reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja jestem ubezpieczona w lux med ale w zwiazku z tym ze ginekolodzy z ich placowek w BDG srednio do mnie przemawiaja. Zarejestrowalam sie do jakiegos po prostu glownie po to zeby dostac skierowania na jakies podstawowe badania krwi itd ale zostaje tez u mojej innej ginekolog ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i jej ufam bezgranicznie :) jak bedzie potrzeba zrobienia jakis innych badań ktore ona zasugeruje to zrobie je prywatnie ale reszte z lux med zeby nie tracic kasy.

reklama
Ja jestem ubezpieczona w lux med ale w zwiazku z tym ze ginekolodzy z ich placowek w BDG srednio do mnie przemawiaja. Zarejestrowalam sie do jakiegos po prostu glownie po to zeby dostac skierowania na jakies podstawowe badania krwi itd ale zostaje tez u mojej innej ginekolog ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i jej ufam bezgranicznie :) jak bedzie potrzeba zrobienia jakis innych badań ktore ona zasugeruje to zrobie je prywatnie ale reszte z lux med zeby nie tracic kasy.
ja zrobiłam wstępnie tak samo, ale posprawdzalam opinie o lekarzu, do którego idę, więc jeśli wzbudzi moje zaufanie, to być może u niego zostanę. Wtedy myślę, że pieniądze zaoszczędzone na prywatnych wizytach przeznaczyłbym na jedno z bezinwazyjnych badań genetycznych, jeśli pojawiłoby się chociaż najmniejsze przypuszczenie, że coś jest nie tak. Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.

o jaki kochany. Bo oni mają nas dość a z drugiej strony wiedzą dlaczego tak mamy i podświadomie się cieszą z tego stanu. 🙈😀 dla mnie to jest hit jak się smaki w ciąży zmieniają. Ja kawosz, który codziennie zaczynał dzień kawą i ciastkiem czekoladowym mam wstręt ! Mąż nie uwierzy, że odrzuca mnie od czekoladowych ciasteczek. 😂 jedyne na co mam ochotę to biszkopty i herbata owocowa.
Biszkopty!
Przez pierwszy trymestr pierwszej ciąży jadłam tylko biszkopty i mandarynki, nic innego nie wchodziło.
Pamietam jak byłam wściekła na ty j wszystkich lekarzy mądrzących się na temat zdrowej i zrownoważonej diety w ciąży :D

Dziewczyny Wy też tak macie że nie możecie się na niczym skupić i ciągle siedzicie na forum lub czytacie informacje o ciąży? Dobrze że w przyszłym tygodniu wracam do pracy bo przez ostatnie dni leniuchuje 🤣
Jezu ja tez tak mam … powiem Ci, ze ja ciagle w pracy i jest jeszcze gorzej bo nie jestem tak zorganizowana i skupiona na robocie 😂

Ja też jestem na pzu zdrowie ale akurat mój ginekolog od lat też jest od niedawna więc mam trochę szczęścia :D
Ja dzisiaj się czuję fatalnie, bardzo mnie ciągnie jajnik i mam koszmarne mdłości że w pracy wysiedzieć nie mogę.
W ogóle u mnie w dziale są dwie dziewczyny poza mną i dzisiaj już komentarze ze albo w ciąży, albo na kacu albo korona a ja naprawdę nie nam siły dzisiaj wdawać się w dyskusje 🙄

reklama
Ja właśnie odebrałam drugi wynik bety, co prawda w innych godzinach, bo pierwsza pobierałam o 15, a druga dzisiaj o 7. Ale jest wzrost 🙈
07.02 beta - 358,2
09.02 beta 851,3
Jestem w pracy i cały czas tylko myślałam o tym wyniku 😬 a szlam po niego z palpitacja serca, ale trochę mi ulżyło!

Do góry