reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Oh... kamień z serca, czyli nikt nie chce mi zaszkodzić, hehe :) oczywiście w żarcie. Bardzo się boję. Tak daleko jeszcze nie zaszłam i pierwszy raz było mi dane zobaczyć to na monitorze i nie chciałabym tego utracić. Dziękuję za odpowiedź ^^
ja też mam acard i luteinę i duphaston. :) ze względu na wcześniejszą sytuacje i krwiaka.

reklama
Nieśmiało i ostrożnie się z Wami witam 😊
OM 11 stycznia, cykle 27 dniowe. Dzisiaj rano dwa blade ale wyraźne testy o czułości 10 + beta 29,4. Według kalkulatora 4+0 i termin na 18 października.
W czwartek chce powtórzyć betę, mam nadzieję na tym skończyć i grzecznie czekać na termin u lekarza. Zastanawiam się na który tydzień... kusi 6+0 ale przy tak niskiej becie nie wiem czy nie bezpieczniej 7+0 - 1 marca - to jak czekanie w nieskończoność 😅

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Mdłości- mam już przez cały dzień, a rano i wieczorem jakbym była na łódce i żołądek miałby wyskoczyć ze mnie! Słyszałam o opasce SeaBand, zna ktoś ? Co innego byście poleciły albo słyszałyście, ze jest super?
2. Książka o ciąży, ale taka fajna urocza, niekoniecznie teoretyczna, która będzie miła w odbiorze, znacie? Słyszałam o takiej Mamy dla Mamy, ale słabo z dostępnością.

Dziewczyny a często w ciągu dnia czujecie jakieś ukłucia/ciągnięcia w pachwinach/jajnikach/podbrzuszu?
Oh ja bardzo często, a w czasie 4+ do 5 to był koszmar i aż bałam się ruszać momentami. Do dzisiaj kluje i rwie ale lekarz uspokoił ze to normalne i mam się tym nie przejmować, organizm się przygotowywuje :)

reklama
Do góry