reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Byłam na usg, 4+6 właściwie trzeba liczyć. Jest pęcherzyk ciążowy 5mm (nie był (mam nadzieję, że jeszcze) widoczny pęcherzyk żółtkowy), więcej nic nie widać jeszcze, ale chyba na ten moment może tak być?
Przed ciążą z synem miałam puste jajo płodowe i teraz mi się ta trauma uruchomiła i się boję bardzo…

reklama
Byłam na usg, 4+6 właściwie trzeba liczyć. Jest pęcherzyk ciążowy 5mm, więcej nic nie widać jeszcze, ale chyba na ten moment może tak być?
Przed ciążą z synem miałam puste jajo płodowe i teraz mi się ta trauma uruchomiła i się boję bardzo…
A było już ciałko żółte? :)

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Mdłości- mam już przez cały dzień, a rano i wieczorem jakbym była na łódce i żołądek miałby wyskoczyć ze mnie! Słyszałam o opasce SeaBand, zna ktoś ? Co innego byście poleciły albo słyszałyście, ze jest super?
2. Książka o ciąży, ale taka fajna urocza, niekoniecznie teoretyczna, która będzie miła w odbiorze, znacie? Słyszałam o takiej Mamy dla Mamy, ale słabo z dostępnością.
co do książki polecam Ciężarówką przez 9 mięsięcy, wszystko wytłumaczone na luzie i opis jak przeżywała ciąże sama autorka, w pierwszej ciąży relaksowałam się przy tej książce [emoji6]

Hej a może mi ktoś wytłumaczyć jak policzyć w którym tygodniu ciazy mogłabym być i czy w ogóle wyjdzie cokolwiek na usg 10.02?
Podaje dane do tej niezwykłej zagadki matematycznej :
Ostatni okres 29.12.2021
Cykle mam ok 30-35 dni
Według sikanych testów owulacyjnych powinnam mieć owulacje po 20 dniu cyklu (20.01 test pozytywny)
31. 01 pierwszy test pozytywny ale duszek
4.02 porządna krecha i beta 130
Kalkulator internetowy podaje datę
4 +5
Ale ja nie wiem jak to rozumieć
Przepraszam jeśli głupie pytanie pierwszy raz to liczę

reklama
Hej a może mi ktoś wytłumaczyć jak policzyć w którym tygodniu ciazy mogłabym być i czy w ogóle wyjdzie cokolwiek na usg 10.02?
Podaje dane do tej niezwykłej zagadki matematycznej :
Ostatni okres 29.12.2021
Cykle mam ok 30-35 dni
Według sikanych testów owulacyjnych powinnam mieć owulacje po 20 dniu cyklu (20.01 test pozytywny)
31. 01 pierwszy test pozytywny ale duszek
4.02 porządna krecha i beta 130
Kalkulator internetowy podaje datę
5 + 4
Ale ja nie wiem jak to rozumieć
Przepraszam jeśli głupie pytanie pierwszy raz to liczę
Jeśli beta była 130 i po 6 dniach od tego masz wizytę to raczej nic nie będzie widać, może pęcherzyk… generalnie nie tygodnie się liczą do obrazu usg tylko wynik bety, przy becie 10 000 można już zobaczyć zarodek i jest szansa na serduszko. Wtedy warto umówić się na wizytę. Wcześniej lekarz Ci nic nie powie, chyba ze masz inne wskazania medyczne, aby pojawić się wcześniej , gdy wiesz o ciąży:)

Do góry