reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja właśnie na początku pierwszej ciąży panikowalam i lekarz wtedy powiedział, że lepsza niska która jest odpowiednia do tygodnia ciąży, niż wysoka która wcale nie oznacza, że będą bliźniaki, a często właśnie puste jajo, lub inne nieprawidłowości 🤔
Dziękuję ze mi to powiedziałaś, uspokoiłaś mnie niesamowicie 🥺😍 bo ja myślałam że im więcej tym lepiej 🥴 dużo musze sie podszkolić ale dobrze ze tu mam Was ❤️

reklama
Cześć wszystkim! Gratulacje udanych USG, trzymam kciuki za te, które wizytę mają przed sobą.

Wysoka beta wcale nie musi oznaczać, że jest ok. Miałam bardzo wysoką betę przy poprzednim poronieniu, także dziewczyny, spokojnie, teraz to już tylko kolejne USG nam coś powiedzą. Nie martwcie się na zapas.

Ja teraz muszę wytrwać 4 tygodnie, różne już myśli w głowie, że co będzie jak serduszko przestanie bić, ale nie można się nastawiać negatywnie, nic to nie zmieni, a tylko więcej stresu.

Coś mnie dzis kłuje tak jakby jajnik, to normalne ale w stresie jestem oszaleje do 2 marca :) wcześniej jak się umawiałam na wizytę to lajtowo było a teraz coraz trudniej mi czekać;)

Hej dziewczyny przychodzę się pochwalić dobrymi wieściami
Dzisiaj z rana wiyzta, widziałam nie tylko pęcherzyk, ale tez małego 4 mm człowieczka i jego mrugające serduszko ❤️❤️❤️ wspaniałe uczucie, niesamowite ze możemy dzisiaj podejrzeć zarodek 4 mm i jego serduszko ❤️

Jeszcze nie słyszałam bicia, kiedy powinno być słychać? Kazał przyjść za tydzień znowu, to będzie więcej widać
Nie zaszkodzi bobasowi ze sobie tak chodzę na usg co tydzień?
Teraz odchodzi się od "słuchania" tak małego serduszka, ważne że było je widać jak bije 😊

reklama
A pro po stresu, macie jakieś sposoby na ten stres? Ja rano zawsze jak sie budzę to budze sie z poczuciem stresu. Troche mi niedobrze, ręce mi sie pocą i takie mam uczucie jakbym miała iść na jakiś egzamin na który wogóle nie jestem przygotowana 😅 Tak do południa mija, czasem wcześniej schodzi ze mnie.
Muszę zaznaczyć że ze względu na jakieś swoje życiowe wyboje kiedyś miałam stany lękowe i depresje. WIęc u mnie lęki i emocje szybko zmieniają mój stan. Pracuje nad sobą od lat, wprawdzie jestem spokojnie nastawiona do tej ciąży jednak rano - budze się z lękiem. 🧐 Nie wiem, jakieś herbatki? może wdrożę słuchanie muzyki relaksacyjnej po przebudzeniu?😄 pomysłów coraz mniej

Do góry