reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A ja mam mega twardy brzuch od dwóch dni i napisałam do lekarza, nastraszył mnie bo kazał iść pilnie na kontrolę lub na SOR bo może się skracać szyjka. Więc od razu sie zapisałam na dzisiaj ...
Ja miałam twardy jakoś piątek-niedziela, ale tak momentami. Też mi gin sprawdzała szyjkę. Okazało się, że to jelita plus obrót Malucha. Cały czaś był poprzecznie, a teraz głową w dół. No, ale sprawdzić trzeba.No i zauważyłam, że moja gin jak do Niej piszę, to z reguły zakłada najgorszą opcję i chce sprawdzić osobiście.Bądź spokojna, ale sprawdź koniecznie.

reklama
Jak mnie wieczorami bolą pachwiny i spojenie łonowe... Chodzę wtedy jak kaczka, dramat
Przeczytałam, że to może być od zbyt dużej ilości ruchu, więc dziś planuje dzień siedzący

A
Trzymam kciuki za dobre wieści. O której wizyta?

@JM* Mam nadzieję, że masz to łożysko dobrze wrośnięte i nie ma ryzyka.

Ja się dzisiaj zorientowałam, że jestem w temrinie USG III trymestru a nie umówiłam się do innego lekarza niż prowadzącej. Chyba w tej sytuacji już poczekam na piątkową wizytę u prowadzącej, jak mi znowu nie będzie chciała badać przepływów, to zacznę szukać wolnych terminów gdzieś indziej.
Mnie już nie zapisali na 3trymestr w tej klinice badań prenatalnych, a niby powinno sie robić, no ale wiadomo na NFZ jak to wygląda ..

Jak mnie wieczorami bolą pachwiny i spojenie łonowe... Chodzę wtedy jak kaczka, dramat
Przeczytałam, że to może być od zbyt dużej ilości ruchu, więc dziś planuje dzień siedzący
Ja dziś z rana poszłam do sklepu ledwo wróciłam bo mnie tak zaczęło kloc , musiałam co parę kroków stawać,ale.mnie bardziej jakby kolka złapała.

A

Mnie już nie zapisali na 3trymestr w tej klinice badań prenatalnych, a niby powinno sie robić, no ale wiadomo na NFZ jak to wygląda ..
Tak, to kolejna paranoja. Moja koleżanka w tym programie na NFZ miala wysokie ryzyko rzucawki, więc myślałysmy, że w tym przypadku z automatu obejma ją dodatkowymi świadczeniami. Ale oni mają tylko zakontraktowane 2 USG i Pappa, więcej ich nie obchodzi, resztę ma sobie ogarnąć z prowadzącym i ew skierowanie do poradni patologii. Wszędzie ten system ma dziury, nie rozumiem tego jak w XXI wieku przy rzeszach absolwentów administracji itp. nie można ogarnąć jakichś sensownych procedur chroniących zdrowie i życie :(

Tak, to kolejna paranoja. Moja koleżanka w tym programie na NFZ miala wysokie ryzyko rzucawki, więc myślałysmy, że w tym przypadku z automatu obejma ją dodatkowymi świadczeniami. Ale oni mają tylko zakontraktowane 2 USG i Pappa, więcej ich nie obchodzi, resztę ma sobie ogarnąć z prowadzącym i ew skierowanie do poradni patologii. Wszędzie ten system ma dziury, nie rozumiem tego jak w XXI wieku przy rzeszach absolwentów administracji itp. nie można ogarnąć jakichś sensownych procedur chroniących zdrowie i życie :(
Mnie koleżanka zawsze "pociesza" że w Anglii w ciąży u lekarza się dwa razy jest a tak to bada jedynie położna...no i nie ma sto %płatnych zwolnień itd...

reklama
Dziś byłam na zakupach i kupiłam troszkę ciuszków, body, spodenki... Rozmiary 58/62 i chyba dwie rzeczy 68 😍 słodkie te rzeczy na dziewczynki... Muszę śpiochy jeszcze dokupić bo w sklepie były drogie, na internecie taniej widziałam.. Mąż kończy malowanie pokoju.. W piątek za mebelkami jedziemy jakaś komoda itp... Wózek może w przyszłym tygodniu 😁 ale nie wiem jaki 🙈 pójdę do sklepu i będę wybierać. Coś tam czytałam na co zwracać uwagę

Do góry