ulżyło mi dzięki Waszym pocieszeniom! A dlaczego lepsza taka niz za wysoka?
Ja właśnie na początku pierwszej ciąży panikowalam i lekarz wtedy powiedział, że lepsza niska która jest odpowiednia do tygodnia ciąży, niż wysoka która wcale nie oznacza, że będą bliźniaki, a często właśnie puste jajo, lub inne nieprawidłowości 🤔

Do góry