crainte
Fanka BB :)
To ja mam takiNo ja tylko pisałam że z lekiem bez recepty to na magnez trafiłam bo też magne b6 mozesz kupić jako suplement z innej firmy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja mam takiNo ja tylko pisałam że z lekiem bez recepty to na magnez trafiłam bo też magne b6 mozesz kupić jako suplement z innej firmy.
Ja miałam taką sytuację w poprzedniej, że wg hematologa miałam bardzo nisko ferrytyne i niezbyt wysokie żelazo, więc zapisał tardyferon a gin absolutnie się nie zgodził, bo morfologia była prawidłowa i uznał że u mnie gorsze jest ryzyko zatwardzrn niż te zjedzone zapasy żelaza (co jest w ciąży fizjologiczne, że zapasy się wyczerpują), bo ja wtedy byłam po krwiaku w macicy i z aktywnymi krwawieniami z hemoroidów. Po porodzie nadal nie brałam żelaza i szybko odbudowalam poziom.Dziękuję! Włąśnie ginekolog mowil zebym tylko nie brała dodatków do B12 tylko sama B12. Tą co mi mąż kupił to Metylo-B12 i gdzies na innych grupach wyczytałam że dziewcyzny biorą i polecają także sie też uspokoiłam, że mimo ambiwalentnej ulotki - mogę śmiało brać!!
Muszę zbadać żelazo, ale pytanie znów do dziewcyzn co biorą żelazo - duzy macie niedobór? Duzo Wam spadła hemoglobina? Ja miesiac temu miałam 12,2 - teraz mam 12. Nie badałam żelaza ale gin mowil ze żelaza nie trzeba - z tym ze ja żelaza nie badałam więc skad mam wiedziec ze nie trzeba. Niby mocno hemoglobina nie spadła ale nie wiem jak u Was proporcje "spadek hemoglobiny vs. spadek żelaza"?
ja biorę metylokobalamine z solgara, moja ginekolog mi zaleciłaDziewczyny, a które B12 bierzecie? Mam niedobór, kupilam czyste B12 a tam pisze ze sie nie zaleca kobietom w ciąży...
A ja z kolei tego samego dnia usłyszalam od ogólnego, że idę w kierunku anemii, a od gin, że ładne wyniki Ogólnym się nie przejęłam, bo gin widzi moje wyniki od czasów sprzed ciąży, a ogólny widział mnie pierwszy raz w życiu.Ja miałam taką sytuację w poprzedniej, że wg hematologa miałam bardzo nisko ferrytyne i niezbyt wysokie żelazo, więc zapisał tardyferon a gin absolutnie się nie zgodził, bo morfologia była prawidłowa i uznał że u mnie gorsze jest ryzyko zatwardzrn niż te zjedzone zapasy żelaza (co jest w ciąży fizjologiczne, że zapasy się wyczerpują), bo ja wtedy byłam po krwiaku w macicy i z aktywnymi krwawieniami z hemoroidów. Po porodzie nadal nie brałam żelaza i szybko odbudowalam poziom.
Lekarz u mnie na podstawie mcv powiedział że wie że b12 brakuje bo jest powyżej normy no i erytrocyty poniżejNiezła mieszanka... mój gin też mowi ze wszystko w porządku. Wiadomo ze hemoglobina spada ale na każde pyanie moje czy cos trzeba to mowi ze wszystko w normie nic nie brać prócz b12 i magnezu. Choc magnez mam juz w normie wreszcie. Ufam lekarzom ze sie znają ale czasem sie boje ze mogą pobłażać za bardzo.. ale stawiam bardziej na moje przewrażliwienie odnosnie badan i moze za bardzo wszystko sprawdzam
Plamie już na brązowo czyli się tam uspokoiło tpfu tpfu@JM* jak tam dziś? plamisz czy kryzys zażegnany?