reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mamy dla mamy ja mam :) i to fajna i naprawdę solidna lektura ale na pewno nie lekka i moim zdaniem jako jeszcze nie-mamy bardzo chaotycznie poukładana wiedza (może mamy widzą w tym jakiś wzór ale dla mnie to trochę za bardzo porozrzucane ja bym wolała miesiącami lub tygodniami itp)

reklama
Hej a może mi ktoś wytłumaczyć jak policzyć w którym tygodniu ciazy mogłabym być i czy w ogóle wyjdzie cokolwiek na usg 10.02?
Podaje dane do tej niezwykłej zagadki matematycznej :
Ostatni okres 29.12.2021
Cykle mam ok 30-35 dni
Według sikanych testów owulacyjnych powinnam mieć owulacje po 20 dniu cyklu (20.01 test pozytywny)
31. 01 pierwszy test pozytywny ale duszek
4.02 porządna krecha i beta 130
Kalkulator internetowy podaje datę
4 +5
Ale ja nie wiem jak to rozumieć
Przepraszam jeśli głupie pytanie pierwszy raz to liczę
Ja mam teraz 5+3, wczoraj bete miałam ponad 18000, przykładowo bete 448 miałam 27.01. , w piątek mam wizytę i liczę, ze coś zobaczymy :)

Mamy dla mamy ja mam :) i to fajna i naprawdę solidna lektura ale na pewno nie lekka i moim zdaniem jako jeszcze nie-mamy bardzo chaotycznie poukładana wiedza (może mamy widzą w tym jakiś wzór ale dla mnie to trochę za bardzo porozrzucane ja bym wolała miesiącami lub tygodniami itp)
Oki dzięki piękne!

Jeśli beta była 130 i po 6 dniach od tego masz wizytę to raczej nic nie będzie widać, może pęcherzyk… generalnie nie tygodnie się liczą do obrazu usg tylko wynik bety, przy becie 10 000 można już zobaczyć zarodek i jest szansa na serduszko. Wtedy warto umówić się na wizytę. Wcześniej lekarz Ci nic nie powie, chyba ze masz inne wskazania medyczne, aby pojawić się wcześniej , gdy wiesz o ciąży:)
Dzięki! :) a w sumie i tak pójdę z ciekawości skoro już się umówiłam :D

Ja tak może z 3 razy dziennie takie ciągniecie w podbrzuszu/ jajnikach. Ale praca biurowa i wtedy najgorzej … jak jestem w domu jest ok
Ja mam tak non stop od soboty, dzisiaj czuję jakby zakwasy w dolnej części brzucha. Uczucie bardzo podobne do "zaraz dostanę okres" przez co z uporem maniaka sprawdzam czy go nie dostaję😆

Dziewczyny, niestety Was opuszczam, właśnie pojawiło się krwawienie, czyli tak jak od wczoraj podejrzewałam, załapałam biochemiczną.
Moja jutrzejsza Beta nie ma w takim razie sensu 😭
Życzę Wam wszystkim zdrowia i spokojnych 9 miesięcy! 🤞🏻
Przykro mi :(
Powodzenia w następnym cyklu!

reklama
Jakbym chciała teraz książkę o ciąży to pewnie bym się zdecydowała na "Lekko w ciąży" Izabeli Dembinskiej, sama myślę nad wykupieniem jej kursu już później

Do góry