reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie pojawił się kaszel i ból gardła 🤦🏼‍♀️ macie jakieś sprawdzone sposoby, które można stosować w ciąży?
Najlepiej żeby szybko przeszło, inaczej będę zmuszona odwołać moją środową wizyte 😔

reklama
U mnie pojawił się kaszel i ból gardła 🤦🏼‍♀️ macie jakieś sprawdzone sposoby, które można stosować w ciąży?
Najlepiej żeby szybko przeszło, inaczej będę zmuszona odwołać moją środową wizyte 😔
mi moja położna poradziła *spam* immuno, dużo pić, miód, czosnek i ogólnie seria *spam* jest dla kobiet w ciąży i karmiących więc można brać, inhalacje z soli fizjologicznej też możesz robić

@Marta2432 ja zawszę przy przeziębieniu jem czosnek cebule a do picia sok z aronii, czarnego bzu lub z pigwy. Do tego staram się dużo.
Przy zatkanym nosie i dla siebie i córki stosuję woreczek z czosnkiem: kroję członek w kostkę wkładam w gaze i wieszam przy łóżku przy głowie, lepiej się przy tym oddycha.

Załączniki

• IMG_20220207_183309.jpg
    IMG_20220207_183309.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 59
Nie wiem czy też tak macie ale ja pomimo tego, że bardzo chciałam tego dziecka to odkąd wiem że się udało to strasznie panikuję. Myślę o tym ile rzeczy się zmieni i jak trzeba będzie się całkowicie przeorganizować. Chcieliśmy jechać na wakacje we wrześniu i nie pojedziemy, na majówkę mieliśmy jechać do Rzymu i też nie wiadomo czy się uda... Teraz dużo nas nie ma w domu, czasami pracujemy do późna albo wychodzimy razem na siłownię czy squasha.
Mam nadzieję, że przez te parę miesięcy oswoję się z myślą, że teraz wszystko będzie inaczej.
Ja miałam takie myśli przy pierwszej biochemicznej, całe dwa dni przerażenia ciążą, a jak się ucieszyliśmy to przyszedł okres :)
Ale teraz zmieniłam sobie podejście, bo nigdy bym się nie zdecydowała na dziecko. Jesteśmy bardzo aktywni i dużo podróżujemy. Postanowiłam, ze nie będziemy sobie robić po prostu dalekich planów tylko szkice i realizować to, co się da. Jak się dziecko urodzi to nie chcemy zmieniać o 180st życia, będziemy nadal wyjeżdżać tylko na jakis czas unikniemy wielogodzinnych lotów na poczet tych krótszych i zwiedzimy europejskie miasta :)
W majówkę chcemy autem pojechać do północnych Włoch, jeśli bede dobrze się czuć, czerwcowka tez wyjazdowo , żeby skorzystać :) a w wakacje odkryjemy polskie perełki, których jeszcze nie widzieliśmy już na chilloucie z odpoczynkiem w naturze:)
A jak wyjdzie w praniu to zobaczymy, nie wrzucam sobie ciśnienia, ale mam spokój w sobie, dziecko ma być radością dla nas, jak będą trudniejsze momenty to tez sobie poradzimy, ale nie stawiam ich na pierwszym miejscu, żeby ich nie przyciągać :)

A jeśli zrobię w środę kolejna kontrolna betę i będzie okej, to według Was w piątek tez mam robić jeszcze jedna dla sprawdzenia ?

reklama
Ja mam tak że czuję ogromną ekscytacje, zastanawiam się jedynie czy moja relacja z partnerem się nie pogorszy. Mam nadzieję że będzie czas na randki, wyjazdy we dwoje i takie tam :D pocieszam się tym że mamy młodych dziadków i mam zamiar korzystać z ich pomocy :) wakacje mamy zaplanowane w lipcu i jak będzie wszystko ok to jedziemy
Moj mąż to sam o tym mówi właśnie, żebyśmy tylko pamiętali o sobie, jak sie dziecko urodzi :)

Do góry