reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No ja tylko pisałam że z lekiem bez recepty to na magnez trafiłam bo też magne b6 mozesz kupić jako suplement z innej firmy.
To ja mam taki🙂

Załączniki

• 165812968645257834825674172404.jpg
    165812968645257834825674172404.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 23
reklama
Dziękuję! Włąśnie ginekolog mowil zebym tylko nie brała dodatków do B12 tylko sama B12. Tą co mi mąż kupił to Metylo-B12 i gdzies na innych grupach wyczytałam że dziewcyzny biorą i polecają także sie też uspokoiłam, że mimo ambiwalentnej ulotki - mogę śmiało brać!!

Muszę zbadać żelazo, ale pytanie znów do dziewcyzn co biorą żelazo - duzy macie niedobór? Duzo Wam spadła hemoglobina? Ja miesiac temu miałam 12,2 - teraz mam 12. Nie badałam żelaza ale gin mowil ze żelaza nie trzeba - z tym ze ja żelaza nie badałam więc skad mam wiedziec ze nie trzeba. Niby mocno hemoglobina nie spadła ale nie wiem jak u Was proporcje "spadek hemoglobiny vs. spadek żelaza"?
Ja miałam taką sytuację w poprzedniej, że wg hematologa miałam bardzo nisko ferrytyne i niezbyt wysokie żelazo, więc zapisał tardyferon a gin absolutnie się nie zgodził, bo morfologia była prawidłowa i uznał że u mnie gorsze jest ryzyko zatwardzrn niż te zjedzone zapasy żelaza (co jest w ciąży fizjologiczne, że zapasy się wyczerpują), bo ja wtedy byłam po krwiaku w macicy i z aktywnymi krwawieniami z hemoroidów. Po porodzie nadal nie brałam żelaza i szybko odbudowalam poziom.

Ja miałam taką sytuację w poprzedniej, że wg hematologa miałam bardzo nisko ferrytyne i niezbyt wysokie żelazo, więc zapisał tardyferon a gin absolutnie się nie zgodził, bo morfologia była prawidłowa i uznał że u mnie gorsze jest ryzyko zatwardzrn niż te zjedzone zapasy żelaza (co jest w ciąży fizjologiczne, że zapasy się wyczerpują), bo ja wtedy byłam po krwiaku w macicy i z aktywnymi krwawieniami z hemoroidów. Po porodzie nadal nie brałam żelaza i szybko odbudowalam poziom.
A ja z kolei tego samego dnia usłyszalam od ogólnego, że idę w kierunku anemii, a od gin, że ładne wyniki🙂 Ogólnym się nie przejęłam, bo gin widzi moje wyniki od czasów sprzed ciąży, a ogólny widział mnie pierwszy raz w życiu.

Niezła mieszanka... mój gin też mowi ze wszystko w porządku. Wiadomo ze hemoglobina spada ale na każde pyanie moje czy cos trzeba to mowi ze wszystko w normie nic nie brać prócz b12 i magnezu. Choc magnez mam juz w normie wreszcie. Ufam lekarzom ze sie znają ale czasem sie boje ze mogą pobłażać za bardzo.. ale stawiam bardziej na moje przewrażliwienie odnosnie badan i moze za bardzo wszystko sprawdzam

Trzymajcie kciuki, zaraz wsiadam w auto i jadę do lekarza skontrolować przyrost wagi Malucha. Moja waga taka sama od czasu diety cukrzycowej, ale brzuch większy, więc mam nadzieję, że się dobrze spisaliśmy przez te 14 dni🙂

Dziewczyny tu któraś kiedyś wstawiła link do jakieś strony dotyczącej środków pielengnacyjnych dla maluchów, macie gdzieś go zapisanego? Nie zapisałam sobie 😔 a w sierpniu chce się zacząć rozglądać za tym.

Wózek dalej nie kupiony, ale byliśmy na rozeznaniu. Ciężki wybór. Podobał nam się Espiro ale ten co wybraliśmy nie ma za dużo opinii na internecie bo to jakaś wersja z tego roku. I drugie miejsce miał Britax.. No zobaczymy na co padnie ostatecznie

Niezła mieszanka... mój gin też mowi ze wszystko w porządku. Wiadomo ze hemoglobina spada ale na każde pyanie moje czy cos trzeba to mowi ze wszystko w normie nic nie brać prócz b12 i magnezu. Choc magnez mam juz w normie wreszcie. Ufam lekarzom ze sie znają ale czasem sie boje ze mogą pobłażać za bardzo.. ale stawiam bardziej na moje przewrażliwienie odnosnie badan i moze za bardzo wszystko sprawdzam
Lekarz u mnie na podstawie mcv powiedział że wie że b12 brakuje bo jest powyżej normy no i erytrocyty poniżej

reklama
Do góry