reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja dziś na badaniach też byłam, ale jedynie morfologia, mocz i przeciwciała 😉 aa powiedzcie mi ja z mężem mamy tą samą grupę krwii ale lekarz mi i tak zlecił te przeciwciała.. (obydwoje mamy A Rh-). Jeśli jakieś wyjdą te przeciwciała to będę musiała przyjąć tą antyglobuline? A jeśli nie to nie muszę? Czy jak to jest z tą antyglobulina w przypadku grupy Rh-?

reklama
Ja się jedynie z magnezem który biorę bez recepty spotkałam że to lek a nie suplement a jest magne z b6 , moim zdaniem to jest dobre bo ma metylokobalamine aktywna formę b12
Mi Magne b6 zapisali w szpitalu, a moja gin dodała, że spokojnie mogę brać do końca ciąży.

@Sajfik ten naturell o którym @JM* pisze jest OK. Ja mam zalecenie brać 1000 mikrogramów całą ciążę. Hematolog kazał mi wkupowac dowolny, nie zapisał na receptę - wydaje mi się że na receptę to są.tylko zastrzyki z B12 dla osób chorych i wtedy dawki są jeszcze większe. Trzeba uważać co się kupuje, bo np Olimp ma B12 z dodatkowymi witaminami, które pewnie bierzes w Wit dla ciężarnych
No właśnie w kropce jestem. Bo gin mówił zeby brac czysta B12, nie suplement z dodatkami... I babka w aptece dala mężowi ten metylo naturell i tam właśnie piszę ze sie nie zaleca w ciąży i zgłupiałam. Narazie nie bralam... Jestem w kropce bo gin na whatsup nie odpisuje
O

Ja dziś na badaniach też byłam, ale jedynie morfologia, mocz i przeciwciała 😉 aa powiedzcie mi ja z mężem mamy tą samą grupę krwii ale lekarz mi i tak zlecił te przeciwciała.. (obydwoje mamy A Rh-). Jeśli jakieś wyjdą te przeciwciała to będę musiała przyjąć tą antyglobuline? A jeśli nie to nie muszę? Czy jak to jest z tą antyglobulina w przypadku grupy Rh-?
Robi się dla pewności, ale zdziwilabym się gdyby coś Ci wyszło. Moja gin mówi, że ona by pewnie już nie robiła, skoro jestem pewna, grupy krwi męża i ojcostwa 😁😁, ale.zalecenia są żeby i tak zrobić.

Wczoraj coś pralka nie chciała mi wody spuścić z prania i tak mnie naszło, żeby może filtr wyczyścić. Okazało się, że masakra cały zalepiony resztkami płynu do prania i jeszcze masa patyczkow higienicznych (kot nam je chowa w pralce :)). Czyli dziś zaczynam od nowa pranie dzieciowych ciuchów 😂, bo boje sie, że się dobrze nie wyplukaly.
Jutro też idę na krzywa cukrowa :) najbardziej zastanawia mnie co będę robić przez te 2h

Wczoraj coś pralka nie chciała mi wody spuścić z prania i tak mnie naszło, żeby może filtr wyczyścić. Okazało się, że masakra cały zalepiony resztkami płynu do prania i jeszcze masa patyczkow higienicznych (kot nam je chowa w pralce :)). Czyli dziś zaczynam od nowa pranie dzieciowych ciuchów 😂, bo boje sie, że się dobrze nie wyplukaly.
Jutro też idę na krzywa cukrowa :) najbardziej zastanawia mnie co będę robić przez te 2h
Weż telefon i słuchawki🙂 youtube, netflix, spotify🙂 w zasadzie szybko u mnie zleciało🙂

reklama
@Sajfik ten naturell o którym @JM* pisze jest OK. Ja mam zalecenie brać 1000 mikrogramów całą ciążę. Hematolog kazał mi wkupowac dowolny, nie zapisał na receptę - wydaje mi się że na receptę to są.tylko zastrzyki z B12 dla osób chorych i wtedy dawki są jeszcze większe. Trzeba uważać co się kupuje, bo np Olimp ma B12 z dodatkowymi witaminami, które pewnie bierzes w Wit dla ciężarnych

O
Dziękuję! Włąśnie ginekolog mowil zebym tylko nie brała dodatków do B12 tylko sama B12. Tą co mi mąż kupił to Metylo-B12 i gdzies na innych grupach wyczytałam że dziewcyzny biorą i polecają także sie też uspokoiłam, że mimo ambiwalentnej ulotki - mogę śmiało brać!!

Muszę zbadać żelazo, ale pytanie znów do dziewcyzn co biorą żelazo - duzy macie niedobór? Duzo Wam spadła hemoglobina? Ja miesiac temu miałam 12,2 - teraz mam 12. Nie badałam żelaza ale gin mowil ze żelaza nie trzeba - z tym ze ja żelaza nie badałam więc skad mam wiedziec ze nie trzeba. Niby mocno hemoglobina nie spadła ale nie wiem jak u Was proporcje "spadek hemoglobiny vs. spadek żelaza"?

Do góry