reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A pro po stresu, macie jakieś sposoby na ten stres? Ja rano zawsze jak sie budzę to budze sie z poczuciem stresu. Troche mi niedobrze, ręce mi sie pocą i takie mam uczucie jakbym miała iść na jakiś egzamin na który wogóle nie jestem przygotowana 😅 Tak do południa mija, czasem wcześniej schodzi ze mnie.
Muszę zaznaczyć że ze względu na jakieś swoje życiowe wyboje kiedyś miałam stany lękowe i depresje. WIęc u mnie lęki i emocje szybko zmieniają mój stan. Pracuje nad sobą od lat, wprawdzie jestem spokojnie nastawiona do tej ciąży jednak rano - budze się z lękiem. 🧐 Nie wiem, jakieś herbatki? może wdrożę słuchanie muzyki relaksacyjnej po przebudzeniu?😄 pomysłów coraz mniej
A może tak zwyczajnie meliske do picia?

reklama
Coś mnie dzis kłuje tak jakby jajnik, to normalne ale w stresie jestem oszaleje do 2 marca :) wcześniej jak się umawiałam na wizytę to lajtowo było a teraz coraz trudniej mi czekać;)
Ja mam wizytę dopiero na 4.03 z jednej strony jestem spokojna i jakoś nie do końca do mnie dociera to że rodzi się we mnie małe wyczekane zycie, a z drugiej już bym chciała żeby był marzec....

Kurczę.. Piszecie ze beta nie musi oznaczać, ze jest ok. Jednak warto dodać, ze każdy przypadek jest indywidualny i warto jednak wstrzymać się z porównywaniem swoich przypadków conajmniej do wizyty lekarskiej. Nigdy nie poroniłam. Każda ciąże mam z pierwszych cykli, robię betę. Ale jak to czytam to szukam drugiego dna i tylko się nakręcam.

Wrócę do Was po 2 marca bo to mi zdecydowanie nie służy 😏

Dobrego dnia ☺️

Nie mam... macam biust czy tkliwy,otwieram lodówkę czy nadal zapach drażni ;) ...a i wmawiam sobie że się nie stresuje haha

Gratuluje Wam bijących serduszek❤❤❤
Ja też jestem dość spanikowana, bo dziś u mnie dokładnie 4+2, wiem że bardzo wcześnie, ale po ostatnim pustym jaju poprostu nie umiem byc spokojna w tym temacie😔 test o czułości 10 zrobiony dwa dni przed terminem byl bardzo blady, dzis dwa dni po terminie zrobilam o czułości 20 i nadal mega bladzioch a spodziewałam się mocniejszej krechy. Bety nie mam kiedy zrobic bo codziennie pracuje od 7.30 do 15. Może ma która test robiony dwa dni po terminie to chociaż na chwilę sie uspokoję. To zdjęcie dzisiejszego testu.

Załączniki

• 20220218_061423.jpg
    20220218_061423.jpg
    859,8 KB · Wyświetleń: 59
Kurczę.. Piszecie ze beta nie musi oznaczać, ze jest ok. Jednak warto dodać, ze każdy przypadek jest indywidualny i warto jednak wstrzymać się z porównywaniem swoich przypadków conajmniej do wizyty lekarskiej. Nigdy nie poroniłam. Każda ciąże mam z pierwszych cykli, robię betę. Ale jak to czytam to szukam drugiego dna i tylko się nakręcam.

Wrócę do Was po 2 marca bo to mi zdecydowanie nie służy 😏

Dobrego dnia ☺️
Moja droga do 2 marca to Ty bedziesz miała z 200 stron do nadrobienia 😁
Nic na to nie poradzimy, że czasami jesteśmy panikary i stres bierze nad nami góre. Ja jak bym miała brać do siebie wszystko co wyczytam w intetnecie to bym wierzyła, że moja ciąża za słaba bo brak objawów, bo czytam że im więcej rzygam tym lepiej, cycki przestały boleć czyli poronienie zatrzymane a i jeszcze pobolewa lewy jajnik to pewnie pozamaciczna w lewym jajowodzie. Po prostu trzeba na patrzeć z przymrużeniem oka.

odnośnie płatków, ja znałazłam takie bez cukru o mamo jaki sztos, oczywiście jak pierwszy jak je jadłam to wyczuwa się różnice, mają delikatny i naturalny smak, jakby czegoś brakowało, no tak cukru!
ale teraz dodaje tam jakiś owoc, masło orzechowe i pychota
to te: Link do: Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao

Gratuluje Wam bijących serduszek❤❤❤
Ja też jestem dość spanikowana, bo dziś u mnie dokładnie 4+2, wiem że bardzo wcześnie, ale po ostatnim pustym jaju poprostu nie umiem byc spokojna w tym temacie😔 test o czułości 10 zrobiony dwa dni przed terminem byl bardzo blady, dzis dwa dni po terminie zrobilam o czułości 20 i nadal mega bladzioch a spodziewałam się mocniejszej krechy. Bety nie mam kiedy zrobic bo codziennie pracuje od 7.30 do 15. Może ma która test robiony dwa dni po terminie to chociaż na chwilę sie uspokoję. To zdjęcie dzisiejszego testu.
terminem się tak nie przejmuj, bo może owulacja się przesunęła :) a z tymi testami to też różnie. Ja np dopiero po tygodniu od bladego cienia mialam wyrazniejsza kreskę 😅

reklama
Moja droga do 2 marca to Ty bedziesz miała z 200 stron do nadrobienia 😁
Nic na to nie poradzimy, że czasami jesteśmy panikary i stres bierze nad nami góre. Ja jak bym miała brać do siebie wszystko co wyczytam w intetnecie to bym wierzyła, że moja ciąża za słaba bo brak objawów, bo czytam że im więcej rzygam tym lepiej, cycki przestały boleć czyli poronienie zatrzymane a i jeszcze pobolewa lewy jajnik to pewnie pozamaciczna w lewym jajowodzie. Po prostu trzeba na patrzeć z przymrużeniem oka.
No dokładnie :) jedyne, co możemy zrobić na tym etapie dla naszych dzieciaków to nie nakręcać się ;)

Do góry